ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Grúzia

Grúzia az egyik legsikeresebb ország a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. 2007-es első szereplésük óta minden évben részt vesznek és három alkalommal is megnyerték a versenyt (2008, 2011, 2016). Többnyire grúz, vagy angollal kevert nyelvű dalokkal indulnak ezzel is megőrizve egyediségüket.

Tavaly októberben indult a grúz köztévé által szervezett nemzeti válogató a Ranina. A három hónapon át tartó verseny több fordulóból, elődöntőből és döntőből állt, ahol tíz fiatal tehetség mérkőzött meg egymással. Idén májusban kiderült, hogy Tamar Edilashvili képviseli az országot Minszkben. A tizenhárom éves lány 2005-ben született a grúz fővárosban, jelenleg NK School-Lyceumban és az E. Mikeladze Központi Zeneiskolában tanul. A fiatal énekes számára nem ismeretlenek a különböző zenei versenyek, részt vett már 2017-ben a grúz X Faktorban, ahol egészen az elődöntőig jutott. A Ranina egyik fordulójában Tamar-nak lehetősége nyílt közösen énekelni az Ethno-Jazz Band Iriao-val is, akik a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon képviselték Grúziát.

Nem sokkal a nemzeti döntő után a grúz köztévé elkezdte Tamar dalának a keresését. A Your Voice lett a befutó, a dal szerzője Sopho Toroshelidze, a dalszöveg Aleksandre Lortkipanidze-nek köszönhető. A fiatalos, lendületes dal arról szól, hogy bízz magadban akkor is, ha mások nem értenek meg és hallgass a belső hangodra, tedd amit a szíved diktál.

 

(junioreurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=1YVRWHB8DF4

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top