ESC Hungary

Rajongunk

Krakkó rendezi a 2019-es Junior Eurovíziót!

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU – European Broadcasting Union) ügyvezető igazgatója Noel Curran a lengyel TVP Info hírcsatorna egyik tegnap esti interjújában elmondta, hogy

  • Ez a verseny minden évben egyre jobban növekszik, nemcsak a nézőszámok, hanem a résztvevők tekintetében, sőt minőségben is. Ez egy nagyon fontos esemény. Folyamatosan azon ötletelünk, hogy hogyan tudnánk minél jobban megszólítani a fiatalokat a versennyel, és nekünk van egy olyan platformunk, amivel Európa millióit, vagyis inkább több 10 millió fiatalt tudunk elérni. Ezt a nagyszerű eseményt Krakkóba fogjuk vinni, és alig várom már hogy ott legyek.

Az EBU már tett korábban látogatást Lengyelországban amikor a TVP (Lengyel Televízió – Telewizja Polska) elvállalta az EBU felkérését a következő Junior Eurovízió megrendezésére, és az EBU ügyvezetőjét lenyűgözte a TVP üzleti modellje, és szerepe a lengyel társadalomban.

A nyilatkozatot nem látta el további kommentárral a TVP, Krakkó polgármestere viszont azt nyilatkozta a Dziennik Polski lapnak, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak és még nincs meg a végső döntés. Valószínűleg a Tauron Arena lesz a verseny helyszíne.

Az idei versenyre eddig Ausztrália, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Kazahsztán, Lengyelország (házigazda), Oroszország és Örményország jelentkezett. Kíváncsian várjuk, hogy az MTVA küld-e versenyzőt a magyar turisták egyik kedvenc úticéljába, Krakkóba.

A 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztivált a lengyel Roksana Węgiel nyerte az Anyone I Want to Be című dallal és 215 ponttal. Szoros volt a befutó, mindössze 12 ponttal tudta felülmúlni a második helyezett Franciaországot.

https://www.youtube.com/watch?v=PT-EzzJxySI

(eurovoix.com, eurowizja.org)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top