ESC Hungary

A Dal 2017

A Dal 2017: Első válogató műsor ma este

Ma este kezdődik Magyarország eurovíziós nemzeti válogató műsorának első fordulója. A Dal formátumnak ez lesz a 6. évada. A Dal győztese 2014-ben érte el a legjobb helyezést az Eurovízión, Kállay-Saunders András a Running című dallal az 5. helyig jutott. Az ezt megelőző évben ByeAlex a 10. helyen zárta a versenyt, a többiek a 24., 20. és 19. helyet szerezték meg, ezt mind-mind az Eurovízió döntőjében, vagyis nem estek ki már az elődöntőben.

A ma esti műsor szinte ugyanaz lesz mint tavaly, egy zsűritag cserélődött ki, Pierrot helyett Caramel foglal helyet a zsűri székében. Both Miklós, Zséda és Frenreisz Károly megmaradt a tavalyi műsorból. Tatár Csilla és Harsányi Levente lesz most is a két műsorvezető.

Instagram @csillatatar

A Dal műsora után ugyanazon a csatornán lesz az “afterparty” A Dal – Kulissza néven Sipos Dávid Günther és Pflum Orsolya (NF 2008) vezetésével. A műsorban beszélgetést láthatunk a versenyzőkkel és a zsűritagokkal, de nyereményjátékok is lesznek a nézők számára.

A ma esti műsor fellépői:

Henderson Dávid – White Shadows

Leander Kills – Élet

Calidora – Glory

The Wings – Mint a hurrikán

Singh Viki – Rain

Spoon21 – Deák

Csondor Kata – Create

Benji – Karcok

Rocktenors – Ősz

Roma Soul – Nyitva a ház

A Dal 2017: Az első válogató résztvevői


Az esélyesek

A Dal 2017 szabályai szerint a három válogató műsorból 3*6 dal fog tovább jutni a két elődöntő egyikébe. 5 dalt a zsűri juttat tovább, a fennmaradó 5 dal közül egyet a közönség fog szavazással tovább juttatni. A közönség is részt vesz a zsűri munkájában: 5. zsűritagként a produkció ideje alatt beérkezett szavazatokat átlagolják, és ezt a pontot is megkapja a versenyző, amivel növekedhet a versenyző tovább jutási esélye.

Az ESC Hungary előszavazásán 9000 szavazat után a következő sorrend állt fel:

VersenyzőPontArány
Leander Kills – Élet169619%
Rocktenors – Ősz4014%
Henderson Dávid – White Shadows2993%
Spoon 21 – Deák1992%
Singh Viki – Rain1622%
Benji – Karcok791%
Roma Soul – Nyitva a ház751%
The Wings – Mint a hurrikán621%
Calidora – Glory390%
Csondor Kata – Create360%

A szavazóink szerint az est győztese a Leander Kills lesz, a Roma Soul, a The Wings, Calidora és Csondor Kata pedig kiesik. Az előszavazáson a Leander Kills mellett Totova és a Soulwave a legnagyobb kedvenc.

A Dal 2017 első válogató műsora 2017.01.14-én szombaton 19:30-tól lesz a Duna TV-n.

Internetes közvetítés: http://www.mediaklikk.hu/duna-elo/

Forrás: MTVA, fotók: instagram.com

Instagram: @adalonline

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: