ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Norvégia

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Norvégia az elmúlt 10 évben volt már lent is és fent is: Alexander Rybak 2009-ben megnyerte a moszkvai versenyt, azonban 2007-ben és 2011-ben is kiestek az elődöntőben. Az utóbbi két évben a 8. helyen végeztek, idei képviselőjük, Agnete pedig biztosan meg szeretné lovagolni az eddigi eredményeket. Dalának címe Icebreaker (Jégtörő), a dalt maga Agnete írta, Gabriel Alares és Ian Cunrow közreműködésével.

A mindössze 21 éves Agnete Johnsen kora ellenére már közel egy évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a zenei életben. A BlackSheeps zenekar énekesnőjeként 2008-ban megnyerték a Melodi Grand Prix Juniort, daluk címe pedig az Oro jaska, beana volt (Maradj csöndben, kutya). Ugyanezzel a zenekarral már 2011-ben is próbálkozott az Eurovíziós Dalfesztiválra történő kijutással. A Strictly Come Dancing műsor norvég változatában a műsor történetének legfiatalabb nyertesként köszönthették rajongói.

Agnete saját bevallása szerint a verzé és a kórus közti tempóváltás miatt a dalt vagy imádják a hallgatók, vagy nagyon utálják. Habár a dal nyelve angol, a dal környezete leginkább Norvégiát idézi elő a hideg kék színnel.

Az énekesnő nem tudja mit tegyen, hogy egy közeli barátja meghallgassa őt. Semmire sem reagál, minden határt áthág, a realitás és a fikció környékén van. Agnete minden egyes ígéretét számon tartja, folyton folyvást kavarognak fejében – megígéri, hogy megtöri a jeget, ha bennragadna a jeges vízben, azaz úgy érezné: nincs tovább már. Bár a barátja folyton téves irányba megy, néha eltűnik-megjelenik hirtelen, mégis túl korai lenne még búcsúzni – Agnete mindig segít neki a bajban.

Agnete dala valóban kétesélyes: vagy nagyon szeretik az emberek, vagy nagyon nem. Szerintem a döntőbe mindenképp bekerül, sőt ott (reményeim szerint) a top 15-ben fog végezni. Nálam 10/10.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top