ESC Hungary

INFE

INFE Poll 2020: Magyarország szavazatai

Magyarország 2018 elején csatlakozott az INFE hálózatához, és ez a harmadik INFE Poll, amiben hazánk is részt vesz. Az INFE Magyarországot a két sikeres rajongói találkozó után 2005-ben létrehozott ESC Hungary működteti. Azóta is szerveznek rajongói találkozókat minden nyáron beszélgetéssel, szavazással és eurovíziós játékokkal. A kezdetekben, az „aranykorban” a klub együttműködött az MTV/MTVA-val, hogy népszerűsítse az Eurovíziót Magyarországon. Médiaturnékat szerveztek az aktuális eurovíziós versenyzők számára, és eurovíziós szakértőként közreműködtek tanulmányok és szakdolgozatok létrehozásában a Debreceni Egyetemmel. Az ESC Hungary aktuális projektje, hogy a rajongói közösség professzionális módon, egyesületi formában támogassa a klub törekvéseit, ezért első lépésként 2019 végén létrehozták a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet. Magyarország az INFE hálózatának egyik legaktívabb tagja: újító javaslataival támogatja a hálózat fejlődését, és például az idei INFE Poll grafikai megjelenésvel is támogatta a magyar klub a nemzetközi rajongói közösséget. Az INFE Magyarország fő célja megosztani az Eurovízió élményét magyar nyelven és hogy életben tartsák a verseny lángját, szellemiségét azokban az ébvekben is, amikor Magyarország nem küld résztvevőt az Eurovízióra.

Az INFE Magyarország pontjai

1 pontot kap Lettország
2 pontot kap Svájc
3 pontot kap Németország
4 pontot kap Ukrajna
5 pontot kap Norvégia
6 pontot kap Málta
7 pontot kap Izland
8 pontot kap Azerbajdzsán
10 pontot kap Oroszország
és a 12 pontot nem más kapja, mint Litvánia!

A The Roop annak ellenére hogy magabiztosan vezeti a listát, ez „csak” a második 12 pontja a szavazáson. Viszont érdekes tény, hogy eddig az összes rajongói klub adott legalább 5 pontot Litvániának. Ezzel Svájc feljött a második helyre, amivel letaszította Olaszországot a harmadikra, bár igaz, egyetlen ponttal. Oroszország feljött a 10. helyről a 7. helyre. Érdekes hogy nem kapott pontot Svédország, Olaszország, de a fogadóirodák nagy kedvence, Bulgária sem. Hogy miért? Lássuk a magyar zsűri részletes szavazatait!

Bulgária épphogy kiesett a top 10-ből. Azerbajdzsánra 13 zsűritag adott pontot, ez kettővel több, mint amennyien a győztes Litvániára szavaztak. Sőt, Azerbajdzsán 4 db 12 pontot kapott, míg Litvánia „csak” hármat. Az „alsó házban” van két gyöngyszem: Ciprus és Észtország is összehozott egy-egy 12 pontot. Szlovénia és Franciaország csak egy-egy zsűritagot győzött meg, de ők 8-8 ponttal értékelték a dalokat. A leggyengébb láncszem déli szomszédunk, Horvátország dala.

Az INFE Poll aktuális állása:

És végül következzen a forduló győztese!

https://www.youtube.com/watch?v=FxPm-Wz8qpY

(esctoday.com – eschungary.hu)

Kapcsolódó anyag:

About Author

INFE Poll 2020: Magyarország szavazatai
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top