ESC Hungary

Eurovízió 2019

UMK 2019: mindhárom finn dal nyilvános

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a finn közszolgálati televízió, a YLE, hogy a nemzetközi karriert befutó DJ és zenei producer, Darude fogja képviselni Finnországot 2019-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon, akihez Sebastian Rejman énekes fog csatlakozni.

Az észak-európai ország idén is az UMK, vagyis az Uuden Musiikin Kilpailu című műsorban fogja kiválasztani dalát. A műsor formátuma a korábbi csalódások miatt tavaly változott meg: a YLE belsőválasztással dönt az előadó kilétéről, a dalról viszont egy szakmai zsűri és a finn közönség dönthet. Összesen három dal közül lehet majd választani. A formátum sikeresnek bizonyult, ugyanis négy év után először kvalifikálta magát Finnország a lisszaboni Eurovízión.

A tavalyi évhez hasonlóan a dalokat idén is egyenként mutatták be a műsort megelőzően. Az első két dalt már ismertük, ma estétől pedig már a harmadik dalt is hallgathatjuk. Nézzük hát őket!

Darude feat. Sebastian Rejman – Release Me

Dalszerzők: Ville Virtanen, Jaakko Manninen, Brandyn Burnette

Darude feat. Sebastian Rejman – Superman

Dalszerzők: Ville Virtanen, Chris Hope,Thom Bridges

Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away

Dalszerzők: Ville Virtanen, Sebastian Rejman

S hogy mikor kerül sor a dalválasztásra? Az UMK-t március 2-án tartják Turkuban. Ekkor fog eldőlni, hogy a három közül végül melyik dal képviselheti Finnországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban. Finnország májusban az első elődöntő első felében fog szerepelni. Mit gondolsz, melyik dallal érhetik el a legjobb eredményt?

(Kép: musicfeeds.com.au)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top