ESC Hungary

Eurovízió 2020

Közönség nélkül rendezik meg a 2020-as dán nemzeti döntőt

A dán DR nemzeti közmédia a mai napon bejelentette, hogy mivel a koronavírus elérte Dániát is, az idei Dansk Melodi Grand Prix nemzeti döntőt a koppenhágai Royal Arenában közönség nélkül fogják megrendezni holnap este. Mette Frederiksen dán miniszterelnök ma reggel bejelentette és kérte, hogy az olyan eseményeket, amelyek 1000-nél magasabb számú közösnéggel terveztek megrendezni, azokat napolják el, vagy töröljék. Hozzátette: „Ebben a helyzetben senkinek sem szabad pánikba esnie. De cselekednünk is kell. Jobb most megtenni, mint későbbre halogatni.

A DR szóvivője, Gustav Lützhøft elmondta, hogy „Nyilvánvalóan arról álmodtunk, egy teltházas aréna speciális hangulatot tud varázsolni egy ilyen show-hoz, de a helyzet ellenére egy nagy televíziós showt fogunk készíteni, ami sok embert fog összehozni otthon a nappaliban.” Felvetődött annak a lehetősége is, hogy 1000 ember előtt tartsák meg a gálát, de a szóvivő tudja, hogy most sokan csalódottak, mert nem láthatják a versenyt a helyszínen. Fontosabb betartani a hatóságok ajánlásait.

A közönség miatt újra kell gondolni az egész műsor koncepcióját, átírni a kameramozgásokat, és a két házigazda műsorvezetőnek is idomulnia kell az új helyzethez.

A vírus határásra a jövő hét hétfőn és kedden tartandó delegációvezetők találkozójára – ahol le kell adni a közmédiumoknak a hivatalos jeletkezéseket minden kép, hang és nyomtatott anyaggal a versenyt szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének – a svéd és a görög delegációvezető nem fog elmenni, és Ciprus is erre készül.

(wiwibloggs.com)

About Author

Közönség nélkül rendezik meg a 2020-as dán nemzeti döntőt
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top