ESC Hungary

Eurovízió 2016

Macedónia: Kaliopi utazik Stockholmba!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: Aleksandra Jovanovska, Head of Press of FYR Macedonia (MKRTV)

A macedón nemzeti televízió úgy döntött, hogy az ország legnagyobb pop-rock énekesnőjét küldi Stockholmba a nagy megmérettetésre, aki nem mellesleg nagyon szívesen fogadta el a meghívást. Minden kétség nélkül mondhatjuk: Kaliopi kiválasztásával egy igazán egyedi színpadi produkciót fogunk látni jövő májusban, elég csak az énekesnő zenei múltjára és biztos énekhangjára gondolni.

Kaliopiról bátran állíthatom, ismerős már az Eurovíziós rajongók körében: már 2012-ben is képviselte Makedóniát és akkor 4 év kihagyás után a döntőbe is repítette országát. Dala, a Crno i belo (Fekete és fehér) hatalmas sláger lett, és a balkáni térségben rengetegen énekelték el a különböző tehetségkutató műsorokban, valamint világszerte rengeteg feldolgozás is született.

A 2016-os versenydalt az a Romeo Grill fogja szerezni, aki a 2012-es versenydalért is felelős volt, sőt Kaliopi legnagyobb slágerei is az ő keze munkáját dicsérik. A dalt az MRT (makedón köztelevízió) fogja bemutatni február végén, egy speciális műsor keretében.

Mit érdemes tudni Kaliopiról?

A hosszú és sikeres zenei karriere során Kaliopi magasra tette a lécet Makedóniában és a balkán zenei életben. Egészen fiatalon kezdődött zenei életpályája: több zenei fesztiválon vett részt, rengeteg koncertet és showt adott már, több kiváló albumot jelentetett meg és tucatnyi dala vált örökzölddé a balkáni régióban az elmúlt 30 évben. Kaliopi maga is emberjogi aktivista, kiáll azért amit képvisel.

Idézd fel a 2012-es macedón versenydalt, a Crno i Belo-t!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top