ESC Hungary

Eurovízió 2016

Freddie elbúcsúzott, Magyarország pedig szurkol

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – eschungary.hu – MEF

Freddie május 10-én az első elődöntőben, negyedik előadóként lép színpadra. Az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáját május másodikán tartják Stockholmban, így Freddienek már május elsején el kell utaznia. A magyar versenyzőt delegáló MTVA idén is Elővízióval készül az eseményre. Az Eurovíziós Dalfesztivál mindhárom fordulója előtt 20:30-tól felvezető műsort készít, melyben bemutatják az idei verseny kulisszatitkait, a versenyzők felkészülését, és sok érdekességet is lehet majd látni az eurovíziós lázban égő svéd fővárosról. Az Elővíziót és az Eurovíziós Dalfesztivál minden fordulóját a Duna Televízió közvetíti. Az első elődöntő Freddie részvételével május 10-én kedden, a második elődöntő május 12-én csütörtökön, a nagy döntő pedig május 14-én szombaton rendezik.

– Alig várom, hogy a hatalmas színpadon először elpróbáljuk a dalt, és lássam, hogyan fog kinézni a produkciónk. Biztosan sok minden ott fog eldőlni, de ez így van jól, jó lesz két hétig egyetlen dologra koncentrálni. Az eurovíziós szerepléstől azt várom, hogy itthon elégedettek legyenek a teljesítményemmel és úgy érezzék az emberek, hogy jó döntés volt engem választaniuk – mondta Freddie.

– Svédország a világ harmadik legnagyobb zenei exportőre, a zeneipar fontos része az ország kulturális és gazdasági sikerének. Nagy megtiszteltetés Svédország számára, hogy ismét otthon adhat a világ egyik legnagyobb dalversenyének, az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Az Eurovízió idei mottója: „Come Together”. Ez a kifejezés pontosan jelképezi a közös európaiság gondolatát, a nyitott, multikulturális és toleráns társadalom eszméjét, amelyre a közös Európa épül – mondta Őexc. Niclas Trouvé, Svédország nagykövete.

Közös nézés

Aki nagy rendezvényre vágyik, az menjen május 10-én és május 14-én a budapesti Március 15. térre, mert a KIOSK Budapest étterem előtt kivetítőkön keresztül lehet megnézni a showt. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet május 10-én 19 órától és május 14-én 21 órától. Kedden Oláh Gergő, valamint Berkes Olivér és Tóth Andi lép fel, szombaton pedig a Kállay Saunders Band, Petruska András, Ív és Gáspár Laci áll színpadra.
Május 10-én és 14-én a Március 15. téren a koncertek és a tévéközvetítés után éjféltől svéd zenéket, például ABBÁ-t, Aviciit, Roxette-et játszik a dj és lehetőség lesz svéd ételek és italok kóstolására is.

Aki kisebb klubhangulatra vágyik

Az ESC Hungary is szervez közös nézést a május 14-i döntőre, egy kis debreceni étteremben. A korlátozott létszám miatt a jelentkezés előregisztrációhoz van kötve. A debreceni hosszú hétvégéhez sok fakultatív programot, közös városnézést, a verseny előtt pedig közös vacsorát kínálnak a debreceni szervezők. A debreceni közös nézésre jelentkezés határideje 2016.05.01., déli 12 óra. Részletek a fenti linkeken, vagy itt.

A Magyar Eurovíziós Fanklub a május 14-i döntőre szervez közös nézést. – Mi inkább a családiasabb megoldást választottuk, ahol a lehetséges zavaró tényezőket (például időjárás, az utcazaj) minimalizálni tudjuk, a kényelmi faktorokat pedig maximalizálni. Ezért egy budapesti vendéglátóhely különtermébe megyünk – konkrétumok hamarosan a facebookon és a honlapon – mondta Vámos Tamás, az egyesület elnöke. A tervezett programok között szerepel extraként: rengeteg háttér információ első kézből, kisebb tudósítások a Stockholmban lévő egyesületi tagjaiktól, a résztvevőknek relikviákra váltható MEF aktivitási pontok, saját „házi” szavazás. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Frissítés (2016.04.29. 09:10): A Magyar Eurovíziós Fanklub is csatlakozik az MTVA által szervezett rendezvény közönségéhez. A MEF elnöke elmondta, hogy „az MTVA sokkal kecsegtetőbb ígéretet tett”.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top