ESC Hungary

ESC 2018

Svédország: Benjamin Ingrosso – Dance you off

Svédország hat győzelemmel és folyamatos jó eredménnyel az Eurovízió egyik legsikeresebb országa. Dalukat minden évben a Melodifestivalen nevű nemzeti döntővel választják ki. Ez Európa kedvenc nemzeti döntője. Ma este elérkeztünk a verseny végéhez, négy elődöntő és egy második esély forduló után ma tartották a stockholmi Friends Arénában a döntőt.

Összesen 12 versenyző lépett színpadra, akik az éneklés mellett a látványra is sokat adtak.

A végső döntést egy nemzetközi zsűri és a közönség közösen hozta meg. A nemzetközi zsűri tagjai a következő országokból került ki: Albánia, Ausztrália, Ciprus, Egyesült Királyság, Franciaország, Grúzia, Izland, Lengyelország, Olaszország, Örményország és Portugália.

A zsűri és a közönség döntése értelmében az idei Melodifestivalen győztese Benjamin Ingrosso és a Dance you off. Gratulálunk!

Ennek értelmében  tehát Benjamin fogja képviselni Svédországot a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban, Portugália fővárosában. A dalt a második elődöntő második felében hallhatjuk először.

Említésre méltó, hogy bár csak egyetlen ponttal, de Benjamin Igrosso nyerte meg az általunk szervezett előszavazást is.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top