ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Málta

A mai napon a máltai Ela Mangionnal ismerkedhetünk meg, aki 2006-ban született, és 2012 óta énekel. Nem idén próbálkozott először a versenyre való kijutással, ugyanis két évvel ezelőtt is indult a nemzeti dalválasztó műsorban, azonban idén sikerült győznie Marchin’ On című dalával.

A fiatal máltai lánynak nem a Junior Eurovízió lesz az első nemzetközi versenye, hiszen korábban már több, neves rendezvényen is megfordult, ilyen például a 2016-os New Wave Junior, ahol az előkelő második helyezést érte el. Emellett az előző évben az olasz Next Generation című tehetségkutatóban is részt vett, itt egészen a döntőig jutott, és a műsor végén megkapta a Mini Next Generation címet. Múlt év októberében indult a berlini Euro Pop Contest-en, ahol ő lett a győztes, és elvitte a nagydíjat. A verseny érdekessége, hogy 70 induló vett részt rajta, akik 10 és 26 éves kor között voltak. Ela lett az első máltai, aki meg tudta nyerni a versenyt, így nagy elismerést szerzett hazájában.

Jelenleg Ela zongoraleckéket vesz és dalokat szerez. Jövőbeli tervei között szerepel a zeneakadémiai tanulmányok folytatása, és külföldön való tanulás is. Idén szeptemberben rendezték meg a máltai nemzeti döntőt, ahol 16 versenyző közül választották ki őt az ország képviseletére Minszkben. Az ottani produkció egy kicsit változni fog a nagy versenyre, ugyanis biztosan lesznek táncosok a színpadon, a koreográfia pedig nagy valószínűséggel hasonló lesz a videoklipben látottakhoz.

A dalban a legfontosabb gondolat a kitartás, habár mindenki túlmegy olyan eseményeken, amikor minden remény elvész; soha nem szabad feladni, mindig menni kell előre és fel kell állni a kudarcokból, bármilyen nagyok is legyenek. Ela számára ilyenkor a családja és a barátai jelentik a legnagyobb támogatást, tőlük kapja a legtöbb erőt.

Személyes vélemény: Már a kiválasztása óta nagyon megtetszett ez a dal, és habár egy kicsit lejjebb csúszott a listámon, még mindig bőven befér a legjobb 10 közé. A dal üzenete nagyon személyhez szóló, a hangszerelés kicsit himnikus, és könnyen megjegyezhető, a végén pedig Ela a hangi adottságait is be tudja bizonyítani. Sajnos sok helyen alulértékelik ezt a dalt, de remélem, hogy a nagy versenyen jól fog szerepelni, és méltón képviseli hazáját. 10/10

https://www.youtube.com/watch?v=28BZFY_wdnI

 

(junioreurovision.tv, eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top