ESC Hungary

A Dal 2016

Körkérdés a Dal 2016 döntőseihez – a Kállay-Saunders Band, a Parno Graszt és Mushu válaszolnak

Szerző: Mádi Sándor

Ezen a hétvégén újabb országok döntenek indulóikról, köztük Magyarország is. Igen, elérkezett A Dal 2016 döntőjének hétvégéje, hamarosan véget ér a 3 elődöntőt és 2 középdöntőt felsorakoztató magyar nemzeti válogató. A döntőbe összesen nyolcan jutottak be, őket faggattam ki a véghajrában. A ma délelőtti cikkben a Kállay-Saunders Band, a Parno Graszt és Mushu válaszait olvashatjátok el!

 

Bejutottatok a döntőbe, egy lépéssel közelebb kerültetek ahhoz, hogy akár ti képviseljétek országunkat az Eurovízión. Mit jelentene számotokra Magyarország képviselete?

Kállay-Saunders Band: Az Eurovízió nekem az olyan, mint egy zenei olimpiai verseny. Egy nagy álmom megnyerni az Eurovíziós Dalversenyt, magyar színekben. Szeretném, hogy büszke legyen rám Magyarország, illetve mindenki, aki támogat. Szeretnék boldogságot okozni az országunknak és szeretném kiénekelni a szívemet Európának.

Parno Graszt: Szeretném elhinni, hogy van esélye annak, hogy hazánkat egy európai megmérettetésen egy autentikus cigányzenekar képviselheti, ha ez így történne, akkor mindezt méltó módon, haza –és emberszeretettel a szívünkben tennénk. A mi hétköznapjainknak nagyon fontos eleme a zene és a muzsikálás öröme, azt hiszem nincs is nagyon másunk, ha mi képviselnénk az országunkat, a dalunkon keresztül a közönség magába szívhatna egy kis hamisítatlan, földszagú, paszabi levegőt. A középdöntő után nagyon sok megható, személyes üzenetet kaptunk. Tegnap pl. Amerikából küldött valaki egy levelet, amiben leírta, hogy az ő nagyszülei egy évszázaddal ezelőtt hagyták el Magyarországot egy jobb élet reményében és ezt a dalt meghallgatva hihetetlen nosztalgikus érzések öntötték el a szívét. Többek között ezek azok a pillantok, amelyek hitet adnak nekünk.

Mushu: Ez egy nagyon erős pecsét lenne a karrierünk elejére, hogy sikerült nem csak megjelennünk egy ilyen nemzeti verseny keretei közt, hanem hogy meg is érintettük a közönséget, és hogy lehetőséget kapunk még több embernek továbbvinni ezt az érzést, és ezt az üzenetet amit képviselünk.

Terveztek-e változtatni valamin a középdöntőben látottakhoz képest?

Kállay-Saunders Band: Minimális változások lesznek a színpadi produkcióban és a zenében is.

Parno Graszt: Voltak apró változtatások a hangszerelésben, és a koreográfiában is, nagy átalakulás azonban nem történt.

Mushu: Nyilván ez egy verseny és mindig kell valami újdonságot tartogatni a közönség számára, hogy formában maradjunk. Leginkább a díszlet lesz ismét megerősítve, bár lehet énekügyileg is haladunk egy kicsit.

Mi a véleményetek a többi döntősről? Kik a kedvenceitek?

Kállay-Saunders Band: Nagyon erős a mezőny. Megígértem magamnak, hogy ebben az évben nem mondom el, kik a kedvencek, mert nagyon sok zenész barátom van a versenyben, és nem szeretném zsűrizni a produkciójukat. Annyit elmondok, hogy van kettő dal, amiről úgy érzem, sikeres lenne a kinti versenyen.

Parno Graszt: Szép, színes nyolcas mezőny alakult ki a DAL 2016 döntőjére. Aki igazán közel áll a szívünkhöz, az Oláh Gergő és Petruska.

Mushu: Nagyon népszerű vetélytársakkal lettünk megáldva, idáig mindenkivel jó kapcsolatot ápoltunk. Szerintem mindenki másra voksol köztünk, én (Mushu) személyesen a Freddie-t támogatnám.

Milyen terveitek vannak a döntő után?

Kállay-Saunders Band: Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a zenénket, sokat koncertezni , új dalokon dolgozni, és mindent megtenni, hogy nemzetközileg is megismerjenek minket.

Parno Graszt: Először is hazatérve a budapesti sürgés-forgásból kipihenjük magunkat…. muszáj kicsit feltöltődnünk, hiszen márciusban egy Franciaországi turnéval vágunk neki az idei szezonnak, készülőben van az 5. lemezünk is, úgyhogy lesz munka bőven.

Mushu: Koncertezünk rendszeresen, elsősorban március 3.-án játszunk a Kuplungban, Budapesten. Tavasszal megyünk stúdióba még néhány dalt felvenni, esetleg klippel készülünk.

Mit üzennétek a rajongóitoknak és az ESC Hungary olvasóinak?

Kállay-Saunders Band: Köszönjük mindenkinek, aki támogat minket és drukkol nekünk. Szombaton a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani, és reméljük, hogy tetszeni fog nektek. Hiszünk a dalunkban és reméljük, mi leszünk azok, akik képviselik Magyarországot. Love you all!

Parno Graszt: Üzenni most leginkább a dalunkkal szeretnénk, fantasztikus lenne, ha mindenki, aki meghallgatja, találna benne személyre szabott üzenetet, mondanivalót. Mi csak annyit mondanánk, hogy legyetek hálásak mindazért, amitek van, és ne keseregjetek azon, ami nem adatott meg.

Mushu: Teljesítsétek Akaratotok, és ha óhajtjátok, szavazzatok ránk a döntőben!!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top