ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Lengyelország

Lengyelország eddig 6 alkalommal vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Kezdetben elkerülte őket a szerencse, hiszen a legelső, 2003-as, illetve az azt követő 2004-es versenyen is utolsó helyen végeztek. A sikertelenség miatt 11 évig távol tartották magukat a megmérettetéstől, 2016-os visszatérésük alkalmával a 11. helynek örülhettek. A következő évben a 8. helyet sikerült megszerezniük, majd 5. nekifutásra Roksana Wegielnek köszönhetően elérték első sikerüket is. A tavalyi, hazai rendezésű versenyen Viki Gabor is győzelmet ünnepelhetett, ez pedig azt jelentette, hogy a Junior Eurovízión Lengyelország lett az első olyan ország, amely egymás után kétszer nyert, ráadásul házigazdaként is ők győztek először. A dalfesztivál történelmében a mostani az első olyan alkalom, amikor ugyanaz az ország két egymást követő évben is megrendezheti a versenyt. Az Eurovíziós Dalfesztivál szabályaival ellentétben a junior versenyen nem az előző évi győztes rendez, hanem pályázni kell a rendezés jogára, melyben az előző év győztese általában előnyt élvez a többiekkel szemben.

Lengyelország idén a „Szansa na Sukces” névre keresztelt nemzeti válogató segítségével választotta ki indulóját. A döntőbe 3 énekes került, közülük Alicja (becenevén Ala) Tracz örülhetett a legjobban, hiszen a közönség és a 3 tagú zsűri egybehangzó véleménye alapján ő képviselheti hazáját a gyermekek versenyén. Ala 10 éves, 2010. március 25-én született, jelenleg Stojeszyn Pierwszy városában él szüleivel, testvérével és macskájukkal, Lilivel. Fiatal kora ellenére már több külföldi megmérettetésen is részt vett, képviselte már hazáját Bulgáriában, Máltán és Olaszországban is. A kislány a szabadidejében szeret utazni, táncolni, biciklizni, görkorcsolyázni és falat mászni. Ala kedvenc énekesei Dawid Kwiatkowski és Ariana Grande. Első dala, melyet a testvérével énekel, 2019-ben jelent meg. Részt vett a „The Voice Kids” idei szezonjában, melyben a döntőbe került. Legnagyobb álma a családjával eljutni a párizsi Disneylandbe. Zene iránti szeretete 4 évesen, testvére énekversenyén kezdődött. Amikor a testvére befejezte az éneket, Ala hangosan felkiálltott a teremben: „Most én következek, most én akarok énekelni!”

Alicja az „I’ll be standing” (Állni fogok) című dallal indul a 18. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A dal szerzője Andrzej Gromala (Gromee, ESC Lengyelország 2018) és felesége Sara Chmiel-Gromala. A dal egy olyan személyről szól, aki tele van álmokkal és bár kétségek és félelmek gyötrik, még a legnehezebb időkben sem adja fel és mindent megtesz a vágyai elérése érdekében. A dal eredeti verziója többnyire angol nyelven íródott, a Junior Eurovízión viszont a dalszöveg legalább 60%-ának anyanyelven kell szólnia, így Ala az „I’ll be standing” új változatát adja elő a jövő heti versenyen.

Személyes vélemény: Ami az Eurovíziós, illetve Junior Eurovíziós dalokat illeti, lengyel testvéreink nem igazán szoktak engem elkényeztetni, hiszen eddig a felnőttek és a gyermekek versenyén is csak 1-1 dalukat szerettem. Hogy őszinte legyek emiatt idén sem vártam túl sokat tőlük, de végül rámcáfoltak, Ala pedig az előkelő 3. helyet szerezte meg a listámon. Úgy gondolom, hogy az „I’ll be standing” abszolút esélyes a győzelemre, sőt, én még a tavalyi és tavalyelőtti győztes daluknál is jobbnak tartom ezt a dalt. Alicja hihetetlenül kedves, bájos teremtés, ráadásul nagyon jól énekel élőben. A nemzeti válogatón kicsit megszeppenve adta elő a dalát, olyan kis esetlennek éreztem szegénykét, reméljük ez jövő héten változni fog. Pontszám: 10/10. Tippem: 2. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=hyuYGWC14nk

(junioreurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Lengyelország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top