ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: A második elődöntősök első próbái

Tel-Avivban a nemzeti emléknap miatt ma szünet van, így van idő szépen megemészteni a második és a harmadik nap próbáin történteket, ahol a második elődöntő mezőnye ismerkedett a színpaddal. Az ESC Hungary száguldó riportere, Sanyi már elkészített néhány interjút, de még van néhány simítás a videókon amiket meg kell csinálni, hamarosan megosztjuk ezeket. De addig is lássuk, hogy mennyire szerepelt jól a fogadóirodák legnagyobb kedvence! És persze a többiek is!

A második elődöntőt Srbuk fogja kezdeni Örményországból. Egy pop-rock szóló produkciót láthatunk elég jó magabiztossággal, amit az örmény X-Faktorban és az ukrán The Voice-ban már megszerzett. A négy vokálos pedig magabiztosan énekel valahol a színpad alatt.

https://youtu.be/5oKqBnWIDv4
Srbuk/Örményország. (c) Andres Putting.

Írország képviselője, Sarah McTernan kapta a kettes rajtszámot, a színes-szagos Huszonkettes című dalt fogja előadni. A csajbulihoz két táncoslány is csatlakozik, hogy megbeszéljék a legfrissebb pletyiket.

https://youtu.be/P_SehZvRaVk
Sarah McTernan/Írország. (c) Andres Putting.

Lettország azt az estét próbálja most el, amikor tovább jutnak a második elődöntőből. A Carousel egy énekesből és három zenészből áll, akik hoznak egy kis nyugis country club-ba való dalt amíg elkezd virradni.

https://youtu.be/xs7GvrBGy54
Carousel/Lettország. (c) Andres Putting.

A 24 éves svájci Luca Hänni már szupersztár hazájában, 17 évesen már megnyerte a német Megasztárt, vagyis a Deutschland sucht den Superstar című műsort. Nem csoda hogy sokak kedvence, nagyon friss megjelenést és energikus koreográfiát hoznak.

https://youtu.be/Oae2OMg8Ooo
Luca Hänni/Svájc. (c) Andres Putting,

Egy kis sorrendcsere után a hármas rajtszámú moldáv Anna Odobescu következik. A színpad közepén minimalista produkciót ad elő, amivel kiemeli a dalszöveg fontosságát, közben pedig egy mesteri homokgrafikás művészet jelenik meg a képernyőn.

https://youtu.be/OOnPFsjkhbs
Anna Odobescu/Moldova. (c) Andres Putting.

Romániát Ester Peony képviseli, aki egy vasárnapi mesét énekel el nekünk. Az énekesnő egy asztalnál ül a jóval és a gonosszal, akiket két táncos testesít meg. A dal üzenete: A szerelem veszélyessé válik, ha az arra alkalmatlan személy kapja.

https://youtu.be/IDxXOdGSiiQ
Ester Peony /Románia. (c) Andres Putting.

Ehhez képest a dán Leonának más a véleménye: A szerelem örök. A produkció koncepciója ugyanaz, mint amivel sikerült megnyernie a dán nemzeti döntőt: öten egy hatalmas széken. 20 éves és már többszörös műkorcsolya bajnok. Ezúttal a hetes rajtszámot kapta, a tornadresszt pedig húzentrógerre cserélte.

https://youtu.be/8JOQvr-Ld9g
Leona/Dánia. (c) Andres Putting.

Nyugati sógornőnk következik, vagyis PÆNDA, aki keresi a határait a Limits című dallal. Az egyszemélyes előadás nagyon személyes ihletettséget ad a dalnak.

https://youtu.be/cncRSZGYKJw
PÆNDA/Ausztria. (c) ANDRES PUTTING

Svédország slágergyára idén John Lundvikot küldi versenybe. Sok Melodifestivalenből ismert mozdulatot láthatunk, de vannak új ötletek is a produkciójában. És csodálatos, erőteljes a négytagú női vokál.

https://youtu.be/CTaMD3JUtA8
John Lundvik/Svédország. (c) Andres Putting.

A horvát Roko elhozta Opatijából a szárnyait, de ezek már sokkal aranyosabbak. Két táncos is megkapta az angyalszárnyakat. Meglátjuk, hogy ez a döntőbe szárnyalást fogja-e jelenteni. Magával hozta a My Friend-et is, Jacques Houdek besegít a vokálban.

https://youtu.be/YttRPqpB_XI
Roko/Horvátország. (c) Andres Putting.

Máltáról a színes szélesvásznú Michaela érkezik, nagyon ragyogó és színpompás produkciót hoz a Tel-avivi színpadra. Ő lesz a 11-es rajtszámú előadó.

https://youtu.be/jDw1OXqZ6w0
Michaela/Málta. (c) Andres Putting.

Egy one-man-show következik Litvániából, Jurij Veklenko előadásában. Korábban már volt az Eurovízión, de újabban nem biztos hogy minden vokálost a színpadra állítanak. Ezúttal oroszlánokkal fut versenyt. Az oroszlánok pedig a nemzeti zsűrik!

https://youtu.be/QG-lH7LJdpg
Jurij Veklenko/Litvánia. (c) Andres Putting.

Sergey Lazarev kiáltásától telik meg most a színpad. Az orosz versenyző idén is kitesz magáért, a vizuál most is egészen különlegesre sikeredett. A jövő héten kiderül, hogy jobb-e ez a produkciója a három évvel ezelőttihez képest.

https://youtu.be/ZA1oAQPoOvQ
Sergey Lazarev/Oroszország. (c) Andres Putting.

Jonida Maliqi Albániából a Ktheju tokës című dalt hozta Tel-Avivba. A színpad közepére koncentrálja az energiáit, ami eléggé erőteljes lett.

https://youtu.be/eGH20RCBUyI
Jonida Maliqi/Albánia. (c) Andrwes Putting.

Norvégiát a KEiiNO formáció képviseli, ami a sámi nyelvet is hivatott bemutatni. Egy női és két férfi énekes feketében van a színpadon, a ruha anyagának összetételét határozza meg maga a kedves olvasó. Hol szárazjég, hol lángcsóvák tarkítják a színpadot.

https://youtu.be/qGpvsSmvnU4
KEiiNO/Norvégia. (c) Andres Putting.

A holland Duncan Laurence, a fogadóirodák nagy kedvence eddig csak egy izgalmas videóklippel jelentkezett, most lézerfényeket és zongorát hozott. Ő lesz az idei győztes?

https://youtu.be/iTqN2jmt5dw
Duncan Laurence /Hollandia. (c) Andres Putting.

Tamara Todorevska neve ismerősen cseng, az Észak-Macedónia név viszont nem annyira. A több éves diplomáciai huza-vona szülte meg ezt az országnevet, amit ízlelgethetünk a Proud című, érzelmes ballada megtekintése alatt.

https://youtu.be/uorpKaAQQYI
Tamara Todorevska/Észak-Macedónia. (c) Andres Putting.

Az azeri Chingiz a széttört szívét dobálja szét a színpadon, utolsó fellépőként. Igaz egyedül van a színpadon, de az az igazság, a ‘Truth’, hogy a színpadi robottechnika segíti a produkcióját.

https://youtu.be/xqJyI5jfhEw
Chingiz/Azerbajdzsán. (c) Andreas Putting.

Holnap folytatódnak a próbák, jön a második főpróbája az első elődöntő mezőnyével. Pápai Joci 12:30-kor próbál.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top