ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Oroszország

Oroszországnak az idei lesz a 13. szereplése a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. 2005-ös debütálásuk óta egyszer már sikerült megnyerniük a versenyt, 2006-ban a Tolmachevy Sistersnek köszönhetően. A lányok 8 évvel később a felnőttek között is megmérették magukat és “Shine” című dalukkal a 7. helyen végeztek Koppenhágában.

Idei képviselőjük a 14 éves Polina Bogusevich jelenleg szülővárosában, Moszkvában él, tanulmányait Igor Krutoy híres zeneakadémiáján folytatja. 2014-ben a TheVoice Kids első szériájában Dima Bilan csapatában szerepelt, melynek Kristian Kostov (ESC 2017 Bulgária) is tagja volt. Polina elég hamar kiesett a versenyből, de Kristian a döntőig menetelt. A tehetséges kislánynak nem szegte kedvét a sikertelen szereplés és még ugyanebben az évben 2. helyen végzett a New Wave Junior nevű nemzetközi versenyen, majd megnyerte a szintén nemzetközi Sanremo Junior 2015-öt. 2016 ismét sikeres évnek bizonyult számára, hiszen a Bitva Talantov dalversenyen bekerült a döntőbe, majd a Kremlinben is felléphetett egy énekkar szólistájaként.

Oroszország a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy nemzeti válogató műsor keretén belül választotta ki indulóját. A zsűri és a közönség is a “Krylya” című dalt találta a legjobbnak, így Polina utazhat Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. A győzelem természetesen óriási mérföldkő Polina életében, a dalversenyen való szereplés mindenképp hatalmas előrelépésnek számít a karrierjében. Nagyon örülne, ha győzelemmel térhetne haza, de az új tapasztalatok, illetve barátok szerzése is fontos számára. Legnagyobb példaképének Beyoncét, Christina Aguilerat, Jennifer Hudsont és Aretha Franklint tartja. Az ő életútjuk követése ébresztette rá arra, hogy milyen hosszú és rögös út vezet a sikerhez.

Polina a “Wings” (Szárnyak) című dallal próbál minél jobb helyezést elérni országa számára. Mély tartalommal bíró dalról van szó, mely a családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás ellen hívja fel a figyelmet. A dal üzenete, mondanivalója nagyon összetett. Elsősorban arra ösztönöz minket, hogy soha ne adjuk fel, mindig legyünk erősek, bátrak, hiszen nem vagyunk egyedül a világban, mindig számíthatunk segítségre, csak merjük kibeszélni a problémáinkat. Mindannyian győztesek vagyunk ebben az életben, teljesen mindegy, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk, mindannyiunknak ugyanannyi lehetősége és joga van a szerelemre és a boldogságra.

A dal szerzője Taras Demchuk, tapasztalt zeneszerző, több, mint 3000 dalt írt már Oroszország legnagyszerűbb énekesei számára. 3 korábbi orosz Junior Eurovíziós dal is a nevéhez fűződik, melyekkel 2009-ben 2. helyen, 2012-ben és 2013-ban pedig 4. helyen végzett.

Személyes vélemény: nem ez a dal volt a kedvencem az idei orosz válogatóban, de amikor kijött a 21 dal, mindjárt tudtam, hogy Polina lesz a győztes. Kiváló szerzemény, tökéletes élő éneklés, megérintő művészi videó, amely tökéletesen visszaadja a dal mondanivalóját. Annak ellenére, hogy a Junior versenyen jobban preferálom a “gyerekes” dalokat, számomra a „Wings” az idei év abszolút győztese. Az utóbbi években az oroszok mindig színvonalas dallal és előadással álltak elő, de sosem sikerült a 4. helynél előrébb végezniük. Ha most sem nyernek, akkor tényleg nem tudom mivel tudnák megszerezni az elsőséget…Egy biztos, Polina nagyon megérdemelné a győzelmet, de kérdéses, hogy a közönség és a zsűri nem találja-e majd túl komolynak a dal üzenetét. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=0zujmVEyIeg

Forrás: junioreurovision.tv, wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top