ESC Hungary

A Dal 2017

A Dal 2017: Az első válogató résztvevői

Az MTVA kihirdette A Dal 2017 első válogató műsorának résztvevőit. A hét végén szombaton 19:30-tól a következő produkciókat láthatjuk:

Benji – Karcok
Calidora – Glory
Csondor Kata – Create
Henderson Dávid – White Shadows
Leander Kills – Élet
Rocktenors – Ősz
Roma Soul – Nyitva a ház
Singh Viki – Rain
Spoon21 – Deák
The Wings – Mint a hurrikán

Benji 2014-ben jelentkezett az X-Faktor-ba, ahol egészen a fináléig menetelt és harmadik helyezésével egyben a széria legjobb férfi előadója lett.  2016 év elején A Dal 2016 című Eurovíziós dalválogató műsorban – „Kötéltánc” című dalával – egészen a középdöntőig jutott.

Calidora nevét Vékony Zoli, azaz Vekonyz “In My Mind” című dala óta ismerhetjük. Az a felvétel elnyerte a VIVA TV Arany Triangulum díját és Fonogram jelölést kapott „az év hazai elektronikus zenei hangfelvétele” kategóriában.

Csondor Kata gyerekkora óta szinkronizál. Ő többek között Scarlett Johansson, Jessica Biel, Alicia Keys, Britney Spears vagy éppen Maja a méhecske magyar hangja. De őt hallhatjuk énekelni a Hóban ébred majd az ünnep – Add tovább címü karácsonyi dalban is. Karácsonyi lemeze Fonogram jelölest kapott 2013-ban.

Henderson Dávid egy magyar-amerikai énekes, aki Magyarországon nőtt fel. A 2012-es The Voice Magyarország című tehetség kutatóban tűnt fel, ahol az élő adásokig jutott. Az elmúlt éveken keresztül számos előadóval és dalszerzővel dolgozott együtt: Szabó Zé, Johnny K. Palmer, Caramel, Diaz, ’Peet’ a Peet Project frontembere. Nashville Tennessee-i gyökerei miatt kedveli a country zenét, 70-80-as évek amerikai rock zenéjét.

Köteles Leander, a Leander Kills frontembere 15 évesen alapította első zenekarát, amiből lassan kinőtt a Leander Rising. A Dal 2015-ben szerepelt a Lőjetek fel című dallal szerepelt, ami a megnyerte az akusztikus versenyt. A Dal színpadára 2013-ban lépett fel először, amikor a Nem akarok többé játszani című dalát játszotta zongorán, amit Keresztes Ildikó énekelte el. 2015 novemberében megalakította a Leander Kills zenekart. Az első albumuk a Túlélő címet kapta, mely az eladási lista élén nyitott, majd országos turnéra indultak.

A Rocktenors egy 2010-ben alakult rockegyüttes, amely az RTL Klub által szervezett X-Faktor második szériájában indult, majd a hatodik helyig jutott, így ők lettek a széria legsikeresebb csapata. Az együttest Mező Zoltán, Mező Márió és Táborosi Márk alapította 2010-ben. A zenekar tagjai különböző színházakban dolgoznak, musicalekben szerepelnek: Vámpírok Bálja, Sakk, Macskák, Mamma Mia!, Hair, csak néhány pálda a sok közül. A színpadon fog szerepelni a fiatal artista, Szlavkovszki Zsolt is, akit az ország 2016-ban a Kismenők című televíziós tehetségkutató által ismert meg.

A Roma Soul zenekar neve és koncepciója egy MR2 Akusztik koncerten született meg, ahol a Modern Talking „You’re my Heart, You’re my Soul” dalát dolgoztuk fel cigány stílusban, pop zenekarral. Az egész egy jó poénnak indult, amiből végül egy nagyon komoly projekt lett, és megszületett a ’Roma Soul’ stílus! A zenekar felállásának a koncepciója az, hogy roma és nem roma, autentikus és modern zenészek játszanak és alkotnak együtt valami újat és korszerűt. Az együttes frontembere Oláh Gergő, az X-Faktor harmadik szériájának győztese, 2014-ben a Tükör előtt, 2016-ban pedig a Győz a jó című dallal szerepelt A Dal-ban.

Az indiai gyökerekkel rendelkező Singh Viktória Kudrat énekesnőt Király Viktor vokalistájaként ismerte meg a szélesebb nagyközönség, mielőtt bemutatkozott volna önállóan is a 2014-es Rising Starban. 2003-ban elindult Megasztárban, de akkor csak a középdöntőbe jutott. 2008-ban a Jazzy dalversenyen összetett második helyet ért el, 2014-ben pedig beénekelte magát a Rising Star legjobbjai közé. A Dal 2016-ban próbálta ki először az eurovíziós nemzeti válogató színpadát a Katonák című dallal.

A Spoon 21 (képünkön) egy négytagú zenekar, ebből hárman osztálytársak voltak Budapesten. A 2014-es X-Faktorban Tóth Gabi mentoráltjaiként a 8. élő adásig jutottak. A Dal 2015-be beadott daluk („Keep Marching On”, mely egészen a Top 4-ig menetelt) szerzője egy 2014 nyarán történt balatonfüredi utcazenélés közben figyelt fel rájuk, amikor Heinz Gabi „Learning To Let Go” című számát játszották, amit szintén ő írt. Örömzenélésnek indult, közös célé nőtte ki magát a Spoon 21.

A the Wings formáció alapítói zenészek. Szobolits Balázs, gitár és ének és Szűcs László basszusgitár és produceri munkák. Hozzájuk csatlakozott Móré Attila dobosként, valamint Harmath-Hodászi Klára, Fehér Krisztina és Tragi Kornélia háttér vokállal a dal felvételekor. A Mint a hurrikán! című dallal szerepelnek A Dal 2017 műsorában.

Hallgasd meg A Dal 2017 versenydalait!

Szavazz a legjobb dalra!

A Dal 2017 első válogató műsora 2017.01.14-én szombaton 19:30-tól kezdődik élőben a Duna Tv-n.

Forrás: hirado.hu, mediaklikk.hu/adal, Wikipedia, facebook.com/spoonzenekarhivatalos

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top