ESC Hungary

ESC 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Macedónia

Mina Blazhev 2003-ban született Skopjeban. Szülei szerint már azelőtt énekelt, hogy beszélni tudott volna. 14 éves kora ellenére már nagy előadóművészi tapasztalatra tett szert. Legnagyobb sikere, hogy megnyerte az idei Ezerski Biseri nemzetközi zenei fesztivált. Részt vett a Balkánon népszerű Pink Stars nevű tehetségkutató műsorban. Eddig összesen 7 első helyezése, 3 második és 1 harmadik gyűlt össze a különböző nemzeti és nemzetközi versenyek során. Jelenleg a Zvezdicki Zeneakadémián vesz énekórákat.

Mina imád táncolni, utazni, szívesen találkozik új emberekkel illetve ismer meg más kultúrákat, országokat. Példaképei Ariana Grande és Justin Bieber. Mellettük a családja, a barátai és a természet adják a legtöbb inspirációt a zenéjéhez.

Szeptemberben Mina nyerte a 2017-es Junior Eurovíziós Dalverseny macedón nemzeti válogatóját. Kiváló teljesítményt szeretne nyújtani, hogy az országa büszke lehessen rá. Reméli, hogy életre szóló barátságokat tud majd kötni a versenytársakkal, és biztos benne, hogy nagy élmény lesz a grúziai Junior Eurovízió mindannyiuknak.

A dalszerzőkről

Aleksandar Masevski 1990 óta Amszterdamban dolgozik, és jó néhány lemezszerződést kötött a BMG-vel és a Sony-val. 1999-ben megalapította saját zenei produkciós cégét Massive Sky Productions néven, 2004-ben pedig a Massive Sky Music-ot Szkopjéban. 2004-ben ő volt a producere Tose Proeski Life című eurovíziós dalának. Az isztambuli versenyen háttérénekesként is részt vett. Ő írta a 2009-es junior eurovíziós macedón dalt is, amit Sara Markoska adott elő.

Szintén ő szerezte a tavalyi, 2016-os macedón junior eurovíziós fellépő, Martija Stanojkovic Love will lead the way című dalát.

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top