ESC Hungary

Interjú

Sandhja: „A szabadidőmet leginkább a zenélés, a táncolás, a barátok és a jó ételek töltik ki.”

Szerző: Mádi Sándor

Finnországot idén Sandhja képviseli, dalának címe pedig a Sing it away. Olvassátok el az énekesnővel készült beszélgetést!

Hogyan lettél zenész?

Mindig is tudtam, hogy művész akarok lenni. Tudom, furcsán hangozhat, hogy egy 4 éves gyermek tudja, hogy mi szeretne lenni. Mindig is követtem az álmaimat, gyerekkorom óta énekelek, sőt tinédzser éveimtől kezdve verseket is írtam, melyek később dalok lettek. 19 évesen találkoztam a produceremmel és profi zenéket kezdtem el készíteni. Néhány évvel később szerződést kötöttem a Sonyval, és 23 évesen meg is jelent debütáló albumom. A második lemezem pedig ennek a hónapnak a végén jön ki.

Melyik zenészek befolyásoltak leginkább zenei karriered során?

Mindig is felnéztem a bluest, soul vagy folk zenét éneklő erős nőkre. Gyerekként leginkább gospel és régi soul dalokat énekeltem. Az olyan előadók, mint Aretha Franklin, Janis Joplin, vagy mint, Tracy Chapman adtak nekem leginkább inspirációt.

Milyen érzés volt megnyerni az finn nemzeti válogatót, az UMK-t?

Elsőnek nem is hittem el, nagyon büszke voltam magamra és a csapatomra. Úgy éreztem, hogy az elmúlt évek kemény munkája végre kifizetődött. Ez egy nagyon érzelem-dús nap volt nekem!

A következő lépcsőfok Stockholm. Mivel készülsz?

Ugyanazzal az energiával és örömmel fogok a színpadra lépni, akárcsak az UMK-n. Sokkal interaktívabbá válik háttérénekesek koreográfiája, és amennyiben ez lehetséges, még mókásabb lesz. 😉

Mi a dalod üzenete?

A Sing it away a problémák elengedéséről és a csúcsra történő felemelkedésről szól. Továbbá, hogy szükséges idején segíteni kell barátainknak.

Mi a legnagyobb álmod?

A legnagyobb álmom, hogy zenéket készíthessek és hogy továbbképezzem magam és dalszerzőként is érvényesülhessek, valamint, hogy még többet tanulhassak a zenéről. A jövőben szeretnék segíteni más előadóknak is útjuk során.

Mit csinálsz szívesen szabadidőben?

Szeretek kimozdulni a szabadba és a barátaimmal tölteni az időt. Ezen felül szívesen táncolok afro partikon és szeretek fellépéseket nézni. A szabadidőmet leginkább a zenélés, a táncolás, a barátok és a jó ételek töltik ki.

 

Köszönjük az interjút Sandhjanak, valamint külön köszönet Liina Rislakkinak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Sandhja dalát, a Sing it away-t!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top