ESC Hungary

Eurovízió 2018

Január 29-én sorsolják elődöntőkbe a 2018-as Eurovízió résztvevőit

A hat automatikus döntős ország kivételével minden országnak, a magas részvételi létszám miatt elődöntőn kell részt vennie. Mivel egy elődöntő adása a sok ország miatt nagyon hosszú lenne, ezért 2008 óta két elődöntőbe osztják fel a mezőnyt. Ekkor derül ki, hogy praktikussági okokból mikorra kell foglalni repülőjegyet és szállást a versenyen résztvevő delegációknak.

Az idei Eurovízióra vonatkozó sorsolás az elődöntőkre január 29-én hétfőn 13:00-tól lesz a Lisszaboni Városházán. A ceremónia alatt Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko átadja a vendéglátó város jelképes kulcsát Fernando Medina lisszaboni polgármesternek.

Az eseményt Sílvia Alberto és Filomena Cautela fogja levezényelni, vagyis a 2018-as verseny házigazdáinak fele. Az eseményt a YouTube-n lehet majd élőben követni.

https://www.youtube.com/watch?v=85sbKyCwUWo

A sorsolás szisztémája alapján a 37, elődöntőn résztvevő országot a szavazási szokások statisztikái alapján hat csoportba gyűjtik, ezekből felváltva fognak véletlenszerűen kiválasztani egy-egy országot az elődöntőkbe. Magyarország a 4. csoportba került, Bulgária mellett a ciprusi-görög, és a román-moldáv párossal egyetemben.

A lisszaboni Eurovíziós Falu a főváros legikonikusabb terén, a Praça do Comércio-n lesz, ami május 4-től nyitja meg kapuit. Az EuroClub közel lesz az Eurovíziós Faluhoz, a Cais do Sodrén található Lust in Rio lesz a helyszín, szintén május 4-én nyit. Friss (2018.03.18) A Terreiro do Paço egyik legdivatosabb night clubja lesz a végleges helyszín, szintén az Eurovíziós falu közelében.

 

Május 6-án vasárnap lesz a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitója. Nagyon különleges lesz a vörös szőnyeges vonulás: a Művészeti, Építészeti és Technológiai múzeumban lesz, a fogadás pedig az Elektromosság Múzeumában lesz.

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: