ESC Hungary

A Dal 2016

Freddie: Azt szeretném sugallni, hogy nem kell beállni a sorba

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük. Kezdetnek olvassátok el a Fehérvári Gábor Alfréddal készült kérdezz-feleleket.

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a TV2-n futott Rising Starban, ahol a negyedik helyen végeztél. Itt kezdődött zenei karriered?

Freddie: Az az igazság, hogy már előtte is zenélgettem, de abszolút nem rendszeresen, inkább a saját és kisebb pubok vendégeinek szórakoztatására.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

Freddie: Tekintettel arra, hogy kis előadó vagyok még most is, természetesen ez sosem merült fel bennem, főleg nem addig amíg abszolút értékben ismeretlen voltam mindenki számára 🙂

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

Freddie: Ezidáig nem volt szoros kapcsolatom a versennyel, nyilván mindig szurkoltam a nemzetközi porondon minket képviselő produkciónak. Az elmúlt évekből, azt hiszem Andris dala nagyon rendben volt 🙂

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

Freddie: A célunk az volt, hogy egy jó dalt szerezzünk, nem az indulásra összpontosítottunk görcsösen. Miután a Pioneer elkészült, jónak találtuk, jó érzések fogtak el mindannyiunkat és úgy döntöttünk beküldjük, bízva abban, hogy a szakmai előválogatáson meggyőzi a zsűrit. Hála az égnek ez így történt.

MS: Mi a dalod üzenete?

Freddie: A dal üzenete a bátorság és a büszkeség azzal kapcsolatban akik vagyunk. Az eredetiség a valódiság mellett történő tüntetés.

MS: Mi a célod a produkcióddal?

Freddie: Egy sóhajnyi támogatást szeretnék nyújtani ezzel a dallal azoknak, akik kicsit is úgy érzik, más az értékrendjük, akik úgy érzik, hogy nem szeretnének beállni a sorba. Azt szeretném sugallni, hogy nem is kell beállni a sorba 🙂

MS: Milyen produkcióval készülsz? Elárulsz-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépéseddel kapcsolatban?

Freddie: A Kulisszatitkok kiderülnek szombaton 🙂

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Freddie: Magamból kiindulva leülök és elgondolkozom azon, hogy mi is történt, mit jelent ez… és hogy honnan jutottunk el hova.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Freddie: Először is, mindenkinek köszönöm aki elolvasta ezt a kis kérdezz-felelek-et, továbbá arra szeretném kérni őket, amennyiben figyelemmel kísérik a műsort és a megérinti őket a dalunk, legyenek kedvesek egy szavazattal jelezni ezt, hiszen a zsűri mellett Ők a legfontosabbak akik részt vesznek a végeredmény kialakításában.

 

Köszönjük az interjút Fehérvári Gábor Alfrédnek, illetve külön köszönet Halász Mariannak a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Freddie dalát, melyet holnap az első elődöntőben, azaz szombaton 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: