ESC Hungary

ESC 2020

Észak-Macedónia: Vasil – You

Vasil idei dala a You (Te), amivel az első elődöntőben lép fel majd az Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban. A dal zeneszerzője Nevena Neskoska, mellette a dalszöveg társszerzőjeként közreműködött még Kalina Neskoska és Alice Schroeder. A zenei producerek Nevena Neskoska mellett pedig Darko Dimitrov és Lazar Cvetkoski.

Nevena Neskoska a dalról a következőket nyilatkozta: „A dal vokáljában és hangszerelésében is fellelhetőek a népies ütemek. A „You” az emberi kapcsolatokról szól, a zenéről, a művészetről és érzésekről, amik a táncon keresztül kerülnek kifejezésre. Az első demó összeállítása után tudtam, hogy ezt a dalt csak Vasil erőteljes hangja tudja igazán varázslatossá tenni, és általa fogja a közönség is igazán átérezni a dal mondanivalóját.”

https://youtu.be/xPZumQQExQc

A videó rendezője Milena Vitman, a forgatás során közreműködött még Gjorgi Vacev és Jellmaz Dervishi. A dal üzenete egy felhívás, hogy mindenki csatlakozzon, nyisson a másik felé, táncoljon és ünnepelje a pillanatot.

A videoklip is ezt az üzenetet kívánja közvetíteni: „reggel 7 óra, egy őrült éjszaka után ülsz egy bárban azon gondolkodva hogyan tovább, mikor odalép egy ember és megmutatja elég egy pillantás, egy érintés, hogy minden más legyen és elkezdődjön valami jobb.”

Vasil így nyilatkozott: „Mindannyian átéltünk már olyan pillanatot, amikor egy váratlan dolog történt és úgy éreztük, hogy az érzéseink átveszik az uralmat felettünk. A választás a tied, hagyod elszállni a pillanatot, vagy ünnepelve táncra perdülsz.”

Ahogy a dal szövege is mondja: „Talán csak a ma este van nekünk, szoríts magadhoz, lobbanjunk lángra…és csak egy pillanatra…csak táncolni akarok veled.

(eurovision.tv)

About Author

Észak-Macedónia: Vasil – You
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top