ESC Hungary

Interjú

ManuElla: „Meg kell találnunk saját erősségeinket és fel kell ismernünk, hogy a boldog élet lehetősége bennünk van”

Szerző: Mádi Sándor

Szlovénia idei képviselője ManuElla, aki már 2011-ben is próbálkozott országa képviseletével, ám akkor nem járt sikerrel. Pár nap múlva azonban bizonyíthat Blue and red (Kék és piros) című dalával. A mai napon az énekesnővel készült interjút olvashatjátok el, fogadjátok sok szeretettel!

Mi az 5 legjelentősebb mérföldkő a zenei karrieredben?

  1. 2010-ben bekerültem a 100 legjobb közzé a Das Supertalent című, RTL-n futó showműsorba.
  2. Egy évvel később, 2011-ben részt vettem a Misija Evrovizija-ban (Eurovíziós küldetés). A nemzeti köztelevízió, az RTV Slovenia rengeteg műsort készített, mindössze azzal a céllal, hogy megtalálják Szlovénia küldöttjét a 2011-es Eurovízióra. Az én küldetésem akkor az elődöntőben véget ért.
  3. 2013-ban részt vettem egy tradicionális fesztiválon, melynek célja a szlovén dalok (Szlovén dalfesztivál – Slovenska popevka) népszerűsítése volt. Ez a műfaj nagyon népszerű volt az ’60-as és a ’70-es években, és elég nívósnak is számított: hasonló volt, mint az olaszok Sanremo Dalfesztiválja. Én a Zadnji ples (Utolsó tánc) című dallal neveztem be, az ötödik helyen végeztem.
  4. Végül, de nem utolsó sorban az idei szlovén válogató, az EMA megnyerése is egy hatalmas mérföldkő karrieremben: a Blue and Red (Kék és piros) című dalt Marjan Hvala-val és Leon Oblak-ka együtt írtam.
  5. Az ötödik remélhetőleg ez lesz: Megnyertem az Eurovíziós Dalfesztivált. 🙂

Mit jelent számodra Szlovénia képviselete az Eurovízión?

Kislány korom óta minden évben követem az Eurovíziót. 3 éves voltam, szemben álltam a televíziónkkal, néztük az Eurovíziós és azt játszottam, hogy én állok a színpadon és énekelek. A verseny nagyon fontos helyen áll a szívemben, és nagyon hálás vagyok, hogy idén megkaptam a lehetőségek, hogy a részesévé váljak.

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Könyv: Mindegyik könyv jöhet, amit Louise Hay írt.

Énekes: Country zenészek, énekesek.

Étel: Tengeri herkentyűk.

Dal: Blue and Red 🙂

Film: Ízek, imák, szerelmek.

Melyik szó jellemzi leginkább az életed?

Enyhülés.

Az előző évek Eurovíziós dalai közül melyiket szereted leginkább?

A dalfesztivál rengeteg csodálatos dalt adományozott nekünk az elmúlt évek során, és nehéz csak egy kedvencet kiválasztani. Nagyon szeretem a Calm after the storm-t, melyet a The Common Linnets adott elő, de ki kell emelnem Loreen Euphoria-ját is…

Mi a dalod üzenete?

A Blue and red című dal egy párkapcsolatról szól, mely mindegyikünk számára jelentéssel bír. A boldog és nehéz pillanatokról szól, a kék szimbolizálja a szomorúságot és a boldogtalan pillanatokat, míg a piros a szerelmet és a vágyat. Fontos megemlíteni, hogy mindannyian szeretnénk az érzést, azonban néha el kell engednünk a másik felet. Ez a dal fő üzenete, meg kell találnunk saját erősségeinket és fel kell ismernünk, hogy a boldog élet lehetősége bennünk van.

Dolgozol már a májusi színpadképen? Mi a titkod?

Rengeteg promóciós munkát csinálok jelenleg, de természetesen tervezem a ruhát, a színpadképet, gyakorlok… A csapatommal nagyon elfoglaltak vagyunk, de szeretjük ezt csinálni, minden nagyon izgalmas.

Üzensz valamit az ESCHungary olvasóinak?

Köszönöm szépen ESC Hungary! Egy élmény volt válaszolni a kérdéseidre!

 

Köszönjük az interjút ManuEllanak, valamint külön köszönet Maruša Kobannak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg ManuElla dalát, a Blue and red-et!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top