ESC Hungary

Interjú

yesyes: Szeretnénk, hogy ezek a hiányzó puzzle darabok megtalálják a hozzávaló párjaikat

Szabó Ádám és Katona Tamás már nem ismeretlenek A Dal színpadán, Ők ugyanis a yesyes tagjai. A zenekar tavaly 2. helyen végzett A Dalban, de idén visszatértek, hogy végre megszerezzék a jogot az Eurovízióra való kijutáshoz. Daluk, az Incomplete a televoting szavazásnak köszönhetően jutott tovább a szombati első elődöntőbe. Ezzel kapcsolatban tettem fel Nekik kérdéseket.

Tavaly már volt lehetőségem kérdéseket feltenni, azóta azonban már egy év eltelt. Mi történt veletek azóta?

Tomi: Nagyon jó évet tudhatunk magunk mögött. Rengeteg koncertünk volt, első helyen végeztünk egy nemzetközi Top 100-as listán (hyppedit), számaink több, mint 5 milliós nézettséget értek el, a Reserved ruhamárkával is voltak együttműködéseink, úgyhogy szuper évünk volt.

Ádám, te már ötödik alkalommal veszel részt a versenyben. Sokan el sem tudjuk képzelni A Dalt nélküled, és ez így van jól. Minden  alkalommal minőségi dallal térsz vissza. Az öt dal közül melyik áll hozzád a legközelebb?

Ádám: Mindegyik dal nagyon közel áll hozzám, és mindig az a dal áll hozzám a legközelebb, amelyikkel versenyben vagyunk, tehát természetesen most az Incomplete a nyerő és ezt hallgatom naponta többször.

Tavaly második helyen végeztetek a szuperfináléban, tényleg csak egy hajszálon múlt, hogy nem Ti utaztatok Lisszabonba. Csalódásnak vagy sikernek éltétek ezt meg?

Tomi: Mi teljes mértékben sikernek éltük meg, azóta nagyon sok jó dolog történt velünk és nagy lendületet adott nekünk a fejlődéshez.

Megjelent az I Let You Run Away Walston által készített remixe a Trap Nation csatornán, amely nagy népszerűségre tett szert. Az idei dalt már Walstonnal közösen írtátok. A remix sikere késztetett titeket a közös munkára?

Ádám: Nagyon megkedveltük egymást Walstonnal és mondhatni, hogy a remix sikere hozta meg a mostani közös munka alapjait, de nagyon jó barátságra tettünk szert vele és Halász Petivel is, aki a szöveget írta.

Milyen volt a közös munka? Meséljetek a dal megírásáról.

Tomi: Ez a dal most úgy született, hogy Danka Dávid kitalált egy nagyon jó instrumentált, és Ádinak egyből jött rá egy jó téma, aztán a végén meg Halász Péter szövegével lett teljes a szám. Ahogy ez megvolt, utána Diószegi Kikinél vettük fel az éneket. A végén Simon István keverte és masterelte.

Miről az az Incomplete? Mi a dal üzenete?

Ádám: Szeretnénk a dal által megtalálni az életben az olyan hiányzó darabokat/pillanatokat, amik nélkülözhetetlenek számunkra. Attól még, hogy Incomplete (Tökéletlen) a dal címe, szeretnénk, hogy ezek a hiányzó puzzle darabok megtalálják a hozzávaló párjaikat!

Idén újra angol nyelvű dallal jelentkeztetek. Jobban szeretitek az angol szöveget vagy ebben látjátok a nemzetközi siker kulcsát? Az Incomplete sem kap magyar nyelvű szöveget?

Tomi: Így tetszett jobban nekünk, valamint szeretnénk, ha külföldön is értenék a dalainkat, ezért is írjuk a számainkat gyakran angol nyelven. Van ami angolul szól jól és van, ami magyarul, ha van jó magyar szövegű ötletünk, akkor biztos lesz megint magyar dalunk, amin már dolgozunk.

Megismerkedtetek a versenytársak dalával? Mit gondoltok A Dal idei mezőnyéről?

Ádám: Szerintünk nagyon sokszínű a mezőny, vannak nekünk is kedvenc dalaink. Mi nem feltétlen versenyként fogjuk fel A Dalt, hanem azt kívánjuk mindenkinek, hogy az adott dalból sikerüljön kihozni a maximumot.

Az idei versenytől mit vártok?

Tomi: Nem tudjuk, reméljük szeretik az emberek a dalunkat. A visszajelzések nagyon jók, de nem gondoltuk még ezt tovább.

Általában nem szeretnek a versenyzők erre válaszolni, de akkor is felteszem: Milyen színpadképpel készültök idén?

Ádám: Az élő adásban minden kiderül majd.

Tavaly azt mondtátok, hogy mindenképp a yesyes a jövőtök. Most is így gondoljátok? Milyen terveitek vannak?

Tomi: Még mindig így gondoljuk, a yesyes az életünk és próbálunk ezért mindennap tenni. Szeretnénk egy új lemezzel kijönni, új klipeket készíteni, illetve még jobban nyitni külföld felé.

Szeretnétek valamit üzenni az olvasóinknak?

Ádám: Hallgassatok sok jó zenét, nézzétek A Dalt, legyetek velünk, gyertek el a yesyes koncertekre és nevessetek sokat.

Köszönjük szépen az interjút, A Dal elődöntőjében pedig sok sikert kívánunk!

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: