ESC Hungary

A Dal 2017

A Dal 2017: Első válogató műsor ma este

Ma este kezdődik Magyarország eurovíziós nemzeti válogató műsorának első fordulója. A Dal formátumnak ez lesz a 6. évada. A Dal győztese 2014-ben érte el a legjobb helyezést az Eurovízión, Kállay-Saunders András a Running című dallal az 5. helyig jutott. Az ezt megelőző évben ByeAlex a 10. helyen zárta a versenyt, a többiek a 24., 20. és 19. helyet szerezték meg, ezt mind-mind az Eurovízió döntőjében, vagyis nem estek ki már az elődöntőben.

A ma esti műsor szinte ugyanaz lesz mint tavaly, egy zsűritag cserélődött ki, Pierrot helyett Caramel foglal helyet a zsűri székében. Both Miklós, Zséda és Frenreisz Károly megmaradt a tavalyi műsorból. Tatár Csilla és Harsányi Levente lesz most is a két műsorvezető.

Instagram @csillatatar

A Dal műsora után ugyanazon a csatornán lesz az „afterparty” A Dal – Kulissza néven Sipos Dávid Günther és Pflum Orsolya (NF 2008) vezetésével. A műsorban beszélgetést láthatunk a versenyzőkkel és a zsűritagokkal, de nyereményjátékok is lesznek a nézők számára.

A ma esti műsor fellépői:

Henderson Dávid – White Shadows

Leander Kills – Élet

Calidora – Glory

The Wings – Mint a hurrikán

Singh Viki – Rain

Spoon21 – Deák

Csondor Kata – Create

Benji – Karcok

Rocktenors – Ősz

Roma Soul – Nyitva a ház

A Dal 2017: Az első válogató résztvevői


Az esélyesek

A Dal 2017 szabályai szerint a három válogató műsorból 3*6 dal fog tovább jutni a két elődöntő egyikébe. 5 dalt a zsűri juttat tovább, a fennmaradó 5 dal közül egyet a közönség fog szavazással tovább juttatni. A közönség is részt vesz a zsűri munkájában: 5. zsűritagként a produkció ideje alatt beérkezett szavazatokat átlagolják, és ezt a pontot is megkapja a versenyző, amivel növekedhet a versenyző tovább jutási esélye.

Az ESC Hungary előszavazásán 9000 szavazat után a következő sorrend állt fel:

Versenyző Pont Arány
Leander Kills – Élet 1696 19%
Rocktenors – Ősz 401 4%
Henderson Dávid – White Shadows 299 3%
Spoon 21 – Deák 199 2%
Singh Viki – Rain 162 2%
Benji – Karcok 79 1%
Roma Soul – Nyitva a ház 75 1%
The Wings – Mint a hurrikán 62 1%
Calidora – Glory 39 0%
Csondor Kata – Create 36 0%

A szavazóink szerint az est győztese a Leander Kills lesz, a Roma Soul, a The Wings, Calidora és Csondor Kata pedig kiesik. Az előszavazáson a Leander Kills mellett Totova és a Soulwave a legnagyobb kedvenc.

A Dal 2017 első válogató műsora 2017.01.14-én szombaton 19:30-tól lesz a Duna TV-n.

Internetes közvetítés: http://www.mediaklikk.hu/duna-elo/

Forrás: MTVA, fotók: instagram.com

Instagram: @adalonline

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top