ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Görögország

Görögország 1974 óta versenyzik évről-évre az Eurovíziós Dalfesztiválon. Első győzelmüket 2004-ben szerezték a dalfesztivál rajongói között egyik legnépszerűbbként számon tartott dalukkal, a My Number One című dallal, amivel Helena Paparizou tarolta le a kijevi versenyt. Az ország rengetegszer volt már a top 10 ország között és azok táborát erősítik, akik még nem voltak utolsó helyezettek a döntőkben. Fénykorukat talán a 2000-es években élték, amikor két alkalmat kivéve a legjobb tíz ország között szerepeltek 2011-ig. A legjobbak közé 2021-ben Stefania repítette vissza országát a Last Dance című dalával. Idei versenyzőjüket belsőleg választotta ki az ERT, aki nem mást, mint Amanda Georgiadi Tenfjord.

Amanda görög és norvég gyökerekkel rendelkezik. 1997-ben született Norvégiában, ahol elkezdte kibontakoztatni tehetségét különböző tehetségkutató műsorokban. Az éneklés mellett orvosi tanulmányokat folytat. Amanda Torinóban a Die Together (meghalni együtt) című dalával fog versenyezni a trófeáért. A Die Together egy melankolikus ballada, ami a szerelemről és a veszteségről szól. A miértjére a dalszöveget illetően választ is kapunk. A dal szövegét Amanda írta, illetve a dal szerzésében is nagy szerepet játszott Bjørn Helge Gammelsæter mellett.

A dalszöveg egy részlete magyarul:

De ha most együtt meghalunk
Mindig ott leszünk egymásnak
Nem kell mással pótoljalak
És ha most együtt meghalunk
Örökké tartani foglak
Ha együtt meghalunk,
Ha együtt meghalunk most

Szeretlek, mondd hogy te is szeretsz
Csak így tudunk kiszabadulni
A saját poklunkból

Görögország idén egy merőben más dallal érkezett, mint azt az országtól megszokhattuk. Én úgy gondolom, hogy ez jó frissítés volt a dalokat tekintve. A dal egy nagyon nehéz dal, ezt más nem is támasztja jobban alá, hogy az énekesnő a dalt kíséret nélkül kezdi. Csodásan építkezik és az egyik nagy különlegessége az Amanda hangszíne, amivel a dal végére érzelmesebb személyekben szerintem egyszerű módon katarzist kelthet. Szövegét és a zenei alapot tekintve szerintem az év egyik legjobb dala. Úgy gondolom, Görögország ezzel a dallal tudni fogja tartani a tendenciát, amit a tavalyi évben újra elkezdtek.

Neked hogy tetszik Görögország dala? Írd meg kommentbe!

https://www.youtube.com/watch?v=Uv7PcRKXZDg

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Görögország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top