ESC Hungary

A Dal 2018

A Dal 2018: A pontozás és a szavazás menete

Idén újra a megszokott formátummal kerül képernyőre A Dal, Magyarország Eurovíziós dalválasztó show-ja: három válogató, két elődöntő és egy döntő. A dalok értékelése során a közönségnek is van lehetősége értékelni a produkciókat. A nézők okostelefonra és táblagépre letölthető applikáció segítségével, illetve SMS-ben pontozhatnak Az applikáció Android és IOS rendszeren érhető el. Ezenkívül regisztráció és belépés után A Dal 2018 hivatalos oldalán is pontozhatnak és szavazhatnak.

A szavazás menete a következő lesz:

Válogató

Ahogy a korábbi években megszokhattuk, most is  10-10 dalt adnak elő válogatónként. A zsűri és a közönség is egytől tízig pontoz minden egyes produkciót. A közönség pontjait átlagolják, vagyis egy dal maximum 50 pontot kaphat összesen a zsűri és a közönség pontjainak összesítése során. Minden dal elhangzása után a pontozás alapján kialakul egy sorrend. Az 5 legtöbb pontot kapott dal automatikusan továbbjut az elődöntők egyikébe. Holtverseny esetén a zsűri dönt az utolsó továbbjutó dalról. Ezután indítják csak el a szavazást. Ekkor a maradék 5 dalra lehet szavazni. Applikáción és A Dal 2018 hivatalos oldalán csak 1 szavazatot lehet küldeni, de SMS-ben egy telefonszámról 20 szavazat is küldhető a kedvencünkre. A legtöbb szavazatot begyűjtő produkció hatodikként jut tovább az elődöntőkbe.

Elődöntő

Elődöntőnként 9 előadó adhatja elő az Eurovízióra szánt dalát. A pontozás és a szavazás menete nem tér el a válogatók során használt módszertől, azonban automatikusan csak 3 dal jut a döntőbe, illetve 1 dal a közönség szavazatai alapján.

Döntő

A döntőben a produkciók után a zsűri és a közönség nem pontoz. Miután mindegyik produkciót hallhattunk, a zsűri tagjai 4, 6, 8 és 10 ponttal értékeli az általuk legjobbnak tartott dalt. A 4 legtöbb pontot begyűjtő dal továbbjut a döntő második körébe, vagyis a szuperfináléba, ahol végül a közönség dönt arról, hogy melyik dal képviselje Magyarországot az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban, Portugália fővárosában.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mtva.adal2018&hl=hu

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/a-dal/id1334186478?mt=8

A Dal 2018 hivatalos oldala: adal.hu

SMS: +36(20,30,70)4422-999

 

Bővebb információ itt érhető el.

(adal.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top