ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Oroszország

Oroszország eddig 11 alkalommal vett rész a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, legelőször 2005-ben, amikor a középmezőnyben, a 9. helyen végeztek. 2006-tól azonban már sikeresebb évek következtek, mivel rögtön egy évvel a debütálásuk után a Tolmachevy ikreknek (ESC 2014) köszönhetően megnyerték a versenyt. Idei képviselőjük kiválasztásáért az orosz műsorszolgáltató, a Russia-1 volt a felelős. A köztévé végül úgy döntött, hogy egy nemzeti döntő keretein belül, szavazással dönti el, hogy ki utazhasson Máltára. Az augusztus 15-én megrendezésre kerülő finálét a 14 éves Sofia Fisenko nyerte a Zhivaya Voda című dalával. Érdekesség, hogy a döntőt eredetileg Szocsiban rendezték volna meg, de május végén úgy döntöttek, hogy végül a Krím lesz a verseny helyszíne. A júliusi meghallgatások után 16 főre szűkítették az énekesek mezőnyét. A döntőn a zsűri és a közönség szavazatai 50-50%-ban számítottak, melyen Sofia a maximálisan megszerezhető pontszámot kapta, így megkapta az esélyt arra, hogy hazáját képviselhesse Vallettában. A műsorszolgáltató október 6-án jelentette be, hogy indulójukhoz 3 kislány, Alexandra, Kristina és Madonna csatlakozik, így jött létre a The water of Life Project. A dalban is történtek kisebb változások. Az új cím a Water of life (Az élet vize) lett, az utolsó refrén pedig angolul szól.

Sofia 6 éves kora óta énekel, a táncolást viszont ennél is korábban kezdte. 2013-ban már megpróbált kijutni az Eurovízióra, de akkor csak a harmadik helyen végzett. 3 éve játszik furulyán, 2015 óta pedig Igor Kurtoy híres zeneakadémiáján tanul. Felnőttként szeretne sikeres énekes lenni, egy gyermek jótékonysági szervezetet vezetni, valamint meg szeretne próbálkozni az újságírással is. Alexandra Abrameytseva 13 éves, több nemzetközi versenyen is szerepelt már és mindig az volt a vágya, hogy egyszer az Eurovízión szerepelhessen. Kristina (13) és Madonna (11) egy testvérpár, 5 éves koruk óta énekelnek, tehetségüket szüleik fedezték fel.

A Water of life zeneszerzője és dalszövegírója Rita Dakota, de Sofia is besegített a munkába. A dal arról szól, hogy mi megy végbe a tinédzserek lelkében a felnőtté válásuk idején.

„Mondd meg nekem, hogy mi történik majd velünk, ha jön a sötétség? Ver a pici szívem és imádkozok Istenhez, hogy adjon nekünk világosságot. A szomorúság messze jár és én nem félek, ha velem vagy. A hangomat szétterjesztem az egész világon, mint a kristálytiszta vizet. Itt vagyok és leszek mindörökké, Te vagy az erő, amitől létezem. Nézz rám! A hangom olyan, mint a gyógyító víz. Mondd meg nekem mi lesz velünk később, amikor megöregszünk? Imádkozok azért a pillanatért, hogy mindenki megtalálja a szerelmet a szívében. Tündöklünk, együtt olyanok vagyunk, mint a csillagok az égen, elevenek. Az élet vize vagyunk, ne hagyj minket egyedül!”

A lányok már nagyon várják, hogy elindulhassanak Máltára és hogy részt vehessenek életük legnagyobb zenei megmérettetésén. A színpadon szeretnék jól érezni magukat és remélik, hogy a daluk mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Sok sikert!

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top