ESC Hungary

Interjú

ManuElla: “Meg kell találnunk saját erősségeinket és fel kell ismernünk, hogy a boldog élet lehetősége bennünk van”

Slovenia: ManuElla (C) Žiga Mihelčič

Szerző: Mádi Sándor

Szlovénia idei képviselője ManuElla, aki már 2011-ben is próbálkozott országa képviseletével, ám akkor nem járt sikerrel. Pár nap múlva azonban bizonyíthat Blue and red (Kék és piros) című dalával. A mai napon az énekesnővel készült interjút olvashatjátok el, fogadjátok sok szeretettel!

Mi az 5 legjelentősebb mérföldkő a zenei karrieredben?

  1. 2010-ben bekerültem a 100 legjobb közzé a Das Supertalent című, RTL-n futó showműsorba.
  2. Egy évvel később, 2011-ben részt vettem a Misija Evrovizija-ban (Eurovíziós küldetés). A nemzeti köztelevízió, az RTV Slovenia rengeteg műsort készített, mindössze azzal a céllal, hogy megtalálják Szlovénia küldöttjét a 2011-es Eurovízióra. Az én küldetésem akkor az elődöntőben véget ért.
  3. 2013-ban részt vettem egy tradicionális fesztiválon, melynek célja a szlovén dalok (Szlovén dalfesztivál – Slovenska popevka) népszerűsítése volt. Ez a műfaj nagyon népszerű volt az ’60-as és a ’70-es években, és elég nívósnak is számított: hasonló volt, mint az olaszok Sanremo Dalfesztiválja. Én a Zadnji ples (Utolsó tánc) című dallal neveztem be, az ötödik helyen végeztem.
  4. Végül, de nem utolsó sorban az idei szlovén válogató, az EMA megnyerése is egy hatalmas mérföldkő karrieremben: a Blue and Red (Kék és piros) című dalt Marjan Hvala-val és Leon Oblak-ka együtt írtam.
  5. Az ötödik remélhetőleg ez lesz: Megnyertem az Eurovíziós Dalfesztivált. 🙂

Mit jelent számodra Szlovénia képviselete az Eurovízión?

Kislány korom óta minden évben követem az Eurovíziót. 3 éves voltam, szemben álltam a televíziónkkal, néztük az Eurovíziós és azt játszottam, hogy én állok a színpadon és énekelek. A verseny nagyon fontos helyen áll a szívemben, és nagyon hálás vagyok, hogy idén megkaptam a lehetőségek, hogy a részesévé váljak.

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Könyv: Mindegyik könyv jöhet, amit Louise Hay írt.

Énekes: Country zenészek, énekesek.

Étel: Tengeri herkentyűk.

Dal: Blue and Red 🙂

Film: Ízek, imák, szerelmek.

Melyik szó jellemzi leginkább az életed?

Enyhülés.

Az előző évek Eurovíziós dalai közül melyiket szereted leginkább?

A dalfesztivál rengeteg csodálatos dalt adományozott nekünk az elmúlt évek során, és nehéz csak egy kedvencet kiválasztani. Nagyon szeretem a Calm after the storm-t, melyet a The Common Linnets adott elő, de ki kell emelnem Loreen Euphoria-ját is…

Mi a dalod üzenete?

A Blue and red című dal egy párkapcsolatról szól, mely mindegyikünk számára jelentéssel bír. A boldog és nehéz pillanatokról szól, a kék szimbolizálja a szomorúságot és a boldogtalan pillanatokat, míg a piros a szerelmet és a vágyat. Fontos megemlíteni, hogy mindannyian szeretnénk az érzést, azonban néha el kell engednünk a másik felet. Ez a dal fő üzenete, meg kell találnunk saját erősségeinket és fel kell ismernünk, hogy a boldog élet lehetősége bennünk van.

Dolgozol már a májusi színpadképen? Mi a titkod?

Rengeteg promóciós munkát csinálok jelenleg, de természetesen tervezem a ruhát, a színpadképet, gyakorlok… A csapatommal nagyon elfoglaltak vagyunk, de szeretjük ezt csinálni, minden nagyon izgalmas.

Üzensz valamit az ESCHungary olvasóinak?

Köszönöm szépen ESC Hungary! Egy élmény volt válaszolni a kérdéseidre!

 

Köszönjük az interjút ManuEllanak, valamint külön köszönet Maruša Kobannak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg ManuElla dalát, a Blue and red-et!

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: