ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Oroszország

Oroszországnak az idei lesz a 13. szereplése a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. 2005-ös debütálásuk óta egyszer már sikerült megnyerniük a versenyt, 2006-ban a Tolmachevy Sistersnek köszönhetően. A lányok 8 évvel később a felnőttek között is megmérették magukat és “Shine” című dalukkal a 7. helyen végeztek Koppenhágában.

Idei képviselőjük a 14 éves Polina Bogusevich jelenleg szülővárosában, Moszkvában él, tanulmányait Igor Krutoy híres zeneakadémiáján folytatja. 2014-ben a TheVoice Kids első szériájában Dima Bilan csapatában szerepelt, melynek Kristian Kostov (ESC 2017 Bulgária) is tagja volt. Polina elég hamar kiesett a versenyből, de Kristian a döntőig menetelt. A tehetséges kislánynak nem szegte kedvét a sikertelen szereplés és még ugyanebben az évben 2. helyen végzett a New Wave Junior nevű nemzetközi versenyen, majd megnyerte a szintén nemzetközi Sanremo Junior 2015-öt. 2016 ismét sikeres évnek bizonyult számára, hiszen a Bitva Talantov dalversenyen bekerült a döntőbe, majd a Kremlinben is felléphetett egy énekkar szólistájaként.

Oroszország a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy nemzeti válogató műsor keretén belül választotta ki indulóját. A zsűri és a közönség is a “Krylya” című dalt találta a legjobbnak, így Polina utazhat Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. A győzelem természetesen óriási mérföldkő Polina életében, a dalversenyen való szereplés mindenképp hatalmas előrelépésnek számít a karrierjében. Nagyon örülne, ha győzelemmel térhetne haza, de az új tapasztalatok, illetve barátok szerzése is fontos számára. Legnagyobb példaképének Beyoncét, Christina Aguilerat, Jennifer Hudsont és Aretha Franklint tartja. Az ő életútjuk követése ébresztette rá arra, hogy milyen hosszú és rögös út vezet a sikerhez.

Polina a “Wings” (Szárnyak) című dallal próbál minél jobb helyezést elérni országa számára. Mély tartalommal bíró dalról van szó, mely a családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás ellen hívja fel a figyelmet. A dal üzenete, mondanivalója nagyon összetett. Elsősorban arra ösztönöz minket, hogy soha ne adjuk fel, mindig legyünk erősek, bátrak, hiszen nem vagyunk egyedül a világban, mindig számíthatunk segítségre, csak merjük kibeszélni a problémáinkat. Mindannyian győztesek vagyunk ebben az életben, teljesen mindegy, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk, mindannyiunknak ugyanannyi lehetősége és joga van a szerelemre és a boldogságra.

A dal szerzője Taras Demchuk, tapasztalt zeneszerző, több, mint 3000 dalt írt már Oroszország legnagyszerűbb énekesei számára. 3 korábbi orosz Junior Eurovíziós dal is a nevéhez fűződik, melyekkel 2009-ben 2. helyen, 2012-ben és 2013-ban pedig 4. helyen végzett.

Személyes vélemény: nem ez a dal volt a kedvencem az idei orosz válogatóban, de amikor kijött a 21 dal, mindjárt tudtam, hogy Polina lesz a győztes. Kiváló szerzemény, tökéletes élő éneklés, megérintő művészi videó, amely tökéletesen visszaadja a dal mondanivalóját. Annak ellenére, hogy a Junior versenyen jobban preferálom a “gyerekes” dalokat, számomra a „Wings” az idei év abszolút győztese. Az utóbbi években az oroszok mindig színvonalas dallal és előadással álltak elő, de sosem sikerült a 4. helynél előrébb végezniük. Ha most sem nyernek, akkor tényleg nem tudom mivel tudnák megszerezni az elsőséget…Egy biztos, Polina nagyon megérdemelné a győzelmet, de kérdéses, hogy a közönség és a zsűri nem találja-e majd túl komolynak a dal üzenetét. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=0zujmVEyIeg

Forrás: junioreurovision.tv, wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top