ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Grúzia

Grúzia 2007-ben debütált a versenyen és a 2009-es visszalépést leszámítva minden évben küldtek előadót. Eddigi összesen 11 indulójukból 7 bejutott a döntőbe – ott leginkább a 10. hely környékén szoktak végezni, de volt már 15. és 20. helyezésük is. Tavaly az Ethno-Jazz Band Iriaonak sem sikerült javítania a statisztikákon, sőt: elődöntőjük utolsó helyén végeztek. Tel Avivba Oto Nemsadze-t küldik, dalának címe Keep on going. Már csak néhány hét és megtudhatjuk, hogy hogyan is teljesít Izraelben énekesük.

Oto 1989 júniusában látta meg a napvilágot Gori városában, ami kelet-Grúziában található. Mindössze 3 éves volt, amikor anyukája elkezdte énekelni tanítani a kisfiút.

Leginkább akkor vált ismert előadóvá, amikor megnyerte a Geostar tehetségkutató 5. szériáját, még 2010-ben. A grúz közönség őt jutalmazta a legtöbb ponttal, így győzedelmeskedhetett végül.

2012-ben 10+10 nemzetközi zenei verseny egyik résztvevője volt. A 2013-as év volt az az év, amikor igazán sok pozitív eseménykövette egymást: megjelent debütáló albuma (Fiqrebis Zgva), első önálló koncertjét adhatta Tbilisziben, a grúz fővárosban és megnyerte a Bravo Zenei Versenyét.

2014-ben egy nehéz döntést hozott meg és elhagyta szülőföldjét, hogy szerencsét próbáljon a The Voice of Ukraine tehetségkutatóban. A siker nem is maradt el: ezüstérmes lett. Úgy látszik, hogy ez a 2. helyezés az élete más területén is előjött: szintén a dobogó második fokára állhatott fel a Sztárban sztár egyik szériájában. Két évvel később fellépett egy rock-banda koncertjén (Okean Elzy) Ukrajnában.

Idén pedig (és ez már a jelen) megnyerte a Georgian Idol versenyt, amit a grúzok, mint nemzeti válogatót használtak az izraeli versenyzőjük kiválasztására. Jelenleg 2. lemezén dolgozik és a nagyobb volumenű grúz zenei rendezvények rendszeres fellépője.

Haladjunk! Haladjunk előre! Menjünk! Törekedjünk! Találjunk! Haladjunk! Mindenhol énekelnek – szívvel énekelnek! Drótok! Énekelnek! Sebek! Még mindig énekelnek!

Kicsit olyan hatása van a dalszövegnek, mintha egy induló lenne. A dal arról szól, hogy a dalnak gyógyító ereje van, a legmélyebb sebekre is hatásos gyógyszer.

Én nem különösebben kedvelem ezt a dalt, sőt, ha a playlisten ez jön, inkább átkapcsolom a következőre. Nem hiszem, hogy döntős lenne, bár láttunk már csodákat a korábbi években is.

https://www.youtube.com/watch?v=Blvo_Ol4Bzc

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top