ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ausztria

Cesár Sampson neve nem igazán ismert az osztrák közönség előtt. 17 éves korában énekesként világkörüli turnéra ment Ausztria nemzetközi szinten legelismertebb alternatív formációival (Kruder & Dorfmeister, Sofa Surfers, Louie Austen). Ezután az időszak után inkább a zeneipar hátterében maradt dalszerzőként, dalszövegíróként és énekesek producereként.

Cesár Sampson tagja a bécsi központú Symphonix International produceri csoportnak, ami történelmi magasságba repítette Bulgáriát a negyedik és második helyezéssel a 2016-os és a 2017-es Eurovízión. 2017 decemberében az osztrák ORF közmédia bejelentette, hogy Cesár képviseli Ausztriát a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az alapötlet és végül az első demó Cesár Sampson és Sebastian Arman fejéből pattant ki. Cesár azt mondta: “Miután megtaláltuk az alaphangokat és meghatároztuk a dal témáját, a Symphonix másik három tagjai (Joacim Persson, Borislav Milanov és Johan Alkenäs) egyenként hozzátették azt, amiben a legjobbak. Végül egy olyan dal született, amiben egyrészt benne van a lelkem és az élettörténetem, másrészt a közönség tud azonosulni vele.”

A Nobody But You fent említett öttagú szerzői gárdája producerekből és zeneszerzőkből áll, néhányuk pedig alapító tagja volt a Symphonics International-nek. Jelentős sikereket értek már el az eurovíziós dalaikkal, de közben folyamatosan dolgoznak más projekteken is. Sok hírességgel működtek már együtt, mint például: Kelly Clarkson, John Legend, Lady Gaga, Jonas Brothers, Tokio Hotel, Mary J. Blige, Iyaz, Selena Gomez, Armin Van Buren, Alexandra Stan és Lariss.

Maga a dal, hogy is mondjam, tényleg egy patikamérlegen kimért, az angolszász vonalat svéd beütéssel prezentáló középtempójú popdal. A dal hallgatása közben ez a méricskélés, körzők, vonalzók és szögmérők jutnak eszembe, ami azért nem túl biztató. A videóklipet nézve Cesárnak jó a kisugárzása, várhatóan a színpadon is jól el tudja majd adni a dalt. Persze megvan benne az isteni szikra, a dalszövegben utal az Úrra, a bibliára, de eközben belecsöppenünk egy óriási magányba és egy álmatlan szerelmi vívódásba is. Egy dal, amiben benne van az a szó hogy love, az egy megfelelő horog a csali számára.

Nem lenne jó ha hagynálak elmenekülni a szerelmemtől
Senki más csak én tudlak megtartani
Rosszul teszem hogy mindenem odaadom azért, hogy velem maradj ma este?

A pontok elől nem fog elmenekülni, de szerintem nem fognak majd vastagon a bírák tollai.

(eurovision.tv)

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: