ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Ciprus

eurovision.tv

Ciprus 1981 óta vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Azon országok közé tartozik, amelyek még egyszer sem nyerték meg a versenyt. Legnagyobb sikerüket 2018-ban érték el, amikor Eleni Foureira második helyen végzett Fuego című dalával.

Ciprus a 2023-as versenyre az elmúlt évekhez hasonlóan belső kiválasztás útján Andrew Lambrou ausztrál-ciprusi énekest választotta.
Andrew 1998-ban született Ausztráliában. Tehetsége viszonylag korán, már öt éves korában megmutatkozott, amikor megnyert egy zenei versenyt. Ezt követően édesanyja zenei iskolába íratta be.
2013-ben kezdett el feldolgozásokat feltölteni az internetre, amik sikeresnek bizonyultak, és rajongótábora is elkezdett gyarapodni.
Két évvel később jelentkezett az ausztrál X-Faktorba, ahol bejutott a top 20 versenyző közé.
Első önálló dala 2021-ben jelent meg Throne címmel, majd ugyanebben az évben később még két dalt adott ki (Lemonade, Confidence).
Tavaly óta már az Eurovízió rajongók előtt sem ismeretlen a neve. Andrew részt vett a 2022-es Eurovision – Australia Decides nemzeti válogatón, ahol a hetedik helyen zárt. Ugyanezen év októberében jelentették be, hogy Andrew fogja Ciprust képviselni a 2023-as Eurovízión, márciusban pedig be is mutatták a Break a Broken Heart címet viselő versenydalt.

Maga a dal egy szakítás utáni helyzetet mutat be. A kapcsolat, ami véget ért mérgező volt, de a jelenleg összetört fél biztos benne, hogy ismét talpra fog állni.

Véleményem szerint Ciprus egy nagyon korrekt pop dalt küld a versenyre. Kíváncsi leszek, hogy a magas hangoknál mennyire fognak az előre felvett vokálra hagyatkozni. Remélem, hogy inkább Andrew hangi adottságai kerülnek az előtérbe, ami igazán erőssége lehet az élő előadásnak.

https://www.youtube.com/watch?v=zrFUKqTy4zI

(eurovision.tv)

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top