ESC Hungary

Junior 2016

Eurovíziós sztárok és egy trükkös pontozási rendszer színesíti a 2016-os Junior Eurovíziót

Sztárfellépők, sztárműsorvezetők és híres zsűritagok fogják erősíteni a 2016-os Junior Eurovíziót két hét múlva, vasárnap. A 17 résztvevő ország versenyzője mellett fellép az idei Junior győztes, a máltai Destiny Chukunyere (JESC 2015 győztes)is, aki elénekli a Not My Soul című 2015-ös versenydalát és egy vadonatújat is, aminek La Di Da a címe. Egy igazi eurovíziós személyiség Bulgáriából, a 2015-ös szófiai Junior Eurovízió házigazdája, Poli Genova (ESC 2011, 2016) is énekelni fog vendégfellépőként. Az Eurovízió követte a pályafutását, hiszen 9 éve junior versenyzőként mutatkozott be, utána kétszer szerepelt a felnőtt versenyen, ráadásul idén negyedik helyezett lett. A 2015-ös szófiai Junior Eurovíziónak pedig ő volt a házigazdája.

Idén a dalokat országonként egy hivatásos zeneipari szakember és egy szintén az adott országból származó gyermek fogja zsűrizni, egy ország szavazatának a másik felét pedig a televoting fogja adni.

Idei újítás, hogy lesz egy sztárzsűri is, melynek három tagja külön-külön fog szavazni. Ezeket hozzáadják az eddig gyűjtött pontokhoz (mintha hárommal több ország szavazna), viszont a sztárzsűri pontozásában lesz egy csavar. A zsűri tagja Mads Grimstad, az Universal Musictól, a svéd Mr Eurovízió, vagyis a korábbi eurovíziós versenyző és showproducer Christer Björkman, a harmadik zsűritag nevét később jelentik be. A zsűritagok minden dalt értékelni fognak, és (a csavar:) dalonként oszthatnak ki 1-8, 10 vagy 12 pontot.

Két gyakorlott házigazdája lesz a versenynek: Ben Camille, az idei máltai felnőtt nemzeti döntő műsorvezetője volt, és Valerie Vella, aki a 2002-es máltai nemzeti döntőt vezette, illetve 2005-ben pontbemondó szóvivőként jelent meg.

A 2016-os Junior Eurovíziós Dalfesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Máltai Közműsorszolgáltató (PBS) közösen rendezi 2016. november 20-án 16:00-18.30-ig.

Forrás: EBU sajtóközlemény

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top