ESC Hungary

Eurovízió 2016

Freddie elbúcsúzott, Magyarország pedig szurkol

(c) MTVA-Zih Zsolt. A képen: Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK Budapest étterem tulajdonosa, Őexc. Niclas Trouvé, Svédország nagykövete, Freddie, Medvegy Anikó, A Dal és az Elővízió főszerkesztője.

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – eschungary.hu – MEF

Freddie május 10-én az első elődöntőben, negyedik előadóként lép színpadra. Az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáját május másodikán tartják Stockholmban, így Freddienek már május elsején el kell utaznia. A magyar versenyzőt delegáló MTVA idén is Elővízióval készül az eseményre. Az Eurovíziós Dalfesztivál mindhárom fordulója előtt 20:30-tól felvezető műsort készít, melyben bemutatják az idei verseny kulisszatitkait, a versenyzők felkészülését, és sok érdekességet is lehet majd látni az eurovíziós lázban égő svéd fővárosról. Az Elővíziót és az Eurovíziós Dalfesztivál minden fordulóját a Duna Televízió közvetíti. Az első elődöntő Freddie részvételével május 10-én kedden, a második elődöntő május 12-én csütörtökön, a nagy döntő pedig május 14-én szombaton rendezik.

– Alig várom, hogy a hatalmas színpadon először elpróbáljuk a dalt, és lássam, hogyan fog kinézni a produkciónk. Biztosan sok minden ott fog eldőlni, de ez így van jól, jó lesz két hétig egyetlen dologra koncentrálni. Az eurovíziós szerepléstől azt várom, hogy itthon elégedettek legyenek a teljesítményemmel és úgy érezzék az emberek, hogy jó döntés volt engem választaniuk – mondta Freddie.

– Svédország a világ harmadik legnagyobb zenei exportőre, a zeneipar fontos része az ország kulturális és gazdasági sikerének. Nagy megtiszteltetés Svédország számára, hogy ismét otthon adhat a világ egyik legnagyobb dalversenyének, az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Az Eurovízió idei mottója: „Come Together”. Ez a kifejezés pontosan jelképezi a közös európaiság gondolatát, a nyitott, multikulturális és toleráns társadalom eszméjét, amelyre a közös Európa épül – mondta Őexc. Niclas Trouvé, Svédország nagykövete.

Közös nézés

Aki nagy rendezvényre vágyik, az menjen május 10-én és május 14-én a budapesti Március 15. térre, mert a KIOSK Budapest étterem előtt kivetítőkön keresztül lehet megnézni a showt. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet május 10-én 19 órától és május 14-én 21 órától. Kedden Oláh Gergő, valamint Berkes Olivér és Tóth Andi lép fel, szombaton pedig a Kállay Saunders Band, Petruska András, Ív és Gáspár Laci áll színpadra.
Május 10-én és 14-én a Március 15. téren a koncertek és a tévéközvetítés után éjféltől svéd zenéket, például ABBÁ-t, Aviciit, Roxette-et játszik a dj és lehetőség lesz svéd ételek és italok kóstolására is.

Aki kisebb klubhangulatra vágyik

Az ESC Hungary is szervez közös nézést a május 14-i döntőre, egy kis debreceni étteremben. A korlátozott létszám miatt a jelentkezés előregisztrációhoz van kötve. A debreceni hosszú hétvégéhez sok fakultatív programot, közös városnézést, a verseny előtt pedig közös vacsorát kínálnak a debreceni szervezők. A debreceni közös nézésre jelentkezés határideje 2016.05.01., déli 12 óra. Részletek a fenti linkeken, vagy itt.

A Magyar Eurovíziós Fanklub a május 14-i döntőre szervez közös nézést. – Mi inkább a családiasabb megoldást választottuk, ahol a lehetséges zavaró tényezőket (például időjárás, az utcazaj) minimalizálni tudjuk, a kényelmi faktorokat pedig maximalizálni. Ezért egy budapesti vendéglátóhely különtermébe megyünk – konkrétumok hamarosan a facebookon és a honlapon – mondta Vámos Tamás, az egyesület elnöke. A tervezett programok között szerepel extraként: rengeteg háttér információ első kézből, kisebb tudósítások a Stockholmban lévő egyesületi tagjaiktól, a résztvevőknek relikviákra váltható MEF aktivitási pontok, saját “házi” szavazás. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Frissítés (2016.04.29. 09:10): A Magyar Eurovíziós Fanklub is csatlakozik az MTVA által szervezett rendezvény közönségéhez. A MEF elnöke elmondta, hogy “az MTVA sokkal kecsegtetőbb ígéretet tett”.

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: