ESC Hungary

Interjú

Vásáry André: „Nekem ez egy nagyon jó és izgalmas kirándulás volt egy olyan terepre, ahol eddig nemigen jártam.”

Szerző: Mádi Sándor

Vásáry André a Dal 2016 döntőjéig jutott, ezzel legyőzve másik 22 dalt. Most Andréval beszélgettem a döntő utáni történésekkel, a rajongókkal, és a további célokkal kapcsolatban. Jó szórakozást kívánok az interjúhoz!

 

Már egy hónapja, hogy véget ért a Dal döntője. Mi történt azóta veled?

Először is kipihentem magam. Két hét kellett ahhoz, hogy visszatöltődjön az a rengeteg energia, amit A DAL versenysorozata kivett belőlem. Azóta viszont már visszatért az életem a rendes kerékvágásba,  folytatódik a munka, a tervezgetés, ötletelés, külföldi szereplésekre való készülődés és természetesen sokat  koncertezem is, legutóbb például a Festetics kastély Tükörtermében léptem fel Húsvét vasárnapján.  A honlapomról  – www.vasaryandre.hu – mindenki tájékozódhat a fellépéseimről és a velem kapcsolatos hírekről, eseményekről.

Mi volt az eredeti célod, amikor beküldted a Why című dalod? Teljesült?

Igen, az eredeti célom teljesült, hiszen a dalom bejutott a döntőbe.  Lépésről lépésre meneteltem előre a döntőig, ezalatt több adásban is meg tudtam mutatni magam egy új oldalamról, egy számomra új műfajban, a közönség pedig közben megszerette a dalt.  Ez volt az eredeti cél, és ezt sikerült elérnem. És bár angolul énekeltem, de talán a Why mondanivalója a világról szintén  megragadt néhány emberben.

Milyen visszajelzéseket kaptál a közönségtől a műsor alatt? Bővült a rajongóid köre?

Nagyon sok biztatást kaptam arra vonatkozóan, hogy nekem a könnyedebb műfaj és a popzene is „jól áll”, sokan már Stockholmban láttak, és azt írták, hogy az én dalomnak kellene képviselnie Magyarországot az Eurovízión. És nem csak azok írták ezt nekem, akik már évek óta követik a pályafutásomat, hanem nagyon sokan olyanok is, akik csak most figyeltek fel rám. A végén pedig fel voltak háborodva, nem értették, miként történt, hogy bár végig magas pontszámokat kaptam, a döntőben mégsem jutottam a legjobb négy közé. E-mailek, üzenetek sokasága érkezett, melyekben nemcsak furcsállották ezt, hanem egyenesen azt írták, hogy elvesztették a verseny tisztaságába vetett hitüket.  Amit persze sajnáltam, de ezek az emberek most már a rajongóim maradnak, velük mindenképpen bővült a táborom.

Mit jelentett neked a műsor? Mi az, amit elteszel magadnak az emlékeid közé ebből a sűrű, de izgalmakkal teli időszakból?

Nekem ez egy nagyon jó és izgalmas kirándulás volt egy olyan terepre, ahol eddig nemigen jártam.  Sok új emberrel ismerkedtem meg, rengeteg új élmény ért, új munkakapcsolatok alakultak ki, például a vokalistáimmal. Nagyszerű zenészek, csupa kellemes emlék fűződik a közös munkánkhoz. Másrészt ez a két hónapos nagyon intenzív figyelmet, koncentrációkészséget, energiákat lekötő terhelés abból a szempontból is jól jött, hogy elvonta a figyelmemet a magánéletem nem éppen örömteli eseményéről, miszerint éppen egy szakítást kellett a versennyel egy időben lelkileg feldolgoznom. Nem volt könnyű.

Tervezed-e, hogy a későbbiekben ismét megpróbálkozol az Eurovíziós Dalversenyre történő kijutással?

Erre a kérdésre most nem tudok válaszolni.  Nem csak azért, mert ahhoz kellene egy olyan jó dal is, mint most a Why volt.  A döntéshez azt is jó lenne tudnom, hogy kik és milyen menedzsmenttel neveznek be a versenybe, amit  persze nem lehet előre tudni.  Így aztán kérdéses, hogy próbálkoznék-e még egyszer. De „soha nem mondd, hogy soha”…

Volt-e már időd kipihenni a fáradalmakat?

Igen persze, rögtön a verseny után pihentem egy nagyot, úgy két hetet. Fizikailag is, mentálisan is fel kellett „tölteni” az elemeket. De már készen állok a hétköznapok kihívásaira, a koncertjeimre, és örömmel, felszabadultan fogom nézni majd májusban az Eurovíziót.

Végül, de nem utolsó sorban: üzensz-e valamit Freddienek?

Hajrá Freddie! Nagyon drukkolok, biztos vagyok benne, hogy jól fogsz szerepelni és büszke lesz rád az ország!

 

Hallgassátok meg André idei versenydalát, mellyel a 8 legjobb közzé jutott a Dal döntőjében!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top