ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Ciprus

eurovision.tv

Ciprus 1981 óta vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Azon országok közé tartozik, amelyek még egyszer sem nyerték meg a versenyt. Legnagyobb sikerüket 2018-ban érték el, amikor Eleni Foureira második helyen végzett Fuego című dalával.

Ciprus a 2023-as versenyre az elmúlt évekhez hasonlóan belső kiválasztás útján Andrew Lambrou ausztrál-ciprusi énekest választotta.
Andrew 1998-ban született Ausztráliában. Tehetsége viszonylag korán, már öt éves korában megmutatkozott, amikor megnyert egy zenei versenyt. Ezt követően édesanyja zenei iskolába íratta be.
2013-ben kezdett el feldolgozásokat feltölteni az internetre, amik sikeresnek bizonyultak, és rajongótábora is elkezdett gyarapodni.
Két évvel később jelentkezett az ausztrál X-Faktorba, ahol bejutott a top 20 versenyző közé.
Első önálló dala 2021-ben jelent meg Throne címmel, majd ugyanebben az évben később még két dalt adott ki (Lemonade, Confidence).
Tavaly óta már az Eurovízió rajongók előtt sem ismeretlen a neve. Andrew részt vett a 2022-es Eurovision – Australia Decides nemzeti válogatón, ahol a hetedik helyen zárt. Ugyanezen év októberében jelentették be, hogy Andrew fogja Ciprust képviselni a 2023-as Eurovízión, márciusban pedig be is mutatták a Break a Broken Heart címet viselő versenydalt.

Maga a dal egy szakítás utáni helyzetet mutat be. A kapcsolat, ami véget ért mérgező volt, de a jelenleg összetört fél biztos benne, hogy ismét talpra fog állni.

Véleményem szerint Ciprus egy nagyon korrekt pop dalt küld a versenyre. Kíváncsi leszek, hogy a magas hangoknál mennyire fognak az előre felvett vokálra hagyatkozni. Remélem, hogy inkább Andrew hangi adottságai kerülnek az előtérbe, ami igazán erőssége lehet az élő előadásnak.

https://www.youtube.com/watch?v=zrFUKqTy4zI

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top