ESC Hungary

Rajongunk

Krakkó rendezi a 2019-es Junior Eurovíziót!

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU – European Broadcasting Union) ügyvezető igazgatója Noel Curran a lengyel TVP Info hírcsatorna egyik tegnap esti interjújában elmondta, hogy

  • Ez a verseny minden évben egyre jobban növekszik, nemcsak a nézőszámok, hanem a résztvevők tekintetében, sőt minőségben is. Ez egy nagyon fontos esemény. Folyamatosan azon ötletelünk, hogy hogyan tudnánk minél jobban megszólítani a fiatalokat a versennyel, és nekünk van egy olyan platformunk, amivel Európa millióit, vagyis inkább több 10 millió fiatalt tudunk elérni. Ezt a nagyszerű eseményt Krakkóba fogjuk vinni, és alig várom már hogy ott legyek.

Az EBU már tett korábban látogatást Lengyelországban amikor a TVP (Lengyel Televízió – Telewizja Polska) elvállalta az EBU felkérését a következő Junior Eurovízió megrendezésére, és az EBU ügyvezetőjét lenyűgözte a TVP üzleti modellje, és szerepe a lengyel társadalomban.

A nyilatkozatot nem látta el további kommentárral a TVP, Krakkó polgármestere viszont azt nyilatkozta a Dziennik Polski lapnak, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak és még nincs meg a végső döntés. Valószínűleg a Tauron Arena lesz a verseny helyszíne.

Az idei versenyre eddig Ausztrália, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Kazahsztán, Lengyelország (házigazda), Oroszország és Örményország jelentkezett. Kíváncsian várjuk, hogy az MTVA küld-e versenyzőt a magyar turisták egyik kedvenc úticéljába, Krakkóba.

A 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztivált a lengyel Roksana Węgiel nyerte az Anyone I Want to Be című dallal és 215 ponttal. Szoros volt a befutó, mindössze 12 ponttal tudta felülmúlni a második helyezett Franciaországot.

(eurovoix.com, eurowizja.org)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top