ESC Hungary

Intelligent Music Project — ORLIN NIKOLOV
Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Bulgária

Bulgária 2005 óta versenyez az Eurovízión: hol nemzeti döntővel, hol belső kiválasztással küldik nevezettjüket az aktuális fesztiválra. Nem sikerült sokszor bekerülniük a döntőbe, de így is sok emlékezetes produkciót láthattunk tőlük: 2007-ben az Elitsa & Stoyan duó Water című dala volt az első, ami döntőzött és az 5. helyen végzett. 2012-ben Sofi Marinova Love Unlimited című dala az alap bolgár dalszöveg mellett 10 nyelven csempészte be a dalába azt, hogy szeretlek. 2017-ben Kijevben Kristian Kostov megnyerte az elődöntőjét, a döntőben pedig második lett. 2015-ben Junior Eurovíziónak volt a házigazdája Bulgária. 2018-ban már küldtek egy “nemzeti válogatottat”, 5 zenész állt össze az Eurovízió kedvéért. Idén majdnem egy ilyen válogatott indul az Eurovíziós Dalfesztiválon: az Intelligent Music Project.

Az együttes tehetséges művészeket gyűjtött össze, de ezúttal nem az Eurovízió kedvéért: 10 éve adták ki debütáló albumukat. Az együttes tagjai külön-külön sok más neves előadóval is együtt dolgoztak alkalmanként, TOTO, Black Sabbath, Stevie Wonder vagy Phil Collins is rajta van a dicsőség listájukon. A felkészülésben a csapatot az a Stoyan Yankoulov segíti, aki 2007-ben Elitsával képviselte Bulgáriát, majd 2013-ban a Samo Shampioni című dallal a duó ismét versenybe szállt.

És innen tovább léphetek. Milyen egyszerű: az élet megy tovább szerényen. Így érzem magam, kapaszkodva a szikrázó lángok között. Olyan tisztán teltek a fiatalabb napok, magamban újra játszom bűnömet. Feltép, félelmet és megszállottságot terjeszt ebben az időben. Amit elvett az élet, azt nem hiányolom. Hátra fogok dőlni sóhajok között? Elengedem a gondolatok viharában. Túlságosan félek ahhoz, hogy megpróbáljam. Mindig időben tudtam, hogy sosem voltam biztonságos területen, felvettem a harcot de igazam volt? Háborúba küldtek. A szándékom erős és valós. Csak a hatalom lopja el az akaratom. A biztonság illúziója szürreális, ne hagyd, hogy öljön!

Na jó, ahhoz képest hogy a klipjükben milyen jól néznek ki, milyen jó kis dallamos pop-rock dalt fognak hozni az első elődöntőbe 7-es rajtszámmal, a dalszöveg fura, jól hangzó panelekből összedobott “érzésdal”, aminek nehéz megfejteni a mondanivalóját, mert túl sok költői képet tettek bele. Persze ez ismerős lehet a magyar dalszövegekben is, sok előadónak sikerült itthon is sikereket elérni, nehezen megfejthető vagy semmit mondó dalszövegekkel. Nálam 38/40, 17/17, szerintem az esélytelenek nyugalmával mehetnek neki a versenynek.

(eurovision.tv)

Napi Eurovízió 2022: Bulgária
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: