ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Málta

A mai napon a máltai Ela Mangionnal ismerkedhetünk meg, aki 2006-ban született, és 2012 óta énekel. Nem idén próbálkozott először a versenyre való kijutással, ugyanis két évvel ezelőtt is indult a nemzeti dalválasztó műsorban, azonban idén sikerült győznie Marchin’ On című dalával.

A fiatal máltai lánynak nem a Junior Eurovízió lesz az első nemzetközi versenye, hiszen korábban már több, neves rendezvényen is megfordult, ilyen például a 2016-os New Wave Junior, ahol az előkelő második helyezést érte el. Emellett az előző évben az olasz Next Generation című tehetségkutatóban is részt vett, itt egészen a döntőig jutott, és a műsor végén megkapta a Mini Next Generation címet. Múlt év októberében indult a berlini Euro Pop Contest-en, ahol ő lett a győztes, és elvitte a nagydíjat. A verseny érdekessége, hogy 70 induló vett részt rajta, akik 10 és 26 éves kor között voltak. Ela lett az első máltai, aki meg tudta nyerni a versenyt, így nagy elismerést szerzett hazájában.

Jelenleg Ela zongoraleckéket vesz és dalokat szerez. Jövőbeli tervei között szerepel a zeneakadémiai tanulmányok folytatása, és külföldön való tanulás is. Idén szeptemberben rendezték meg a máltai nemzeti döntőt, ahol 16 versenyző közül választották ki őt az ország képviseletére Minszkben. Az ottani produkció egy kicsit változni fog a nagy versenyre, ugyanis biztosan lesznek táncosok a színpadon, a koreográfia pedig nagy valószínűséggel hasonló lesz a videoklipben látottakhoz.

A dalban a legfontosabb gondolat a kitartás, habár mindenki túlmegy olyan eseményeken, amikor minden remény elvész; soha nem szabad feladni, mindig menni kell előre és fel kell állni a kudarcokból, bármilyen nagyok is legyenek. Ela számára ilyenkor a családja és a barátai jelentik a legnagyobb támogatást, tőlük kapja a legtöbb erőt.

Személyes vélemény: Már a kiválasztása óta nagyon megtetszett ez a dal, és habár egy kicsit lejjebb csúszott a listámon, még mindig bőven befér a legjobb 10 közé. A dal üzenete nagyon személyhez szóló, a hangszerelés kicsit himnikus, és könnyen megjegyezhető, a végén pedig Ela a hangi adottságait is be tudja bizonyítani. Sajnos sok helyen alulértékelik ezt a dalt, de remélem, hogy a nagy versenyen jól fog szerepelni, és méltón képviseli hazáját. 10/10

https://www.youtube.com/watch?v=28BZFY_wdnI

 

(junioreurovision.tv, eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top