ESC Hungary

Blog

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Ma délután kiadta az MTVA A Dal 2022 pályázati feltételeit, ami – hasonlóan az elmúlt két évhez – nagy ívben kikerüli az Eurovíziót, és annak szabályait. Persze várhatunk még egy hónapot, amikor az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége hivatalosan bejelenti a 2022-es Eurovízióra nevezettek listáját, de az elmúlt két év alapján nem érdemes.

Az elmúlt napokban kaptunk jelzéseket, ami arra utalhatott, hogy a régebben bejáratott információ szivárogtatással akarja visszavezetni a Magyarországot az Eurovízióhoz az MTVA, amely egyedüliként nevezhet résztvevőt Magyarországról a Dalfesztiválra, de nem erről volt szó: Először kikerült a Redditre egy, A Dal 2022-re szóló, pályázati felhívásnak látszó szöveg, ami utólag bebizonyosodott, hogy nem igazi szabályzat. Ezután felfrissült az 5 éve új feltöltés nélkül árválkodó MTVA – Eurovíziós Dalfesztivál YouTube csatorna, ahová – mint utóbb szintén kiderült – az MTVA nevével visszaélve töltöttek fel korábbi Eurovízió és A Dal döntőket. Itt a csatorna tulajdonosa most már beleírta a csatorna nevébe, hogy nem hivatalos. Ezután már csak abban lehetett bízni, hogy ennek a mozgolódásnak a hatására a döntéshozók meggondolják idén magukat, de nem ez történt: továbbra is tartják magukat az elveikhez. Nagy valószínűséggel továbbra is 2023 lehet a legközelebbi eurovíziós magyar indulás céldátuma.

Egyébként szeptember 16-ig lehetett jelentkezni az országoknak a 2022-es Eurovízióra, és a mai napig lehetett visszalépni büntetés nélkül.

About Author

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top