ESC Hungary

Interjú

IVAN: „Sok esetben az emberek nem emlékeznek a dalodra, a showra viszont annál inkább!”

Szerző: Mádi Sándor

Fehéroroszország idei képviselője IVAN, dalának címe pedig a Help you fly, azaz Segítek, hogy repülhess. Az eredeti tervek szerint a meztelen IVAN farkasokkal fog a színpadra lépni, az pedig, hogy ebből mi valósul meg és mi nem, néhány héten belük megtudhatjuk… Az énekessel készült interjút alább olvashatjátok el!

Mi a 4 legfontosabb mérföldkő a zenei karrieredben?

  1. Egy zenész családban születtem és megalapítottuk az Ivanov zenekart a testvéremmel és barátaimmal.
  2. 2014-ben a 5 Stars versenyen a fiatal zenészek kategóriájának nyertese lettem.
  3. A Main Stage 2015-ös TV-s projektben a szuperdöntőbe jutottam és ezzel egy időben a „Producers’ Choice” díj nyertese lettem (hasonlít az X-Faktor formátumához a műsor).
  4. Ez egy szerencsejegy volt a showbusiness világába, sőt Victor Drobysh hivatalosan is a producerem lett.

Mit jelent számodra Fehéroroszország képviselete az Eurovízión?

Nagyon boldog és büszke vagyok rá. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy hatalmas lehetőség és ez egy új élmény is nekem, minden formájában, de egy kissé félek is tőle. Mindent megteszek, hogy a tőlem telhető legtöbbet tegyem le a színpadra és remélem, hogy akik rám szavaztak a fehérororsz nemzeti döntőn, büszkék lesznek rám.

Kinek az ötlete, hogy élő farkasok legyenek a színpadon?

A híres orosz zeneszerző, producerem, Victor Drobysh ötlete volt. Ahogy mondta:

Azt akarjuk, hogy a Help you fly szavak és Ivan mozdulatai egyensúlyba kerüljenek a színpadon. Ezért Ivannak segítenie kell másoknak repülnie, olyan földhöz ragadt, veszélyes állatoknak is, mint a farkas (egy művészi terv). A farkas egy férfit fog megszemélyesíteni, aki elvesztette a reményt és igaz hitet. Más szavakban: Ivan segíteni fog neki, hogy jobb ember lehessen.

Remélem, hogy meg fogjuk tudni valósítani a terveket és minden csodálatos, de egyben biztonságos lesz.

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Könyv: Terry Pratchett könyvei.

Énekes: Elvis Presley, John Mayer, Adam Gontier, Michael Bolton.

Dal: Kiss from a rose

Film: Egy csodálatos elme.

Étel: Amit anyukám készít.

Kisállat: Cicák.

Mit gondolsz: mi a titka a tökéletes Eurovíziós dalnak?

Úgy gondolom, nincs semmi speciális titka! A legfontosabb dolog, véleményem szerint, az őszinteség. Nyitott szívvel kell járj, a lelkedből kell énekelj és így fogod tudni a dalodat a közönség szívéhez eljuttatni. A második legfontosabb tényező az előadásmód, a színpadkép. Nagyon gyakran az emberek nem emlékeznek a dalodra, a showra viszont annál inkább! Ez így igaz!

Melyik szó jellemez leginkább téged?

Boldogság.

Ki a kedvenc énekesed/bandád az előző évek Eurovíziós Dalversenyeiről?

A török Manga.

Mi a dalod üzenete?

A dalom üzenete nagyon optimista. A Help you fly a fénysugárról szól, ami mindig segít, hogy talpra állj és repülj. Mély érzelmeket hordoz magában, de nagyon kellemes egyúttal a hallgatóknak. Nagyon érdekes, rock dal egy kis etnikai beütéssel. Remélem szeretni fogjátok!

Dolgozol a színpadi produkción?

A színpadkép tervezése már teljesen sebességen fut. Minden egyes kis részleten dolgozunk és folyamatos próbálunk. Már készen van a show végső változata, ezen már csak csiszolgatunk, szeretnénk tökéletessé tenni! Azt akarjuk, hogy a közönség és a TV nézők is érezzék a dal minden szavát, és pozitív érzelmeket keltsenek. Ezen felül heti néhány alkalommal angol órákat is veszek, hogy fejlesszem a kiejtésem, de mindezek mellett még ének és színészi órákat is veszek… Remélem, hogy a kész show csodálatos és erőteljes lesz!

Üzensz-e valamit az ESCHungary olvasóinak?

Néha jobb mindent elengedni és követni az álmainkat! Ugyanezt tettem én is egy nap és most nagyon boldog vagyok! Higgyetek magatoknak és minden úgy lesz, ahogyan ti akarjátok!

 

Köszönjük az interjút Ivannak, valamint külön köszönet Dmitry Vorontsovnak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Ivan dalát, a Help you fly-t!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top