ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Örményország

Örményország 2006 óta küld versenyzőt az Eurovízióra, mindössze 2012-ben léptek vissza a versenytől. Énekeseik rendre a döntőbe repítik az országot, mindössze 2011-ben nem sikerült a döntőt elcsípnie Emmynak és a Boom Boom-nak. A döntős eredményeket tekintve legjobb helyezéseik két alkalommal 4. hely (2008 Sirusho, 2014 Aram MP3) és két alkalommal 7. hely (2010 Eva Rivas, 2016, Iveta Mukuchyan). Idei képviselőjük Artsvik, dalának címe pedig a Fly with me (Szállj velem).

Artsvik 1984-ben született Örményországban és mindössze 5 éves volt, amikor családjával együtt Moszkvába költöztek. Az énekesnő beszéd-terapeuta pszichológus tanulmányokat is folytatott a Moszkvai Állam Pedagógiai Egyetemen, bár a zene mindig is fontos részét tette ki életének: énekel és dallamokat kreál.

2012-ben a Jazz Parking Project tagja lett. Ugyanebben az évben a The Voice of Russia tehetségkutatóban vett részt, ahol óriási szenzáció lett. Elkezdte rajongói bázisát építeni és több sláger coverjét is elkészítette, mint Wgy, No Fear vagy I Say Yes. Az évek során több nemzetközi zenei fesztiválon vett részt a világ minden táján, és folyamatosan fejlődött mind emberileg, mind művészileg, hogy végül sikerrel pályázhasson az örmények képviseletére Európa legnagyobb színpadán.

Az álmok valóra válnak

2016-ban visszaköltözött Örményországba és mivel mindig is nagy álma országa képviselete az Eurovíziós Daversenyen, így belevágott az örmény köztelevízió által szervezett nemzeti válogatónak, a Depi Evratesil-nek. Minden egyes előadás után Artsvik kapta a legmagasabb pontszámot mind a zsűritől, mind a nézőktől és végül meg is nyerte a versenyt és így a jogot Örményország képviseletére.

Az Eurovíziót már megjárt szerzői csapat

A dalszerzők Lilith Navasardyan és Levon Navasardyan (férj és feleség). A 2014-es örmény dal, a Not Alone kettejük kreálmánya, valamint Iveta tavalyi dala, a LoveWave is nekik köszönhető. Lilith mindemellet a 2015-ös Junior Eurovíziós dalon, a Love-n is dolgozott dalszerzőként.

A dalszövegírók Avet Barseghyan és David Tserunyan. Avet már két dalt is írt az Eurovízióra: 2009.ben a Jan-Jan-t, melyet Inga és Anush adott elő, valamint a 2015-ös Junior Eurovíziós dalt, melyen Lilith és a másik dalszövegíró, David is dolgozott. David egyébként már 4 éve az örmény delegáció tagja, két éve pedig a csapat Sajtófelelőse.

Dalszöveg-elemzés: Artsvik szeretne elmondani egy történetet egy olyan lányról, aki mögött hosszú történelem van. Rengeteg szín és homály vette körül a lányt, sok hang ölelte körül. Rengeteg sztori és mese, ezeket mindent eltette magának. Független attól, hogy milyen mélyes vagy éppen milyen magasan van kibontotta szárnyait és érzi, hogy a szerelem a legfontosabb a világon. Szeretné, ha vele szállna párja magasan és elhinné, hogy a szerelem tartja őket fent olyan magasan is.

Saját vélemény: A megjelenés első két napján még nem igazán fogott meg és arra gondoltam, hogy olyan sorsra lesz nálam, mint tavaly Ivetának, hogy nem fog felkerülni a kedvenceim listájára: tévedtem! Ahogy elkezdtem minél többször hallgatni, bekúszott a bőröm alá ez az egyedi, szépen megkomponált dalocska, a Fly with me. Abban biztos vagyok, hogy a döntőbe bejutnak, ott akár egy top10 is befigyelhet az örményeknek…

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top