ESC Hungary

Eurovízió 2019

Lengyelország idén nem rendez nemzeti döntőt

Lengyelország nyilvános válogató helyett ki fog jelölni egy versenyzőt és egy dalt a 64. Eurovíziós Dalfesztiválra. A pályázási lehetőség viszont nyitott, február 5-ig lehet beadni a dalokat a TVP Telewizja Polska lengyel köztelevíziónak. Az elmúlt három évvel ellentétben egy belső zsűri fogja selejtezni a dalokat és február 8-án már be is jelentik, hogy kire esett a választás. A részvételi szabályok itt érhetők el de csak lengyel nyelven: http://eurowizja.tvp.pl/

A belső választás mozgatórugója az idei lengyel Junior Eurovízió győztes Roksana Węgiel lehet, mert őt is a TVP zsűrije jelölte ki. Lengyelország 1994-től 2001-ig alkalmazta a kijelölést. 2003-ban és 2004-ben rendeztek nemzeti döntőt, utána megint a választóbizottság tagjai kapták a feladatot a dalválasztásra. 2014-ben és 2015-ben volt utoljára belső döntés. 2014-ben Donatan & Cleo (fenti képünkön) My Słowianie/Slavic Girls című dalát a szakértői zsűri (!!!) választotta ki a pályázók közül, ezzel Lengyelország újra a döntőbe került. Majd 2015-ben az aktuális Eurovízió szlogenjének, a hidak építésének jegyében küldte Monika Kuszyńska ‚In the name of love’ című dalát, ami szintén megért egy döntőzést.

A lengyel sajtóban nem nagyon jelet meg eddig semmi különösebb pletyka, de annyit hallani, hogy Natalia Szroeder érdeklődik a verseny iránt, akinek legutóbbi (10 hónappal ezelőtti), Parasole című dala nagy siker volt az országban, amit a bő 13 milliós YouTube megtekintés is igazol.

(oikotimes.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top