ESC Hungary

Eurovízió 2018

Julia Samoylova képviseli Oroszországot Lisszabonban

Oroszország az Eurovízió egyik legsikeresebb országa. A tavalyi kijevi versenyen azonban egy ukrán közigazgatási eljárás miatt végül visszalépésre kényszerült, így Oroszország egy kihagyott év után tér vissza a versenyre.

Pénteken Julia Samoylova orosz énekesnő, aki tavaly a Flame is Burning című dalával képviselte volna Oroszországot, a közösségi médiában jelentette be, hogy a 2018-as versenyen ő lesz az orosz résztvevő.
Julia és csapata két új dalt készített elő az Eurovízióra. Az egyik orosz magazinnak azt nyilatkozta, hogy egyik dal egy tündérmeséről, a másik pedig az űrről szól. Elmondása szerint készen áll arra, hogy dalát angol, orosz vagy akár portugál nyelven adja majd elő.

Juliát a tavalyi versenyre választotta ki Oroszország, de Ukrajna végül kitiltotta az országból a kerekesszékes énekesnőt. Julia korábban fellépett az Oroszország által annektált Krím-félszigeten, majd pedig Ukrajna számára elfogadhatatlan megjegyzéseket tett ezzel kapcsolatban. Ukrajna úgy döntött, hogy az énekesnő veszély jelent az ország nemzetbiztonságára, ezért kitiltották. A döntést hatalmas nemzetközi felháborodás követte. Az EBU mindent megpróbált a probléma megoldására, de egyik fél sem engedett akaratából. Végül Oroszország vetett véget a tortúrának azzal, hogy visszalépett a versenytől.

Julia esete azonban nem egyedülálló. Ukrajna rengeteg közismert személyt, köztük világsztárokat tiltott már ki azzal a váddal, hogy veszély jelentenek az ország biztonságára. Ezzel a fiatal énekesnő olyan hírességekhez csatlakozott mint például Gérard Depardieu francia színész.

A visszalépést követően az orosz műsorszolgáltató bejelentette, hogy Juliát küldik a következő versenyre, de később a Pervij Kanal hallgatásba burkolózott. Időközben rengeteg pletyka látott napvilágot. Sergey Lazarev és a Tolmachevy nővérek visszatéréséről is lehetett hallani.

FRISSÍTVE:

Julia Samoylova álma végre valóra válik, hiszen Ő fogja képviselni Oroszországot a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban, Portugália fővárosában – erősítette meg a régóta kérdéses részvételt az orosz köztelevízió, a Channel 1 Russia január 29-én (hétfőn) az esti órákban.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top