ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Egyesült Királyság

A Nyugat-európai szigetország nem tétovázott sokat, ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivál második versenyén debütáltak, aminek a németországi Frankfurt adott otthont 1957-ben. Az ország 64 alkalommal vett eddig részt a versenyen, illetve ez az idő alatt öt alkalommal nyerték azt meg. Legutolsó győztes daluk a ma már ikonikus Love Shine A Light a Katrina and The Waves együttesétől. A nagy múlttal rendelkező Egyesült Királyság az utóbbi években nem teljesít fényesen a versenyen, pedig az 5 nagy ország tagja. Sorozatosan szerzik a kevesebbnél is kevesebb pontokat, viszont idén szerintem egy igazán jó dologgal indulnak a versenyen, ami nem más, mint Sam Ryder.

Samet, az Essexből származó énekest belsőleg választotta ki a BBC a TaP Music-kal karöltve. Sam neve többeknek is ismerős lehet, hiszen videói a pandémia alatt széleskörben elterjedtek lettek olyannyira, hogy a TikTok csatornáján több, mint 12 millió követővel rendelkezik. Vagyis az Egyesült Királyság idén a legjobbakat remélve ledobta az Eurovízióra a közösségi média atombombáját. Sam Ryder a Space Man című pop dalával fog berobbanni a dalfesztivál színpadára májusban, melynek írásábáan és szerzésében is részt vett.

A dalszövegből részlet magyarul:

Én vagyok az űrben, az ember
Az űrben, az ember
Kerestem az univerzumot
Fekete lyukak voltak
Nincs semmi, mint a tér, az ember
És haza akarok menni

Ha az Egyesült Királyság idén is leszerepel, akkor szerintem ott már nem a dallal lesz a gond. Úgy gondolom, hogy Sam egy nagyon jó és okos döntés az Eurovíziós Dalfesztiválra, hiszen valami elképesztő énekes élőben is. A dal szerintem egy nagyon kellemes és fülbemászó popdal jó szöveggel és annál is jobb hangszereléssel, de egyértelműen a dal legjobb tulajdonsága az Sam elképesztő hangja. Egy ütős színpadképpel társulva én úgy vélem, hogy ez akár egy top 10-es produkció is lehet! Nagyon szurkolok Samnek és az országnak!

Neked hogy tetszik az Egyesült Királyság dala? Írd meg kommentbe!

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Egyesült Királyság
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top