ESC Hungary

Interjú

Rykka: „Állj ki magad mellett és mindazokért, akik ezt nem tehetik meg”

Szerző: Mádi Sándor

Svájcot, az Eurovíziós Dalfesztivál legelső győztes országát, Rykka képviseli, dalának címe pedig a The last of our kind. Az énekesnővel készült interjút olvashatjátok el ma!

Melyik az 5 legjelentősebb mérföldkő a zenei karrieredben?

  1. Előadás.
  2. Dalszövegírás.
  3. Dalfelvétel (technikailag és kreatívan).
  4. Közös munka másokkal.
  5. Minden, ami kreatív és kapcsolódik a zenei videóhoz, a fotózáshoz és a divattervezéshez.

Mit jelent számodra Svájc képviselete az Eurovízión?

Rengeteget jelent nekem, hiszen az Eurovíziós sok jó embert kapcsol össze. Nagyon jó új emberekkel találkozni, akik mindnyájan valamilyen úton-módon kapcsolódnak a dalfesztivál világához. Büszke vagyok, hogy Svájcot képviselhetem, mert ez tényleg az én területem és nagyon szeretek itt élni.

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Könyv: Blink, szerzője: Malcom Gladwell

Énekes: Fleetwood Mac

Étel: Kagyló.

Dal: Pagan Stars, előadója: Timothy Jaromir.

TV sorozat: A tó tükre.

Melyik szó jellemzi leginkább az életed?

Ambíciózus.

Mi a dalod üzenete?

A The last of our kind kiáll a szerelem mellett. Állj ki magad mellett és mindazokért, akik ezt nem tehetik meg. A szerelem mellett történő kiállás néha az egónk ellen tett lépést is magában foglalja.

Dolgozol már a májusi színpadképen? Mi a titkod?

Úgy gondolom, nincs egy konkrét recept a nyerésre. Mindenkinek megvan a maga közönsége, helye, és sok esetben, ami adott helyen nem működik, máshol még működhet. Ez nem jelenti azt, hogy valami jobb vagy rosszabb, csak talán az adott pillanatban nem a legjobb helyen van.

Természetesen keményen dolgozok azon, hogy erősítsem a hangomat. Visszatérek az alapokhoz, oda, amikor még először tanultam éneklést. Rengetegszer el is képzelem az eseményeket, hogy mentálisan is felkészülhessek Stockholmra.

Üzensz valamit az ESCHungary olvasóinak?

Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást! Ez egy valóra vált álom, hogy ezt a hatalmas élményt megoszthatom veletek. Nagyon szeretlek titeket!

 

Köszönjük az interjút Rykkanak, valamint külön köszönet María Colónnak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Rykka dalát, a The last of our kind-ot!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top