ESC Hungary

Interjú

Jüri Pootsmann: „Nincs szükség tűzre és speciális effektekre a színpadon, a dalról kell szóljon minden”

Szerző: Mádi Sándor

Észtország idei képviselője Jüri Pootsmann, dalának címe pedig a Play, azaz Játék. Jürin nagy nyomás van, hiszen a tavalyi, Elina és Stig által hazahozott 7. helyezést kell felülmúlnia. Már csak néhány nap és bebizonyíthatja, alkalmas-e rá. Ma az észt énekessel készült interjút olvashatjátok el, fogadjátok sok szeretettel!

Mi az 5 legjelentősebb mérföldkő a zenei karrieredben?

1.) Olyan szerencsés lehettem, hogy részt vehettem és meg is nyertem az Estonian Idol tehetségkutatót.

2.) Szerződést kötöttem az Universal Musiccal.

3.) Elnyertem az év férfi énekese díjat.

4.) Megalapíthattam saját zenekaromat.

5.) Mehetek az Eurovízióra Észtország képviseletében.

Mit jelent számodra Észtország képviselete az Eurovízión?

Hatalmas megtiszteltetés, és mint előadó, egy kiváló mód arra, hogy megmutassam a zenémet és magamat, mint zenészt. Szeretném büszkévé tenni országomat és kihozni a legtöbbet ebből a remek lehetőségből. Végül, de nem utolsó sorban remélhetőleg élvezni is fogom!

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Én egy olyan ember vagyok, akinek nincsenek kedvencei. Rengeteg különböző dolgot kedvelek. Sok-sok énekest meghallgatok, temérdeknyi zenét szeretek és sokféle különböző zenei stílust kedvelek.

Melyik szó jellemzi leginkább az életed?

Nincs olyan szó 🙂 Az életem tele van meglepetésekkel!

Az előző évek Eurovíziós dalai közül melyiket szereted leginkább?

Nagyon szerettem Elina és Stig dalát, a Goodbye to yesterday-t (Észtország, 2015).

Mit gondolsz: mi a titka a tökéletes Eurovíziós dalnak?

Szerintem a titok, hogy merjünk egyedik lenni és kilépni a tömegből. Ezzel egy időben kiemelném, hogy a dalnak egyszerűnek és letisztultnak kell lennie. Nincs szükséges tűzre és speciális effektekre, a dalról kell szóljon minden.

Mi a dalod üzenete?

Egy kapcsolat nehézségeiről szól, amiben nincs semmi biztos vagy stabil dolog. Hogy biztosak lehessünk benne, hogy mi vagyunk az igazi a párunknak, mindent egy lapra kell feltennünk, kockáztatni és játszani, hogy mit akar a párunk valóban.

Dolgozol már a májusi színpadképen? Mi a titkod?

Sokat próbálok, de fontos, hogy ne gondoljuk túl a dolgokat! Élvezni kell, hogy a színpadon vagyunk, és hogy minél többet eltegyünk emlékeink és tapasztalataink közzé.

Üzensz valamit az ESCHungary olvasóinak?

Szeretném megköszönni minden magyar rajongómnak a támogatást és remélem, hogy találkozunk Stockholmban! Ha szeretitek a dalomat, akkor egy vagy két szavazattal nem bánnám, ha támogatnátok a versenyen 🙂

 

Köszönjük az interjút Jüri Pootsmann-nak, valamint külön köszönet Leen Kadakasnak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Jüri dalát, a Play-t!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top