ESC Hungary

A Dal 2016

Freddie: Azt szeretném sugallni, hogy nem kell beállni a sorba

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük. Kezdetnek olvassátok el a Fehérvári Gábor Alfréddal készült kérdezz-feleleket.

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a TV2-n futott Rising Starban, ahol a negyedik helyen végeztél. Itt kezdődött zenei karriered?

Freddie: Az az igazság, hogy már előtte is zenélgettem, de abszolút nem rendszeresen, inkább a saját és kisebb pubok vendégeinek szórakoztatására.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

Freddie: Tekintettel arra, hogy kis előadó vagyok még most is, természetesen ez sosem merült fel bennem, főleg nem addig amíg abszolút értékben ismeretlen voltam mindenki számára 🙂

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

Freddie: Ezidáig nem volt szoros kapcsolatom a versennyel, nyilván mindig szurkoltam a nemzetközi porondon minket képviselő produkciónak. Az elmúlt évekből, azt hiszem Andris dala nagyon rendben volt 🙂

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

Freddie: A célunk az volt, hogy egy jó dalt szerezzünk, nem az indulásra összpontosítottunk görcsösen. Miután a Pioneer elkészült, jónak találtuk, jó érzések fogtak el mindannyiunkat és úgy döntöttünk beküldjük, bízva abban, hogy a szakmai előválogatáson meggyőzi a zsűrit. Hála az égnek ez így történt.

MS: Mi a dalod üzenete?

Freddie: A dal üzenete a bátorság és a büszkeség azzal kapcsolatban akik vagyunk. Az eredetiség a valódiság mellett történő tüntetés.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

Freddie: Egy sóhajnyi támogatást szeretnék nyújtani ezzel a dallal azoknak, akik kicsit is úgy érzik, más az értékrendjük, akik úgy érzik, hogy nem szeretnének beállni a sorba. Azt szeretném sugallni, hogy nem is kell beállni a sorba 🙂

MS: Milyen produkcióval készülsz? Elárulsz-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépéseddel kapcsolatban?

Freddie: A Kulisszatitkok kiderülnek szombaton 🙂

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Freddie: Magamból kiindulva leülök és elgondolkozom azon, hogy mi is történt, mit jelent ez… és hogy honnan jutottunk el hova.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Freddie: Először is, mindenkinek köszönöm aki elolvasta ezt a kis kérdezz-felelek-et, továbbá arra szeretném kérni őket, amennyiben figyelemmel kísérik a műsort és a megérinti őket a dalunk, legyenek kedvesek egy szavazattal jelezni ezt, hiszen a zsűri mellett Ők a legfontosabbak akik részt vesznek a végeredmény kialakításában.

 

Köszönjük az interjút Fehérvári Gábor Alfrédnek, illetve külön köszönet Halász Mariannak a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Freddie dalát, melyet holnap az első elődöntőben, azaz szombaton 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top