ESC Hungary

Eurovízió 2016

Macedónia: Kaliopi utazik Stockholmba!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: Aleksandra Jovanovska, Head of Press of FYR Macedonia (MKRTV)

A macedón nemzeti televízió úgy döntött, hogy az ország legnagyobb pop-rock énekesnőjét küldi Stockholmba a nagy megmérettetésre, aki nem mellesleg nagyon szívesen fogadta el a meghívást. Minden kétség nélkül mondhatjuk: Kaliopi kiválasztásával egy igazán egyedi színpadi produkciót fogunk látni jövő májusban, elég csak az énekesnő zenei múltjára és biztos énekhangjára gondolni.

Kaliopiról bátran állíthatom, ismerős már az Eurovíziós rajongók körében: már 2012-ben is képviselte Makedóniát és akkor 4 év kihagyás után a döntőbe is repítette országát. Dala, a Crno i belo (Fekete és fehér) hatalmas sláger lett, és a balkáni térségben rengetegen énekelték el a különböző tehetségkutató műsorokban, valamint világszerte rengeteg feldolgozás is született.

A 2016-os versenydalt az a Romeo Grill fogja szerezni, aki a 2012-es versenydalért is felelős volt, sőt Kaliopi legnagyobb slágerei is az ő keze munkáját dicsérik. A dalt az MRT (makedón köztelevízió) fogja bemutatni február végén, egy speciális műsor keretében.

Mit érdemes tudni Kaliopiról?

A hosszú és sikeres zenei karriere során Kaliopi magasra tette a lécet Makedóniában és a balkán zenei életben. Egészen fiatalon kezdődött zenei életpályája: több zenei fesztiválon vett részt, rengeteg koncertet és showt adott már, több kiváló albumot jelentetett meg és tucatnyi dala vált örökzölddé a balkáni régióban az elmúlt 30 évben. Kaliopi maga is emberjogi aktivista, kiáll azért amit képvisel.

Idézd fel a 2012-es macedón versenydalt, a Crno i Belo-t!

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: