ESC Hungary

Eurovízió 2018

Eurovízió 2018: Második elődöntő ma este!

Folytatódik a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál a második elődöntővel, ahol Magyarország képviselője, a 13-as rajtszámú AWS is versenyezni fog. A műsort a Duna TV közvetíti, ahol 20:30-kor egy felvezető műsor előzi meg a 21:00 órás kezdésű verseny élő adását. A műsor magyar kommentátora Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd lesz, kommentár nélkül pedig az Eurovízió hivatalos YouTube csatornáján keresztül lehet majd nézni.

A mai második elődöntő fellépői:

1 NorvégiaAlexander RybakThat’s How You Write a Song
2 RomániaThe HumansGoodbye
3 SzerbiaSanja Ilić & BalkanikaNova deca
4 San MarinoJessika feat. Jenifer BreningWho We Are
5 DániaRasmussenHigher Ground
6 OroszországJulia SamoylovaI Won’t Break
7 MoldovaDoReDoSMy Lucky Day
8 HollandiaWaylonOutlaw in ’Em
9 AusztráliaJessica MauboyWe Got Love
10 GrúziaEthno-Jazz Band IriaoFor You
11 LengyelországGromee feat. Lukas MeijerLight Me Up
12 MáltaChristabelleTaboo
13 MagyarországAWSViszlát nyár
14 LettországLaura RizzottoFunny Girl
15 SvédországBenjamin IngrossoDance You Off
16 MontenegróVanja RadovanovićInje
17 SzlovéniaLea SirkHvala, ne!
18 UkrajnaMELOVINUnder the Ladder

A mai adáshoz is készítettünk egy szavazási segédletet, ami segít a végén abban, hogy melyik dalra szavazzunk.

Nem szavazhatunk saját magunkra (egyik ország nézője vagy zsűrije sem szavazhat a saját dalára, hiszen tudjuk, kié lenne a 12 pont), Magyarországra csak olyan országból, vagy olyan ország mobilhálózatáról, az ahhoz tartozó sim kártyával lehet szavazni, amelyik részt vesz a második elődöntőben.

Az esélyek eléggé vegyesek. Tegnap Magyarország megnyerte az ESCXtra.com sajtószavazását a tegnapi főpróbák alapján, és személyesen is elismerő véleményeket kaptunk a nemzetközi újságíróktól.

A fogadóirodák egyelőre óvatosak.

Annyi látszik, hogy a február vége óta néhány ország helyezéseit monitorozó grafikonunk alapján (forrás: oddschecker.com) Ausztráliát megelőzte Magyarország, Észtország, Csehország és Bulgária kicsit meggyengült, Svédország picit erősödött. Izrael továbbra sem vette vissza a kedden elvesztett elsőségét Ciprustól, a szigetország két hónappal ezelőtt még a 24. helyen szerepelt. Magyarország hullámzik: két hónapja a 35. helyen állt a Viszlát nyár!, kedden és ma pedig a 17. helyezésre hozták ki a fogadóirodák, ami egyelőre a legmagasabb eredmény. Az ESC Hungary helyszíni tudósítóinak tippje magabiztos tovább jutást jósol.

Comments
To Top
%d bloggers like this: