ESC Hungary

Rajongunk

Emlékek tárháza – porig rombolják az egykori Eurovíziós arénát

14 évvel ezelőtt Isztambulban, Törökországban rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A versenynek otthont adó arénát, az Abdi Ipekçi-t hamarosan lerombolják, hogy egy új és modernebb komplexum épülhessen a helyére. A hírt a Török Kosárlabda Szövetség is megerősítette.

Az aréna 1989-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és rengeteg nagyszabású esemény került megrendezésre. Koncertek, sport bajnokságok és nem utolsó sorban az Eurovíziós Dalfesztivál, ahol Ruslana vehette át a győzelemért járó trófeát 2004-ben a Wild Dances című daláért.

Néhány nagyobb esemény:

  • FIBA Európa Kupa Döntő 1995
  • Eurovíziós Dalfesztivál 2004
  • Enrique Iglesias koncert 2007
  • EuroCup Döntő 2016

Az Abdi Ipekçi helyére egy olyan aréna kerül, ami sokkal modernebb lesz, egy teljesen új múzeummal több közösségi hellyel és látványosságokkal.

2004-ben 36 ország vett részt a dalversenyben, ami miatt megrendezésre került egy elődöntő is. Ez volt az első ilyen alkalom az Eurovízió történelmében. Itt debütált Albánia, Andorra, Fehéroroszország, Szerbia és Montenegró. Az elődöntők miatt Dánia, Finnország, Litvánia, Macedónia és Svájc is újra a mezőnyben találta magát. Monaco-t 1979 óta először köszönthettük a nevezettek közt.

Ahogy már említettük Ruslana nyert ebben az évben, ami egyben Ukrajna első győzelmét is jelentette.

Az Abdi Ipekçi Arena rengeteg ember szívébe véste be magát, emlékek sokasága, és a történelem egy kis darabja válik porrá, hogy helyet adjon az újnak.

(eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top