ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Grúzia

Grúzia: Nika Kocharov és a Young Georgian Lolitaz (C) Teimuraz Kvirkvelia
Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz (c) Teimuraz Kvirkvelia

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Grúzia idén a belső kiválasztás mellett döntött, választásuk pedig Nika Kocharovára és a Young Georgian Lolitazra esett. Egy televíziós műsor keretein belül 5 dalt mutattak be, ezek közül pedig, nemzetközi zsűri és a közönség bevonásával, a Midnight Gold (Éjféli arany) került ki győztesként. Az ország egyike azon keveseknek, akik már egyszer kizárásra is kerültek daluk miatt (2009)

Nika debütálása a Blitz bandával történt, ekkor kapta meg az énekes első ajándékot, egy akusztikus gitárt. Megtanulta használni, majd ezután zenék is születtek rajta. A Young Georgian Lolitazzal 2003-ban találkozott, amikor egy zenei betétdalt készítette, amit egyébként később az év betétdalának is megválasztottak. Nem sokkal később a banda egy üzleti ajánlatot is kapott Londonból.

A Young Georgian Lolitaz 3 főből áll:

  • Giorgi Marr: basszusgitár
  • Levan Shanshiashvili: gitár
  • Dimitri Oganesian: dob

Az énekes amikor megérkezett barátnőjéhez, érezte barátnője illatát a saját bőrén, az ágyhoz ment és kivett egy szál cigit a táskájából. Hallgatta, ahogy a lány lélegzik, és mindeközben emlékei között kutatott. 10 órával nem tud elszámolni, homályosan emlékszik csak a fájdalomra és az örömre. Tudja, hogy az éjszaka újra eljön és ezzel együtt a bűn is.

Grúzia tavalyi képviselője, Nina Sublatti a döntő 11. helyén végzett, idén azonban úgy gondolom, hogy az elődöntőben marad az ország, habár egy jól összerakott produkcióval a döntő sem elképzelhetetlen.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top