ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Norvégia

Norway: Agnete Promo studio session (C) Kim Erlandsen

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Norvégia az elmúlt 10 évben volt már lent is és fent is: Alexander Rybak 2009-ben megnyerte a moszkvai versenyt, azonban 2007-ben és 2011-ben is kiestek az elődöntőben. Az utóbbi két évben a 8. helyen végeztek, idei képviselőjük, Agnete pedig biztosan meg szeretné lovagolni az eddigi eredményeket. Dalának címe Icebreaker (Jégtörő), a dalt maga Agnete írta, Gabriel Alares és Ian Cunrow közreműködésével.

A mindössze 21 éves Agnete Johnsen kora ellenére már közel egy évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a zenei életben. A BlackSheeps zenekar énekesnőjeként 2008-ban megnyerték a Melodi Grand Prix Juniort, daluk címe pedig az Oro jaska, beana volt (Maradj csöndben, kutya). Ugyanezzel a zenekarral már 2011-ben is próbálkozott az Eurovíziós Dalfesztiválra történő kijutással. A Strictly Come Dancing műsor norvég változatában a műsor történetének legfiatalabb nyertesként köszönthették rajongói.

Agnete saját bevallása szerint a verzé és a kórus közti tempóváltás miatt a dalt vagy imádják a hallgatók, vagy nagyon utálják. Habár a dal nyelve angol, a dal környezete leginkább Norvégiát idézi elő a hideg kék színnel.

Az énekesnő nem tudja mit tegyen, hogy egy közeli barátja meghallgassa őt. Semmire sem reagál, minden határt áthág, a realitás és a fikció környékén van. Agnete minden egyes ígéretét számon tartja, folyton folyvást kavarognak fejében – megígéri, hogy megtöri a jeget, ha bennragadna a jeges vízben, azaz úgy érezné: nincs tovább már. Bár a barátja folyton téves irányba megy, néha eltűnik-megjelenik hirtelen, mégis túl korai lenne még búcsúzni – Agnete mindig segít neki a bajban.

Agnete dala valóban kétesélyes: vagy nagyon szeretik az emberek, vagy nagyon nem. Szerintem a döntőbe mindenképp bekerül, sőt ott (reményeim szerint) a top 15-ben fog végezni. Nálam 10/10.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top