ESC Hungary

A Dal 2016

Singh Viki: A szeretet és a béke a legfontosabb és az egyetlen helyes út

Szerző: Mádi Sándor

 

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most Singh Vikire került a sor. Olvassátok el a vele készült rövid interjúnkat!

Mádi Sándor: Korábban részt vettél a TV2-n futott Rising Starban, azonban zenészi pályafutásod nem itt kezdődött el. Mik voltak a legfontosabb állomások eddigi karriered során?

Singh Viki: 8 éves korom óta tanulok énekelni… A legelső állomás az Operaház Gyermekkórusa volt, ezt egy klasszikus út követett. A könnyűzene felé csak a későbbiekben fordultam. Először az Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz ének szakán tanultam, majd később a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tettem sikeres szakvizsgát. 15 éve dolgozom session énekesként és vokalista ként is. A Rising Star azonban mindent megváltoztatott… lehetőséget kaptam hogy „találkozzak” a közönséggel… Az emberek megismertek, és azóta rengeteg szeretetet kapok tőlük.

MS: Gondolkoztál-e rajta korábban is, hogy próbálkozz az Eurovíziós Dalversenyre való kijutással?

SV: Mindig is hatalmas álmom volt kislány korom óta, de kellett egy ilyen csodálatos dal mint a Katonák, hogy meg is merjem próbálni…

MS: Követed az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóid, dalaid?

SV: Igen, természetesen követtem minden évben. Loreen és Conchita Wurst a két kedvencem. Loreen személyisége és színpadi jelenléte számomra lenyűgöző és abszolút példa értékű. Conchita dala a Rise like a phoneix pedig azóta is az egyik kedvenc dalom.

MS: Mi motivált abban, hogy beküldd a dalodat?

SV: A felkérés a Dal szerzőitől érkezett… amikor meghallgattam azonnal éreztem, hogy ezzel a dallal feladatom van. Az első 10 másodperc után bele szerettem és azonosulni tudtam vele az első hangtól az utolsóig. Nem volt célom „csak úgy” jelentkezni a Dalversenyre, viszont mikor megkaptam a Katonákat , tudtam, hogy ezt a csodálatos dalt mindenkinek hallani kell!

MS: Mi a dalod üzenete?

SV: A Katonák egy általános békedal, és ez a téma sajnos mindig aktuális. Nem a trend miatt nyúlunk újra és újra ehhez a témához, hanem mert figyelmet igényel. A „katona” viszont szimbólumként is értelmezhető hiszen különböző emberi kapcsolatokon keresztül folyamatosan hadban állunk egymással! Az üzenet, hogy tegyük le a fegyvert, hiszen a szeretet és a béke a legfontosabb és az egyetlen helyes út!

MS: Többen hasonlóságot vélnek felfedezni Boggie tavalyi dala, a „Wars for nothing” és a te dalod között, a „Katonák” között, főként a szövege, üzenete miatt. Hogy érzed, ez inkább segít vagy gátol abban, hogy sikerrel vedd a Dal elődöntőjének akadályát?

SV: Boggie dala csodálatos, nagyon megfogott,és nagyon drukkoltam neki tavaly hiszen régóta kollégák és barátok is vagyunk. Mivel a téma sajnos aktuális, így teljesen helyén való hogy erről beszélni kell, és ahogy Boggiet is úgy a Katonák szerzőit Fitos Viktort és Valla Attilát is megihlette az a rengeteg szürnyűség ami a világban körülöttünk zajlik. A két dalt viszont nem tudom össze hasonlítani… Szerintem stílusában hangszerelésében tempójában is teljesen eltér. Attól ,hogy a téma hasonló, két dal még teljesen különbözik egymástól. A szerelemről is rengetegen írnak dalt még sem tudjuk összehasonlítani az I will always love you-t az I love you baby-vel…

MS: Milyen produkcióval készülsz? Elárulsz-e nekünk valamilyen kulisszatitkot a fellépéseddel kapcsolatban?

SV: Nagyon letisztult és egyszerű lesz a színpad kép , hiszen a DAL a lényeg, én csak a közvetítő csatorna leszek most. De annyit elárulok , hogy nagyon szép és bensőséges produkcióval készülünk.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

SV: kialszom magam…:)

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

SV: Kívánok mindenkinek nagyon jó szórakozást, drukkolást és zenehallgatást a Dalversenyhez, és remélem mindenki talál majd magának olyat a 30 pályamű közül, amit akár egy életre a szívébe zárhat és bármikor szeretettel meghallgat majd!

 

Köszönjük az interjút Singh Vikinek, illetve külön köszönet Halász Mariannak a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Singh Viki dalát, melyet holnap, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top