ESC Hungary

Interjú

Jamala: „Amikor a jövőt alakítjuk, fontos, hogy emlékezzünk a gyökereinkre, arra, hogy honnan is jöttünk”

Szerző: Mádi Sándor

Ukrajna idei képviselője Jamala, aki már 2011-ben is próbálkozott országa képviseletével a Smile című dallal, ám akkor nem járt sikerrel. Pár nap múlva azonban bizonyíthat 1944 című dalával, mely a krími tatárok deportálásáról szól. Ma az énekesnővel készült interjút olvashatjátok el, fogadjátok sok szeretettel!

Mi az 5 legjelentősebb mérföldkő a zenei karrieredben?

1.) 2009 júliusában részt vettem és meg is nyertem a fiatal énekesen nemzetközi versenyét, a New Wave-t Lettországban.

2.) 2011 márciusában megjelent debütáló albumom, a For Every Heart (Minden szívnek): https://soundcloud.com/jamala/sets/for-every-heart

3.) 2014 októberében kijött a Thank you (Köszönöm) című kislemezem: https://soundcloud.com/jamala/sets/thank-you

4.) 2015 októberében megjelent legújabb lemezem, a Breath (Lélegzetvétel): https://soundcloud.com/jamala/sets/podyh

5.) A 2016-os Eurovízión való részvétel.

Mit jelent számodra Ukrajna képviselete az Eurovízión?

Hatalmas megtiszteltetés, de egyben óriási felelősség is. Úgy érzem, készen állok, hogy büszkén képviseljem országomat.

Áruld el nekünk néhány kedvenced!

Könyv: Bűn és bűnhődés, melyet Fedor Dosztojevszkij írt.

Énekes: Nem is tudom megszámlálni, hogy hány kedvenc énekesem van. Csak hogy néhányukat megemlítsem: Marvin Gaye, Stevie Wonder, Michael Jackson és Gregory Porter.

Étel: Szeretem a mediterrán és a krím-tatár konyhát.

Film: Nem tudok csak egy kedvencet választani, óriási film-rajongó vagyok. Leginkább a régi Audrey Hepburn filmeket szeretem, például az Álom luxuskivitelben.

Melyik szó jellemzi leginkább az életed?

Zene.

Az előző évek Eurovíziós dalai közül melyiket szereted leginkább?

Mint ahogyan már észrevehettétek, nincsenek konkrét kedvenceim. Én inkább a mindennapokban élek, éppen ezért kedvenc Eurovíziós dalom sincs. Én leginkább az előadókra, a zenészekre, a vokálokra és a zenei alapokra figyelek. Néhány dal amit szeretek: Raphael Gualazzi dala, a Madness of love (Olaszország, 2011); a The Common Linnets által előadott Calm after the storm (Hollandia, 2014) és Loreen Euphoria-ja (Svédország, 2012, nyertes).

Mi a dalod üzenete?

Sosem szabad elfelejtenünk azokat a szörnyűségeket, melyek a krími tatárokkal történtek. Fontos, hogy átadjuk gyermekeinknek is a történelmet, hogy az soha többé ne ismétlődhessen meg. Az üzenete azonban nem csak ez, hanem, hogy minden egyes nemzetnek megvannak a maga tragédiái. Minden egyes embernek emlékeznie kell a történtekre, nem szabad a múltat elfelednünk.

Dolgozol már a májusi színpadképen? Mi a titkod?

A titkom, hogy magamat adom és mindig őszinte vagyok az emberekkel, amikor zenét készítek és amikor a színpadon vagyok is. A csapatom nagyon keményen dolgozik ,az előkészületek kellős közepén vagyunk.  Teljesen új színpadi produkciót készítünk, azonban minden részlet titok egyelőre. A ruhám is új lesz, a Vogue Ukraine hírezett ki egy versenyt az ukrán dizájnerek körében, azok közül válogattunk.

Üzensz valamit az ESCHungary olvasóinak?

Amikor a jövőt alakítjuk, fontos, hogy emlékezzünk a gyökereinkre, arra, hogy honnan is jöttünk.Ha igazán tiszteled családodat, kultúrádat és történelmedet, akkor megtanulhatod, hogyan kell más kultúrákkal is ugyanezt tenni. Ez az egyetlen módja, hogy a világ egy jobb hely legyen.

Fel tudjuk építeni a jövőt

Ahol az embereket szabadok

Szabadon élhetnek és szerethetnek.

A legboldogabb idők.

 

Köszönjük az interjút Jamalanak, valamint külön köszönet Denis Kozlovskyinak a közreműködésért. Sok sikert kíván Stockholmban az ESC Hungary teljes csapata!

Hallgassátok meg Jamala dalát, az 1944-et!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top