ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: A második elődöntősök első próbái

Tel-Avivban a nemzeti emléknap miatt ma szünet van, így van idő szépen megemészteni a második és a harmadik nap próbáin történteket, ahol a második elődöntő mezőnye ismerkedett a színpaddal. Az ESC Hungary száguldó riportere, Sanyi már elkészített néhány interjút, de még van néhány simítás a videókon amiket meg kell csinálni, hamarosan megosztjuk ezeket. De addig is lássuk, hogy mennyire szerepelt jól a fogadóirodák legnagyobb kedvence! És persze a többiek is!

A második elődöntőt Srbuk fogja kezdeni Örményországból. Egy pop-rock szóló produkciót láthatunk elég jó magabiztossággal, amit az örmény X-Faktorban és az ukrán The Voice-ban már megszerzett. A négy vokálos pedig magabiztosan énekel valahol a színpad alatt.

https://youtu.be/5oKqBnWIDv4
Srbuk/Örményország. (c) Andres Putting.

Írország képviselője, Sarah McTernan kapta a kettes rajtszámot, a színes-szagos Huszonkettes című dalt fogja előadni. A csajbulihoz két táncoslány is csatlakozik, hogy megbeszéljék a legfrissebb pletyiket.

https://youtu.be/P_SehZvRaVk
Sarah McTernan/Írország. (c) Andres Putting.

Lettország azt az estét próbálja most el, amikor tovább jutnak a második elődöntőből. A Carousel egy énekesből és három zenészből áll, akik hoznak egy kis nyugis country club-ba való dalt amíg elkezd virradni.

https://youtu.be/xs7GvrBGy54
Carousel/Lettország. (c) Andres Putting.

A 24 éves svájci Luca Hänni már szupersztár hazájában, 17 évesen már megnyerte a német Megasztárt, vagyis a Deutschland sucht den Superstar című műsort. Nem csoda hogy sokak kedvence, nagyon friss megjelenést és energikus koreográfiát hoznak.

https://youtu.be/Oae2OMg8Ooo
Luca Hänni/Svájc. (c) Andres Putting,

Egy kis sorrendcsere után a hármas rajtszámú moldáv Anna Odobescu következik. A színpad közepén minimalista produkciót ad elő, amivel kiemeli a dalszöveg fontosságát, közben pedig egy mesteri homokgrafikás művészet jelenik meg a képernyőn.

https://youtu.be/OOnPFsjkhbs
Anna Odobescu/Moldova. (c) Andres Putting.

Romániát Ester Peony képviseli, aki egy vasárnapi mesét énekel el nekünk. Az énekesnő egy asztalnál ül a jóval és a gonosszal, akiket két táncos testesít meg. A dal üzenete: A szerelem veszélyessé válik, ha az arra alkalmatlan személy kapja.

https://youtu.be/IDxXOdGSiiQ
Ester Peony /Románia. (c) Andres Putting.

Ehhez képest a dán Leonának más a véleménye: A szerelem örök. A produkció koncepciója ugyanaz, mint amivel sikerült megnyernie a dán nemzeti döntőt: öten egy hatalmas széken. 20 éves és már többszörös műkorcsolya bajnok. Ezúttal a hetes rajtszámot kapta, a tornadresszt pedig húzentrógerre cserélte.

https://youtu.be/8JOQvr-Ld9g
Leona/Dánia. (c) Andres Putting.

Nyugati sógornőnk következik, vagyis PÆNDA, aki keresi a határait a Limits című dallal. Az egyszemélyes előadás nagyon személyes ihletettséget ad a dalnak.

https://youtu.be/cncRSZGYKJw
PÆNDA/Ausztria. (c) ANDRES PUTTING

Svédország slágergyára idén John Lundvikot küldi versenybe. Sok Melodifestivalenből ismert mozdulatot láthatunk, de vannak új ötletek is a produkciójában. És csodálatos, erőteljes a négytagú női vokál.

https://youtu.be/CTaMD3JUtA8
John Lundvik/Svédország. (c) Andres Putting.

A horvát Roko elhozta Opatijából a szárnyait, de ezek már sokkal aranyosabbak. Két táncos is megkapta az angyalszárnyakat. Meglátjuk, hogy ez a döntőbe szárnyalást fogja-e jelenteni. Magával hozta a My Friend-et is, Jacques Houdek besegít a vokálban.

https://youtu.be/YttRPqpB_XI
Roko/Horvátország. (c) Andres Putting.

Máltáról a színes szélesvásznú Michaela érkezik, nagyon ragyogó és színpompás produkciót hoz a Tel-avivi színpadra. Ő lesz a 11-es rajtszámú előadó.

https://youtu.be/jDw1OXqZ6w0
Michaela/Málta. (c) Andres Putting.

Egy one-man-show következik Litvániából, Jurij Veklenko előadásában. Korábban már volt az Eurovízión, de újabban nem biztos hogy minden vokálost a színpadra állítanak. Ezúttal oroszlánokkal fut versenyt. Az oroszlánok pedig a nemzeti zsűrik!

https://youtu.be/QG-lH7LJdpg
Jurij Veklenko/Litvánia. (c) Andres Putting.

Sergey Lazarev kiáltásától telik meg most a színpad. Az orosz versenyző idén is kitesz magáért, a vizuál most is egészen különlegesre sikeredett. A jövő héten kiderül, hogy jobb-e ez a produkciója a három évvel ezelőttihez képest.

https://youtu.be/ZA1oAQPoOvQ
Sergey Lazarev/Oroszország. (c) Andres Putting.

Jonida Maliqi Albániából a Ktheju tokës című dalt hozta Tel-Avivba. A színpad közepére koncentrálja az energiáit, ami eléggé erőteljes lett.

https://youtu.be/eGH20RCBUyI
Jonida Maliqi/Albánia. (c) Andrwes Putting.

Norvégiát a KEiiNO formáció képviseli, ami a sámi nyelvet is hivatott bemutatni. Egy női és két férfi énekes feketében van a színpadon, a ruha anyagának összetételét határozza meg maga a kedves olvasó. Hol szárazjég, hol lángcsóvák tarkítják a színpadot.

https://youtu.be/qGpvsSmvnU4
KEiiNO/Norvégia. (c) Andres Putting.

A holland Duncan Laurence, a fogadóirodák nagy kedvence eddig csak egy izgalmas videóklippel jelentkezett, most lézerfényeket és zongorát hozott. Ő lesz az idei győztes?

https://youtu.be/iTqN2jmt5dw
Duncan Laurence /Hollandia. (c) Andres Putting.

Tamara Todorevska neve ismerősen cseng, az Észak-Macedónia név viszont nem annyira. A több éves diplomáciai huza-vona szülte meg ezt az országnevet, amit ízlelgethetünk a Proud című, érzelmes ballada megtekintése alatt.

https://youtu.be/uorpKaAQQYI
Tamara Todorevska/Észak-Macedónia. (c) Andres Putting.

Az azeri Chingiz a széttört szívét dobálja szét a színpadon, utolsó fellépőként. Igaz egyedül van a színpadon, de az az igazság, a ‘Truth’, hogy a színpadi robottechnika segíti a produkcióját.

https://youtu.be/xqJyI5jfhEw
Chingiz/Azerbajdzsán. (c) Andreas Putting.

Holnap folytatódnak a próbák, jön a második főpróbája az első elődöntő mezőnyével. Pápai Joci 12:30-kor próbál.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top