ESC Hungary

Eurovízió 2018

Örményország idén nyilvánosan választ dalt

Örményország tavaly a Depi Evratesil nevű nemzeti válogató keretén belül választotta ki az Eurovíziós versenyzőjét. A 2018-ban ismét megszervezik a műsort, annyi különbséggel, hogy most már nem csak a versenyző, de a dal is itt dől el. Örményország az elmúlt években belső kiválasztással döntött a dalról, azonban most úgy látják helyesnek, ha mindez nyilvánosan zajlik.

Még decemberben bejelentették, hogy 2018-ban 20 előadó és dal fog versengenek azért, hogy Örményországot képviselje a világ legnagyobb zenei versenyén.

Örményországban hétfőtől kezdve naponta öt dalt mutatnak be a nyilvánosságnak, vagyis négy napon belül mind a 20 dalt megismerjük.

Az első öt dal:

Amaliya Margaryan – Waiting for the Sun

Hayk Kasparov – Enamórame

Nemra – I’m a Liar

Tamar Kaprelian – Poison (Ari Ari)

Suren Poghosyan – The Voice

Tamar Kaprelian neve már nem ismeretlen Európában, mivel 2015-ben, Bécsben a Genealogy tagjaként képviselte Örményországot az Eurovízión. A Face the Shadow című dal a 16. helyen végzett a 27 fős döntőben.

A Depi Evratesil idén négy élő show-ból fog állni. A döntő február 24-én lesz, ahol majd kiderül, hogy melyik dal képviseli Örményországot az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon Portugália fővárosában, Lisszabonban. A győztes dalról a közönség és a nemzetközi zsűri közösen dönt.

(wiwibloggs.com, esc-plus.com, esctoday.com)

Comments
To Top
%d bloggers like this: