ESC Hungary

Blog

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Ma délután kiadta az MTVA A Dal 2022 pályázati feltételeit, ami – hasonlóan az elmúlt két évhez – nagy ívben kikerüli az Eurovíziót, és annak szabályait. Persze várhatunk még egy hónapot, amikor az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége hivatalosan bejelenti a 2022-es Eurovízióra nevezettek listáját, de az elmúlt két év alapján nem érdemes.

Az elmúlt napokban kaptunk jelzéseket, ami arra utalhatott, hogy a régebben bejáratott információ szivárogtatással akarja visszavezetni a Magyarországot az Eurovízióhoz az MTVA, amely egyedüliként nevezhet résztvevőt Magyarországról a Dalfesztiválra, de nem erről volt szó: Először kikerült a Redditre egy, A Dal 2022-re szóló, pályázati felhívásnak látszó szöveg, ami utólag bebizonyosodott, hogy nem igazi szabályzat. Ezután felfrissült az 5 éve új feltöltés nélkül árválkodó MTVA – Eurovíziós Dalfesztivál YouTube csatorna, ahová – mint utóbb szintén kiderült – az MTVA nevével visszaélve töltöttek fel korábbi Eurovízió és A Dal döntőket. Itt a csatorna tulajdonosa most már beleírta a csatorna nevébe, hogy nem hivatalos. Ezután már csak abban lehetett bízni, hogy ennek a mozgolódásnak a hatására a döntéshozók meggondolják idén magukat, de nem ez történt: továbbra is tartják magukat az elveikhez. Nagy valószínűséggel továbbra is 2023 lehet a legközelebbi eurovíziós magyar indulás céldátuma.

Egyébként szeptember 16-ig lehetett jelentkezni az országoknak a 2022-es Eurovízióra, és a mai napig lehetett visszalépni büntetés nélkül.

About Author

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top