ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Grúzia

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Grúzia idén a belső kiválasztás mellett döntött, választásuk pedig Nika Kocharovára és a Young Georgian Lolitazra esett. Egy televíziós műsor keretein belül 5 dalt mutattak be, ezek közül pedig, nemzetközi zsűri és a közönség bevonásával, a Midnight Gold (Éjféli arany) került ki győztesként. Az ország egyike azon keveseknek, akik már egyszer kizárásra is kerültek daluk miatt (2009)

Nika debütálása a Blitz bandával történt, ekkor kapta meg az énekes első ajándékot, egy akusztikus gitárt. Megtanulta használni, majd ezután zenék is születtek rajta. A Young Georgian Lolitazzal 2003-ban találkozott, amikor egy zenei betétdalt készítette, amit egyébként később az év betétdalának is megválasztottak. Nem sokkal később a banda egy üzleti ajánlatot is kapott Londonból.

A Young Georgian Lolitaz 3 főből áll:

  • Giorgi Marr: basszusgitár
  • Levan Shanshiashvili: gitár
  • Dimitri Oganesian: dob

Az énekes amikor megérkezett barátnőjéhez, érezte barátnője illatát a saját bőrén, az ágyhoz ment és kivett egy szál cigit a táskájából. Hallgatta, ahogy a lány lélegzik, és mindeközben emlékei között kutatott. 10 órával nem tud elszámolni, homályosan emlékszik csak a fájdalomra és az örömre. Tudja, hogy az éjszaka újra eljön és ezzel együtt a bűn is.

Grúzia tavalyi képviselője, Nina Sublatti a döntő 11. helyén végzett, idén azonban úgy gondolom, hogy az elődöntőben marad az ország, habár egy jól összerakott produkcióval a döntő sem elképzelhetetlen.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top