ESC Hungary

Eurovízió 2019

Kicsit megváltozik a pontok bejelentése a 2019-es döntőben

Egy apró változtatást fognak alkalmazni ma este a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pontjainak bejelentésénél, így az izgalmak (és az indulatok is) a tetőfokára hághatnak. 2016 és 2018 között úgy jelentették be a televoting eredményét, hogy a legkevesebb pontot kapó országgal kezdték a sort, és haladtak a legtöbb pontot kapó ország dala felé. Ez egyben azt jelentette, hogy nem számított az, hogy a zsűri hogyan vélekedett a pontokkal kapcsolatban, a televoting vagyis a közönségszavazás eredményének a bejelentése a legalacsonyabb ponttól haladt a legmagasabb felé.

Például
Ausztrália 90 pontot kap a zsűritől 2019-ben és ezzel a 12. helyet éri el.
Csak 9 pontot kapnak a televotingon, ezért őket jelentik be elsőként.
A televoting pontjainak bejelentése folytatódik tovább egészen a közönségszavazás első helyéig, amit Izrael nyer 317 ponttal.

Az idei évben az lesz a változtatás, hogy a zsűri szerint legkevesebb pontot kapó ország televoting pontjával kezdik a bejelentést, és azt a televoting pontszámot jelentik be legvégül, amire a zsűri a legtöbb pontot küldte. Vagyis a zsűri pontjainak sorrendje alapján jelentik be a televoting pontokat.

Például
Ukrajna, aki a 26. helyen végzett és csak 11 pontot kapott a zsűrinél, elsőnek jelenthetik be 116 ponttaal a televotingon.
Portugália aki a 25. helyen végzett a zsűrinél, másodikként lesz bejelentve, 18 ponttal.
Ezt addig folytatják, amíg el nem érik a zsűri első helyezettjét.

2018-ban Ausztria lett volna az utolsó akit bejelentenek, mert 271 pontot kapott a zsűritől. Ez azt jelenti hogy utoljára az osztrákok 71 televoting pontját jelentették volna be.

(eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top