ESC Hungary

Eurovízió 2019

Finnország: Darude a kiválasztott!

Ma lerántotta a leplet a finn előadóról az YLE: az országot az a Darude fogja képviselni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, aki a Sandstorm slágert adta a világnak és a diszkóknak a ’90-es évek végén.

Ahogyan 2018-ban is Saara Altoo esetében, úgy idén is a finn televízió belső kiválasztás útján döntött Darude mellett.

3 dal fog elhangzani az UMK 2019 döntőjében március 2-án, szombat este – közülük a nemzetközi zsűri és a közönség közösen fogja meghatározni, hogy melyik legyen az az egy dal, amely az országot képviselheti Tel Aviv-ban. Az est házigazdái Krista Siegfrids és Christoffer Strandberg lesznek. A Turkuban megrendezésre kerülő adásra a jegyeket február 1-én kezdik el árusítani.

Ismerd meg Darude-t

A 43-éves DJ legnagyobb slágere a Sandstorm volt 1999-ben – jelenleg 143 millió megtekintésnél jár a videó a YouTube-n. Ez a dal a brit lejátszási listák harmadik helyéig jutott, és Európa több országába is betette a lábát.

Természetesen nem csak egy DJ-mixet fogunk hallani májusban. Csatlakozik Darude-hoz Sebastian Rejman (The Giant Leap énekese) is, akivel már nem első ízben fog együtt dolgozni: a Moments és a One Lifetime daloknál is ő vokálozott.

Ha elsőre nem ugrott be, hogy melyik dal is az a bizonyos Sandstorm, itt az ideje felidézni:

(escxtra.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: