ESC Hungary

Interjú

Ira Losco: „Loreen színpadi produkciója inspirált engem abban, hogy visszatérjek a versenyre.”

Szerző: Mádi Sándor

Málta idei képviselője már nem új az Eurovíziós rajongók körében: Ira Losco 2002-ben a 7th wonder című dalával a döntő második helyén végzett. Idén újra ringbe száll a győzelemért, dalának címe pedig ezúttal a Walk on water, azaz Vízen járás. Ira Loscoval a döntős előkészületekről és karrierjének csúcspontjairól beszélgettem.

Mi az 5 legfontosabb mérföldkő a zenei karrieredben?

  1. Részt vettem a 2002-es Eurovíziós Dalfesztiválon, sőt, nagyon közel kerültem a győzelemhez is.
  2. Eddig 4 albumot jelentettem meg.
  3. Több különböző díjat nyertem el.
  4. Több, mint 100 előadásom volt Máltán kívül.
  5. Olyan neves előadókkal léptem színpadra, mint Sir Elton John, a Maroon 5, Akon, Bob Geldoff, Duran Duran, Enrique Iglesias vagy, mint Katie Melua.

Mit jelent számodra Málta képviselete az Eurovízión?

Hatalmas lehetőséget. Megtisztelő számomra, hogy Máltát képviselhetem. Én személy szerint mindent meg fogok tenni, hogy megnyerjük, Málta alkalmas lenne a verseny szervezésére és lebonyolítására.

2002-ben már képviselted az országodat, akkor a 2. helyen végeztél. Milyen emlékeid vannak ebből az évből?

Még mindig emlékszem, amikor a tallinni színpadon álltam és arra gondoltam, hogy milyen közel voltak a rajongók a színpadhoz. Előttem van, hogy mennyire meglepődtem látván a rengeteg máltai zászlót, főleg, hogy a mi delegációnk nagyon kevés emberből állt anno. Nagyon jó volt látni őket, érezni a támogatásukat.

Áruld el nekünk a dal cseréjének okát!

Nagyon fontos, hogy egy adott ország a lehető legjobb dallal lépjen színpadra. A szabályok engedélyezték a dalcserét, tehát úgy döntöttünk: élünk vele. Több dalt is bemutattunk a nemzetközi szakértőknek, hiszen kíváncsiak voltunk mások véleményére is, és végül óriási támogatottsággal a Walk on water nyert.

Mit gondolsz: mi a titka a tökéletes Eurovíziós dalnak?

Senki sem tudja erre a kérdésre a választ. A közönség mindig valami újat, valami egyedit keres, ezért is butaság lenne mondani, hogy van valamilyen formula a tökéletes dalra. Egy közel tökéletes dal a Loreen által előadott Euphoria volt. Remélem, hogy a mi dalunk, a Walk on water is pozitív fogadtatásban fog részesülni Stockholmban.

Melyik szó jellemez leginkább téged?

Zene.

Ki a kedvenc énekesed az előző évek Eurovíziós Dalversenyeiről?

Egyértelműen Loreen – az ő nyertes színpadi produkciója inspirált engem abban, hogy visszatérjek a versenyre.

Mi a dalod üzenete?

A dal üzenete, hogy merjünk nagy kihívások elé nézni, és, hogy ne féljünk céljaink érdekében lépéseket tenni. A dal az inspiráció üzenetét hordozza.

Hogy készülsz a májusi versenyre?

Nincs benne semmi titok, csak egyszerűen nagyon ügyelek a hangomra. Sok vizet iszok és hangképző feladatokat végzek folyamatosan. Mindig készen kell állni, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor kell a dalt újra előadni.

Üzensz-e valamit az ESCHungary olvasóinak?

Szeretetem küldöm minden magyar Eurovíziós-rajongónak. Ti vagytok azok, akik ezt az eseményt olyan különlegessé teszitek. Ha szeretitek a Walk on water-t, akkor kérlek szavazzatok rá, ezzel pedig egy életre leköteleztek engem!

 

Köszönjük az interjút Ira Losconak, valamint külön köszönet Luke Fishernek a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Ira dalát, a Walk on water-t!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top