ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Fehéroroszország

A fehéroroszok 2004 óta versengenek és idén már 15. indulójukat küldik. Az utóbbi években elég lesújtók voltak eredményeik: 15 alkalomból mindössze hatszor döntőztek előadóik, ahol Koldunt leszámítva (2007, 6. hely a döntőben) legfeljebb a döntő 16. helyéig jutottak. Idén ALEKSEEV-en és dalán, a Forever-n a sor, hogy bizonyítson.

ALEKSEEV, akit hivatalosan Nikita Alekseev néven anyakönyveztek, 1993-ban született Ukrajna fővárosában, Kijevben. Habár apukája még születése előtt elhagyta a családot, még él benne a remény, hogy egyszer találkozhatnak és láthatja édesapját. Dalainak és előadásainak egy közös célja van: reméli, hogy a hallgatóság érzelmeire és érzéseire hatással lesz. A 2018-as Eurovízió alatt az mozgatja, hogy az ő saját érzéseit át tudja adni a világnak.

Alekseev mindössze 10 éves volt, amikor zenélni kezdett és megalapította legelső bandáját. 2010-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait a marketing területén. Habár, érezte, hogy zene nélkül nem tud élni, így létrehozta a Mova együttest, ami leginkább Red Hot Chili Peppers dalokat játszik.

2011-ben, 18 évesen próbált meg először a popzenei köztudatba belépni, amikor részt vett a The Voice-ban, habár ekkor nem jutott túl a meghallgatáson. 2014-ben újra próbálkozott, és akkor az egyik zsűritag, Ani Lorak, megadta neki az esélyt a továbbjutásra és ezzel végre beindulhatott karrierje (Ani nem mellesleg Eurovíziós berkekben közismert: 2008-ban egy ezüstéremmel tért haza a belgrádi versengésről). Magát a versenyt végül nem ő nyerte meg, de mégis az akkori széria legismertebb előadójává vált.

A fiatal énekes karrierje újabb lendületett vett, amikor Oleg Bodnarchuk felkínálta neki a lehetőséget, hogy a producere lesz. Oleg az egyik legismertebb kreatív rendező Kelet-Európában és Alekseevvel közösen elkészítette a Drung Sun-t, ami gyorsan slágerré vált és a videómegtekintések száma is elérte a 35 milliót.

Eddigi karrierje során már több mint 20 országban lépett fel Európában belül és kívül is és több díjat is elnyert: az Év Énekese volt – egyszer Fehéroroszországban és kétszer Oroszországban. Előbbiben ismert leginkább, ezért saját magát is fehérorosz előadónak tartja és ezért is vett részt a belorusz nemzetközi válogatón.

A dal arról szól, hogy az énekes úgy jellemzi a szerelmet, hogy akárhová is megy, mindig ide érkezik vissza. Az idő sem képes útjába állni, ez már végleges. Amikor újra szerelmes lesz és párja megérkezik, akkor az általa elképzelt valóság összeomlik. Kiemeli, hogy nem szabad aggódni, mert habár az eső csak hull, de ez a legboldogabb történet és ezt csak ketten élik meg, nincs senki körülöttük.

Személy szerint nekem tetszett a dal (és a színpadkép is a nemzeti válogatón), habár Alekseev élőben nem bizonyult túl meggyőzőnek. Ha sikerül javítani az élőben hallható élményen is, akkor akár egy döntő is összejöhet.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top