ESC Hungary

INFE

INFE Poll 2020: Magyarország szavazatai

Magyarország 2018 elején csatlakozott az INFE hálózatához, és ez a harmadik INFE Poll, amiben hazánk is részt vesz. Az INFE Magyarországot a két sikeres rajongói találkozó után 2005-ben létrehozott ESC Hungary működteti. Azóta is szerveznek rajongói találkozókat minden nyáron beszélgetéssel, szavazással és eurovíziós játékokkal. A kezdetekben, az „aranykorban” a klub együttműködött az MTV/MTVA-val, hogy népszerűsítse az Eurovíziót Magyarországon. Médiaturnékat szerveztek az aktuális eurovíziós versenyzők számára, és eurovíziós szakértőként közreműködtek tanulmányok és szakdolgozatok létrehozásában a Debreceni Egyetemmel. Az ESC Hungary aktuális projektje, hogy a rajongói közösség professzionális módon, egyesületi formában támogassa a klub törekvéseit, ezért első lépésként 2019 végén létrehozták a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet. Magyarország az INFE hálózatának egyik legaktívabb tagja: újító javaslataival támogatja a hálózat fejlődését, és például az idei INFE Poll grafikai megjelenésvel is támogatta a magyar klub a nemzetközi rajongói közösséget. Az INFE Magyarország fő célja megosztani az Eurovízió élményét magyar nyelven és hogy életben tartsák a verseny lángját, szellemiségét azokban az ébvekben is, amikor Magyarország nem küld résztvevőt az Eurovízióra.

Az INFE Magyarország pontjai

1 pontot kap Lettország
2 pontot kap Svájc
3 pontot kap Németország
4 pontot kap Ukrajna
5 pontot kap Norvégia
6 pontot kap Málta
7 pontot kap Izland
8 pontot kap Azerbajdzsán
10 pontot kap Oroszország
és a 12 pontot nem más kapja, mint Litvánia!

A The Roop annak ellenére hogy magabiztosan vezeti a listát, ez „csak” a második 12 pontja a szavazáson. Viszont érdekes tény, hogy eddig az összes rajongói klub adott legalább 5 pontot Litvániának. Ezzel Svájc feljött a második helyre, amivel letaszította Olaszországot a harmadikra, bár igaz, egyetlen ponttal. Oroszország feljött a 10. helyről a 7. helyre. Érdekes hogy nem kapott pontot Svédország, Olaszország, de a fogadóirodák nagy kedvence, Bulgária sem. Hogy miért? Lássuk a magyar zsűri részletes szavazatait!

Bulgária épphogy kiesett a top 10-ből. Azerbajdzsánra 13 zsűritag adott pontot, ez kettővel több, mint amennyien a győztes Litvániára szavaztak. Sőt, Azerbajdzsán 4 db 12 pontot kapott, míg Litvánia „csak” hármat. Az „alsó házban” van két gyöngyszem: Ciprus és Észtország is összehozott egy-egy 12 pontot. Szlovénia és Franciaország csak egy-egy zsűritagot győzött meg, de ők 8-8 ponttal értékelték a dalokat. A leggyengébb láncszem déli szomszédunk, Horvátország dala.

Az INFE Poll aktuális állása:

És végül következzen a forduló győztese!

https://www.youtube.com/watch?v=FxPm-Wz8qpY

(esctoday.com – eschungary.hu)

Kapcsolódó anyag:

INFE Poll 2020: Magyarország szavazatai
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: