ESC Hungary

Eurovízió 2019

Kicsit megváltozik a pontok bejelentése a 2019-es döntőben

Egy apró változtatást fognak alkalmazni ma este a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál pontjainak bejelentésénél, így az izgalmak (és az indulatok is) a tetőfokára hághatnak. 2016 és 2018 között úgy jelentették be a televoting eredményét, hogy a legkevesebb pontot kapó országgal kezdték a sort, és haladtak a legtöbb pontot kapó ország dala felé. Ez egyben azt jelentette, hogy nem számított az, hogy a zsűri hogyan vélekedett a pontokkal kapcsolatban, a televoting vagyis a közönségszavazás eredményének a bejelentése a legalacsonyabb ponttól haladt a legmagasabb felé.

Például
Ausztrália 90 pontot kap a zsűritől 2019-ben és ezzel a 12. helyet éri el.
Csak 9 pontot kapnak a televotingon, ezért őket jelentik be elsőként.
A televoting pontjainak bejelentése folytatódik tovább egészen a közönségszavazás első helyéig, amit Izrael nyer 317 ponttal.

Az idei évben az lesz a változtatás, hogy a zsűri szerint legkevesebb pontot kapó ország televoting pontjával kezdik a bejelentést, és azt a televoting pontszámot jelentik be legvégül, amire a zsűri a legtöbb pontot küldte. Vagyis a zsűri pontjainak sorrendje alapján jelentik be a televoting pontokat.

Például
Ukrajna, aki a 26. helyen végzett és csak 11 pontot kapott a zsűrinél, elsőnek jelenthetik be 116 ponttaal a televotingon.
Portugália aki a 25. helyen végzett a zsűrinél, másodikként lesz bejelentve, 18 ponttal.
Ezt addig folytatják, amíg el nem érik a zsűri első helyezettjét.

2018-ban Ausztria lett volna az utolsó akit bejelentenek, mert 271 pontot kapott a zsűritől. Ez azt jelenti hogy utoljára az osztrákok 71 televoting pontját jelentették volna be.

(eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top