ESC Hungary

Eurovízió 2018

Január 29-én sorsolják elődöntőkbe a 2018-as Eurovízió résztvevőit

A hat automatikus döntős ország kivételével minden országnak, a magas részvételi létszám miatt elődöntőn kell részt vennie. Mivel egy elődöntő adása a sok ország miatt nagyon hosszú lenne, ezért 2008 óta két elődöntőbe osztják fel a mezőnyt. Ekkor derül ki, hogy praktikussági okokból mikorra kell foglalni repülőjegyet és szállást a versenyen résztvevő delegációknak.

Az idei Eurovízióra vonatkozó sorsolás az elődöntőkre január 29-én hétfőn 13:00-tól lesz a Lisszaboni Városházán. A ceremónia alatt Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko átadja a vendéglátó város jelképes kulcsát Fernando Medina lisszaboni polgármesternek.

Az eseményt Sílvia Alberto és Filomena Cautela fogja levezényelni, vagyis a 2018-as verseny házigazdáinak fele. Az eseményt a YouTube-n lehet majd élőben követni.

https://www.youtube.com/watch?v=85sbKyCwUWo

A sorsolás szisztémája alapján a 37, elődöntőn résztvevő országot a szavazási szokások statisztikái alapján hat csoportba gyűjtik, ezekből felváltva fognak véletlenszerűen kiválasztani egy-egy országot az elődöntőkbe. Magyarország a 4. csoportba került, Bulgária mellett a ciprusi-görög, és a román-moldáv párossal egyetemben.

A lisszaboni Eurovíziós Falu a főváros legikonikusabb terén, a Praça do Comércio-n lesz, ami május 4-től nyitja meg kapuit. Az EuroClub közel lesz az Eurovíziós Faluhoz, a Cais do Sodrén található Lust in Rio lesz a helyszín, szintén május 4-én nyit. Friss (2018.03.18) A Terreiro do Paço egyik legdivatosabb night clubja lesz a végleges helyszín, szintén az Eurovíziós falu közelében.

 

Május 6-án vasárnap lesz a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitója. Nagyon különleges lesz a vörös szőnyeges vonulás: a Művészeti, Építészeti és Technológiai múzeumban lesz, a fogadás pedig az Elektromosság Múzeumában lesz.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top