ESC Hungary

A Dal 2016

Singh Viki: A szeretet és a béke a legfontosabb és az egyetlen helyes út

Szerző: Mádi Sándor

 

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most Singh Vikire került a sor. Olvassátok el a vele készült rövid interjúnkat!

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a TV2-n futott Rising Starban, azonban zenészi pályafutásod nem itt kezdődött el. Mik voltak a legfontosabb állomások eddigi karriered során?

Singh Viki: 8 éves korom óta tanulok énekelni… A legelső állomás az Operaház Gyermekkórusa volt, ezt egy klasszikus út követett. A könnyűzene felé csak a későbbiekben fordultam. Először az Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz ének szakán tanultam, majd később a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tettem sikeres szakvizsgát. 15 éve dolgozom session énekesként és vokalista ként is. A Rising Star azonban mindent megváltoztatott… lehetőséget kaptam hogy „találkozzak” a közönséggel… Az emberek megismertek, és azóta rengeteg szeretetet kapok tőlük.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

SV: Mindig is hatalmas álmom volt kislány korom óta, de kellett egy ilyen csodálatos dal mint a Katonák, hogy meg is merjem próbálni…

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

SV: Igen, természetesen követtem minden évben. Loreen és Conchita Wurst a két kedvencem. Loreen személyisége és színpadi jelenléte számomra lenyűgöző és abszolút példa értékű. Conchita dala a Rise like a phoneix pedig azóta is az egyik kedvenc dalom.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

SV: A felkérés a Dal szerzőitől érkezett… amikor meghallgattam azonnal éreztem, hogy ezzel a dallal feladatom van. Az első 10 másodperc után bele szerettem és azonosulni tudtam vele az első hangtól az utolsóig. Nem volt célom „csak úgy” jelentkezni a Dalversenyre, viszont mikor megkaptam a Katonákat , tudtam, hogy ezt a csodálatos dalt mindenkinek hallani kell!

MS: Mi a dalod üzenete?

SV: A Katonák egy általános békedal, és ez a téma sajnos mindig aktuális. Nem a trend miatt nyúlunk újra és újra ehhez a témához, hanem mert figyelmet igényel. A „katona” viszont szimbólumként is értelmezhető hiszen különböző emberi kapcsolatokon keresztül folyamatosan hadban állunk egymással! Az üzenet, hogy tegyük le a fegyvert, hiszen a szeretet és a béke a legfontosabb és az egyetlen helyes út!

MS: Többen hasonlóságot vélnek felfedezni Boggie tavalyi dala, a „Wars for nothing” és a te dalod között, a „Katonák” között, főként a szövege, üzenete miatt. Hogy érzed, ez inkább segít vagy gátol abban, hogy sikerrel vedd a Dal elődöntőjének akadályát?

SV: Boggie dala csodálatos, nagyon megfogott,és nagyon drukkoltam neki tavaly hiszen régóta kollégák és barátok is vagyunk. Mivel a téma sajnos aktuális, így teljesen helyén való hogy erről beszélni kell, és ahogy Boggiet is úgy a Katonák szerzőit Fitos Viktort és Valla Attilát is megihlette az a rengeteg szürnyűség ami a világban körülöttünk zajlik. A két dalt viszont nem tudom össze hasonlítani… Szerintem stílusában hangszerelésében tempójában is teljesen eltér. Attól ,hogy a téma hasonló, két dal még teljesen különbözik egymástól. A szerelemről is rengetegen írnak dalt még sem tudjuk összehasonlítani az I will always love you-t az I love you baby-vel…

MS: Milyen produkcióval készülsz? Elárulsz-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépéseddel kapcsolatban?

SV: Nagyon letisztult és egyszerű lesz a színpad kép , hiszen a DAL a lényeg, én csak a közvetítő csatorna leszek most. De annyit elárulok , hogy nagyon szép és bensőséges produkcióval készülünk.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

SV: kialszom magam…:)

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

SV: Kívánok mindenkinek nagyon jó szórakozást, drukkolást és zenehallgatást a Dalversenyhez, és remélem mindenki talál majd magának olyat a 30 pályamű közül, amit akár egy életre a szívébe zárhat és bármikor szeretettel meghallgat majd!

 

Köszönjük az interjút Singh Vikinek, illetve külön köszönet Halász Mariannak a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Singh Viki dalát, melyet holnap, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top