ESC Hungary

Junior 2016

Eurovíziós sztárok és egy trükkös pontozási rendszer színesíti a 2016-os Junior Eurovíziót

Sztárfellépők, sztárműsorvezetők és híres zsűritagok fogják erősíteni a 2016-os Junior Eurovíziót két hét múlva, vasárnap. A 17 résztvevő ország versenyzője mellett fellép az idei Junior győztes, a máltai Destiny Chukunyere (JESC 2015 győztes)is, aki elénekli a Not My Soul című 2015-ös versenydalát és egy vadonatújat is, aminek La Di Da a címe. Egy igazi eurovíziós személyiség Bulgáriából, a 2015-ös szófiai Junior Eurovízió házigazdája, Poli Genova (ESC 2011, 2016) is énekelni fog vendégfellépőként. Az Eurovízió követte a pályafutását, hiszen 9 éve junior versenyzőként mutatkozott be, utána kétszer szerepelt a felnőtt versenyen, ráadásul idén negyedik helyezett lett. A 2015-ös szófiai Junior Eurovíziónak pedig ő volt a házigazdája.

Idén a dalokat országonként egy hivatásos zeneipari szakember és egy szintén az adott országból származó gyermek fogja zsűrizni, egy ország szavazatának a másik felét pedig a televoting fogja adni.

Idei újítás, hogy lesz egy sztárzsűri is, melynek három tagja külön-külön fog szavazni. Ezeket hozzáadják az eddig gyűjtött pontokhoz (mintha hárommal több ország szavazna), viszont a sztárzsűri pontozásában lesz egy csavar. A zsűri tagja Mads Grimstad, az Universal Musictól, a svéd Mr Eurovízió, vagyis a korábbi eurovíziós versenyző és showproducer Christer Björkman, a harmadik zsűritag nevét később jelentik be. A zsűritagok minden dalt értékelni fognak, és (a csavar:) dalonként oszthatnak ki 1-8, 10 vagy 12 pontot.

Két gyakorlott házigazdája lesz a versenynek: Ben Camille, az idei máltai felnőtt nemzeti döntő műsorvezetője volt, és Valerie Vella, aki a 2002-es máltai nemzeti döntőt vezette, illetve 2005-ben pontbemondó szóvivőként jelent meg.

A 2016-os Junior Eurovíziós Dalfesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Máltai Közműsorszolgáltató (PBS) közösen rendezi 2016. november 20-án 16:00-18.30-ig.

Forrás: EBU sajtóközlemény

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top